21. april 2009

Intimtyrannen 10

Eskil har bestemt seg for å dra til Lier i de timene han vanligvis skriver innlegg i denne bloggserien. Derfor har han leid inn ufaglært arbeidskraft, som er meg, Anlaug. Jeg er også kjent som fjordbonden fra Senja, og var med på torsdags - og fredagsversjonen fra forrige intimtyranniserie.

Nå har det seg slik jeg aner ikke hva Eskil gjorde frem til 14.36 denne dagen, men jeg har fått kunstnerisk frihet til å tolke bildene på den måten jeg vil.


De første 40 bildene fra dagen inneholder Eskil og hvitevarer. Det går opp for meg at Eskil har et kjedelig liv. Her tror jeg han er glad fordi oppvaskmaskinen har blitt tømt. Eskil har en veldig liten oppvaskmaskin, jeg syns ikke det er en så stor ting å oppnå tømming av den.

Eskil nyter dagens første kaffe, sammen med boybandmusikk fra Spotify. I følge søkelista var det Jonas Brothers. Ja, jeg innser at dette faktum vil føre til Rølerbloggens undergang, men sannheten må frem.

Min kvinnelige intuisjon sier meg at her kores det til Jonas Brothers.

Vasking av klær foregår visst denne morgenen. Eskil er glad i klærne sine. Det er et visst drag av Gollum ved dette bildet.

Fedon og Eskil har ikke helt blitt venner, Eskil har gått opp i vekt etter at de stiftet bekjentskap. Nå skal det bæsjes på Fedons verdier. Softis i kjeks.
Softisen gjør Eskil glad. Men hva skjer? I bakgrunnen lurer Fedonpolitiet.Fedonpolitiet har fulgt Eskil gjennom store deler av Oslo.
Eskil springer så fort han kan, han prøver å gjemme softisen. Heldigvis løper han for raskt for disse småfeite grekerne.

Vår helt tar bilder av denne solbrune tingen.

Klokka nærmer seg 14.36, og Eskil tar en tur innom en ung og moderne klesbutikk for å imponere ung og moderne dame fra Senja. Jeg tror ikke han kjøpte noe.

På vei til Oslo S for å møte fjordbonden stopper Eskil og funderer over hvorfor verden har blitt så blå.
Se her ja! Sjarken min lander på Oslo S. Paparazzien er til stede.

Uten forvarsel møter vi min tante på sentralstasjonen. Tanta mi vil helst ikke opptre i Rølerbloggen, men lar oss ta bilde av en fot. Denne foten har kommet rett fra fjellet, og skal videre til jobben på Grønland. Vi gir tante en klem og fortsetter vår ferd ut i verden.

Vi finner et sted som serverer mat. Jeg forklarer til Eskil at vi lever i et moderne og likestilt samfunn og spanderer maten. Eskil er lei lavkarbokjøret og spiser mais, ris og fint brød. Se hvor lykkelig han er.
Eskil angrer på at han bestilte en vegetarrett og stjeler kyllingen min.

Den gale mannen fortærer det døde dyret.

Jeg og Eskil har en visjon om å kle oss på en sær måte for å vekke oppsikt på gata. Denne hatten finner vi på en fin gothsjappe, men når ikke helt kravene.
Eskil blir redd når han innser at gothsjappa har gitter.


I desember i fjor mistet jeg pengeboken min med 1200 kroner i. To måneder senere ble reservepengeboken min stjelt og kortet mitt ble tappet for 4300 kroner. Nå har jeg ikke flere reserver, og de få pengene jeg har igjen går jeg rundt med i en konvolutt. Hvordan skal de stakkars tyvene forstå at det er penger i denne? Jeg trenger en ny pengebok. Men ingen av pengebøkene på gothsjappa frister.
Denne veska derimot. Men jeg har ikke råd. Vi forlater åstedet med alle pengene i behold.

På vei mot Grünerløkka oppdager jeg noen snasne solbriller. Hadde jeg visst hvor kule de var, hadde jeg kjøpt dem. Stedet burde skaffe seg ordentlig speil.
Jeg er fra Senja, men har bosatt meg i Askim. Gjennom Askim kommune renner det en elv som er Norges største. Mens jeg prøver å erindre hva de tre kraftverkene som ligger i Askim kommune heter fnyser jeg litt av Akersbekken.
På den lille strekningen hjem til Eskil oppdager vi byens beste kebab.

Igjen..


Og igjen.Konklusjonen må være at Oslo kan dette med kebab.

Jeg og Eskil kjenner hverandre fra skiflygningsmiljøet, men livet kan ikke bare handle om skiflygning. Derfor hender det at vi spiller Scrabble sammen. Brett, brikker og forfriskende drikke hentes frem. Jeg velger å fukte bordet, men Eskil syns ikke dette passer seg. Noen må tørke opp.

Eskil starter spillet med å legge det vi kaller bingo. En bingo er når du får ut alle syv brikkene på en gang, dette gir 50 ekstra poeng. Ordet er stedene og Eskil feirer høylytt.
Senere blir det stille, da jeg også klarer å legge bingo, nemlig ordet prikken.
Nordlendingen blir så glad.
Likevel leder Eskil til pause. Jeg tar en røyk og klarner tankene. Og du må ta et valg:

Hva vil du helst ha av denne bilen og denne jenta?
Jerry Seinfeld-style Saab
Anlaug
  
pollcode.com free pollsJeg får en bingo til, stivner er det pene ordet.
Likevel.
Eskil blir i overkant glad og hoverende.

