12. oktober 2011

Reportasje fra VM i Scrabble, del 2

Vi er altså på en konvensjon i Polen for gale folk som liker å flytte på Scrabblebrikker.


Åpningsseremonien i VM bestod av 90% gubber, 9% gamle damer og 1% Laug iført Nordlandsham. Den innlagte skjønnhetskonkurransen var ren knock-out, Laugen tiltrakk seg polsk media som Svinesund tiltrekker seg FRPere.


Deretter var det av med finstasen og igang med jobben. Trettiseks kamper Scrabble på et fremmed språk, i stor grad mot de beste spillerne fra land som snakker dette språket som morsmål.I første kamp skulle Norges håp ut mot duden med ragget. Han ble nr 2 i forrige VM og regnes for verdens beste scrabblespiller. I sitt første legg tok Laugen ledelsen, 18-14. Jeg regnet med at høydepunktet var nådd for norsk scrabblesport.

Og ganske riktig, det ble brutalt. Duden med ragget forsynte seg med uhøflige mengder poeng og sendte Laugen ned til 103.plass av de 106 deltagerne.

Motstanderne i de første kampene trekkes basert på seeding, og siden Laugen aldri har spilt internasjonalt måtte hun forvente nådeløs motstand i starten. Jeg hadde forberedt henne på at det er først i fjerde runde VM begynner for hennes del, etter tre kjappe tap ville hun få motstand som det var mulig å slå.

I kamp to møtte hun Irlands beste scrabblespiller.

Iren tok en tidlig ledelse, etter tre legg var han allerede hundre poeng foran. Resten av partiet spiste Laugen seg sakte innpå. Da posen var tom brukte Laugen eliminasjonsmetoden og innså at iren fortsatt ruget på Q'en. Q'en er en tikilos gullklump under spillet, men på slutten kan den være en tikilos fangekule rundt foten.

Laugen sørget for å holde brettet uimottagelig for Q. Q'en brant inne på båsen, iren kunne ikke avslutte, favoritten gikk ned med et brak og Norge hadde vunnet sin første VM-seier. Etter første dag er det bare to som har slått iren, og den andre er tidligere verdensmester.

En bingo i Scrabble er å få lagt ut alle sju brikkene, og det festlige med det er at du får femti bonuspoeng. I gjennomsnitt legger de beste norske spillerne drøyt en bingo per kamp. I tredje kamp i VM la Anlaug tre bingoer. Motstanderen ble slått 448-408. Etter de tre kampene som jeg foreslo at Anlaug like gjerne kunne stå over, hadde Den Stolte Laugen kapret like mange poeng som den regjerende verdensmesteren.

Etter dette har verden normalisert seg. Som straff for sin gode start må Anlaug fortsette å battle nasjonene som har funnet opp det engelske språk. I fjerde kamp ble det to bingoer for Anlaug, men motstanderen fra USA la fire. I kamp fem ble det et nytt tap mot en brite. Etter dag en står Anlaug med tre seiere og fire tap. Konklusjonen på første dag er at det har gått langt bedre enn forventet.Dommeren i VM i Scrabble er en PC. Den kan engelske ord du ikke visste eksisterte.

2 kommentarer:

Dnort sa...

Den dama e bare for smart for dæ...

små lån sa...

Haha :)

Venlige hilsner