11. oktober 2011

Reportasje fra VM i Scrabble, del 1

Denne uken sender Rølerbloggen live fra Polen og VM i Scrabble.

Den Stolte Laugen var egentlig slått ut av kvalifiseringen til VM. For å gå til kvalifiseringens semifinale trengte hun å vinne den siste kampen i grunnspillet. Men det lyktes ikke. Når nederlaget var et faktum hadde hun ett siste halmstrå, hun var avhengig av at Kirsti på nabobordet tapte.

Hun sjekket nabobordet. Kirsti ledet naturligvis, og spilleren hun spilte mot hadde ingen verdens ting å kjempe for. Det var et oppgjør mellom et menneske som kjempet for sin tilværelse i VM, og et menneske som så langt Laugen visste kunne være på mental reise, ridende på heffalumper over rosa løvetannåkre.


Laugen vs. Kirsti, riktignok på norsk.

Norges Scrabbleforbund var stiftet ett år før. Og selv om det norske nivået i engelsk Scrabble ikke har hatt lang tid på seg til å modne, har alle forbund får lov å stille en plass i VM. VM er sponset av Matell, man kjemper om premier på 50000 dollar. Hvis noe i Scrabble har status, er det VM. Og dette var kampen om å bli historiens første norske representant.

Den Stolte Laugen forlot lokalet, skred ut på verandaen, kneiste stolt over byen og tenkte Scrabble er nå bra teit. Pugge korte engelske ord som ingen bruker og ingen vet hva betyr. AIAS EUOI AJEE TOEA PAUA. Gahh gurgle huba hopp. Lurer på hva som går på kino i kveld.

Da hun kom inn igjen skjønte hun at noe hadde skjedd. Kirsti sprudlet ikke. Den Stolte Laugen var likevel videre til semifinalen.

Laugen skiftet tilbake til kampmodus. Hun var som Danmark i fotball-EM 1992, hun hadde egentlig vært utslått, hun hadde sett det hele fra utsiden, dødd, steget opp og fått perspektiv, Scrabble er ikke så viktig, hva sitter disse geléklumpene og skjelver for, hvem bryr seg egentlig.

Semifinalen ble spilt som 'best over tre partier'. Det ble aldri nødvendig å spille det siste partiet, Laugen vant de to første.

Finalen ble spilt som 'best over fem partier'. Det siste ble ikke spilt, det nest siste ble heller ikke spilt, Laugen vant i tre strake matcher.

Dette skjedde i vår. I helgen dalte Den Stolte Laugen ned over Polens hovedstad for å forsvare nasjonens farger.
Selv om vi bare har en utøver har Norge med en stor delegasjon. Her henger Laugen i hotellbaren sammen med Taral, statistikkmannen i Norges Scrabbleforbund som lager siden Scrabeller.


Norge har også landslagstrener. Landslagstreneren er av den gamle skolen og tilter glatt hvis Laugen bruker en blank brikke uten å lage bingo.Som alle digre stjerner starter Laugen Warszawaoppholdet med å demontere hotellrommet.


Her er en presentasjon av deltagerne. VM begynner i morgen.

2 kommentarer:

Iversen sa...

POL'N!

LuksusFellen Online sa...

Masse flott her, som vanlig.
Flott å se du er tilbake til bloggingen.
Har savnet deg masse, men skal følge deg og dine eskapader igjen nå.