Vi kommer oss ut av huset etter det pinlige tapet. Målet er Parkteateret. Vi skal observere mennesker på en scene.
Når vi ankommer Parkteateret er det kø. Vi blir litt sinte, men biter tennene sammen og venter.

Eskil og jeg ser ofte kjendiser når vi er i Oslo sammen. Hittil har det vært Frode Jacobsen, Linn Skåber, Trond Giske og Truls Svendsen. På vei inn i Parktheateret ser jeg Jan Thomas. Han skal forbi meg i døren og ber meg flytte meg. Det var litt fint.

Det vi har kommet for å se er liveinnspilling av Studio 5, et kvinneprogram som går på TV Norge-kanalen Fem. Det er sånn cirka 5 menn i salen, Eskil er en av dem. Vi håper at Vampus skal komme på scenen, hun er av og til programleder.

Jeg har møtt Vampus en gang. Hun sa jeg hadde pene ben. Vi liker Vampus.

Mannen som står i forgrunnen sier at han heter Alexander. Alexader lærer oss hvordan vi skal klappe. Det er mye mer komplisert enn jeg hadde trodd. Han forteller oss også at vi skal le, uansett hvor dårlige vitsene er. Det er i mot et av mine grunnprinsipper.

Vampus skal ikke være programleder. Vi er litt skuffet, men Mina er der. Mina er en morsom dame, her får hun sminke på ansiktet sitt.
Tema for kveldens Studio 5 er regresjon. Det handler om å finne ut hva slags forferdelige ting man gjorde i tidligere liv.

Damen i blått er forresten Margit Sandemo, som har skrevet hele 47 bøker om isfolket. Hun forteller oss at troll ikke eksisterer. Det er betryggende.
Det hele blir litt for alternativt for oss. Vi surmuler.

Det var befriende å komme seg ut fra det alternative TV-studioet.

Hendelsen har likevel gått innpå Eskil. Han har et øyeblikks galskap.

På grunn av vinkelen på dette bildet vil observante lesere kunne se at jeg egentlig er blond. Det skulle man ikke tro.

Vi drar hjem til broren til Eskil. Både Eskil og broren syns jeg er uforskammet som bare går rett inn i leiligheten. Jeg er nordnorsk, vi har verken mobiltelefoner eller ringeklokker. Det er vanskelig å glemme slikt når man kommer til storbyen.

Dette er broren til Eskil, han heter Asle, men jeg kaller han Ashle. Jeg er den eneste som kaller Asle for Ashle, men Asle sier at det er helt greit. Jeg kaller Asle Ashle av samme grunn som jeg kaller Oslo Oshlo.

Asle kan være både glad..
..Og trist. Han har et fint register å spille på.
Jeg blir grønn av misunnelse når Eskil vil ta bilder av Seinfeld i stedet for meg.
Barna vil leke, og Asle sørger for musikkquiz. 1 poeng for kun artist/sang, 2 poeng for begge deler. Den som roper ØY! først får svare.
Dette er Eskil som tenker.


Det synes ikke så bra, men Eskil har flest streker. Jeg tar det hele ganske nonchalant. Jeg tror bildet blir stort hvis man trykker på det. Da kan man se at det var en tredje deltager på quizen, nemlig Heidi. Heidi er kjæresten til Asle. Hun kan ikke like mye musikk som meg og Eskil, men hun er veldig grei likevel, altså.
Det har vært en lang dag for fjordbonden, jeg vil sove.
Veldig trøtt fjordbonde på vei hjem til Eskil. Eskil hater Fedon og vil finne et sted som selger brød før det kan skje.
Siste hendelse for dagen er at Eskil kjøper brød og 2 pizzaslicer. Dette kan Fedon aldri tilgi.

11 kommentarer:

Anonym sa...

Det er ikke lov å servere alkohol til personer under 18 år.

Iversen sa...

47. Det er nesten "rundt hundre" vel?

Anonym sa...

Pff, nytter ikke skylde på kuren (i dette tilfellet Fedon) om du ikke følger kuren! Har du lest filosofien eller bare plukket et råd her og der?

obskur sa...

Men hvorfor kaller du ikke Eskil for Eshkil?

Prinsesse Lea sa...

Hei, jeg ante ikke at du var med i blondthårfornektelsesklubben! *Doing the secret handshake*

Anlaug sa...

Skal begynne å kalle Eskil Eshkil nå. Takk for tipset.

Jeg tar det som et kompliment at du ikke tror jeg er blond, Lea. Takk skal du ha. :)

Anonym sa...

glimrende tolkning av bilder og tekst anlaug, eskil kan trygt legge bloggen i dine hender igjen :)

Den fedondietten til Eskil er kanskje den mest kreative jeg har sett på en stund :P ikke rart fedonpolitiet er etter'n!

Bh er forresten glimrende lommebok om selve pengekonvolutten skulle bli stjælt også Anlaug..

Anlaug sa...

Hvis selve pengekonvolutten blir stjelt, er det ikke noe særlig penger igjen i systemet. Men ideen er bra. Jeg bruker den til en viss grad allerede, men mest i form av lighter og nøkler. Penger er ikke like viktige.

Og takk!

VamPus sa...

VamPus deltar ikke i på andre siden programmene. Tror ikke på healing, regresjon, ufoer eller spøkelser...

Esquil sa...

Det er nettopp derfor Vampus burde delta på andre-siden-programmene. En heftig debatt ville spritet opp showet big time.

Dnort sa...

Anlaug røleruler!