20. september 2009

Intimtyrannen 18, Bergen Spesial


Eskil har av uvisse grunner valgt å overlate forrige helgs intimblogging til gjesteblogger Anlaug. Om det var et sjakktrekk eller hans livs største tabbe vil vise seg.


Det er fredag ettermiddag. Eskil har funnet frem kameraet for å tyrannisere venner og kjære gjennom helga. Dyret som tidvis lever under pleddet på Eskils sofa synes det hele er ganske unødvendig.
Likevel klarer han å lokke det frem.
Kjærligheten florerer.

Vi finner en trikk, vi skal ut å fly til Bergen. Eskil kler seg i pilotjakke for å få oppfylt sin drøm om å manøvrere et fly. Vi håper på at menneskene i cockpiten skal ha fått i seg noen utgamle rekesmørbrød, da vil Eskil måtte overta.
På Oslo S møter vi Iversen. Han har kjøpt billett til flytoget.
Han mister billetten og plukker den opp.
Viktige papirer mistes igjen.
Vi fryder oss over å ha fått slike fine bilder på tape.
Solnedgang ved Gardermoen.
Vi drar til Bergen for å delta i NM i quiz. Det er sykt å drive med quiz på høyt nivå. Lav selvtillit er det eneste vanlige mennesker har mulighet til å oppnå.
Minstekravet for å delta burde riktignok være å klare å bestille billetter til rett helg, noe jeg og Eskil fant for vanskelig. Quizzeren vi ser på bildet, Ivar Areklett, har på sin side klart å møte opp på feil flyplass og får trøst av Eskil.
Det er tidlig lørdag morgen og vi prøver å finne frem i Bergen. Det går rykter om at quizlaget vårt fra Oslo har samlet seg på en kafe før vi skal i ilden. Vi har telefonkontakt, og etter nogenlunde gode veibeskrivelser fra Ivers finner vi laget.
Dead Girls Don't Say No, her representert av Tia, Iversen, meg selv, Thomas og Lea. Kaptein og lagtrener Eskil tar bildet.
Vi leter etter Grands Selskapslokaler. Etter noen runder rundt samme kvartal finner vi det.
En høyere nerdetetthet skal man leite lenge etter. Eskil har klart å unngå å ta bilder fra den første øvelsen, som er en individuell quiz på 100 spørsmål. Det passer meg ganske bra. Av resultater fra den grenen trenger jeg ikke nevne annet enn at Eskil gjorde det utmerket og klatret i løpet av andre omgang.


Pausebilde fra Egon. Vi diskuterer Gud, og kommer frem til at han bør gi en tettere oppfølgning til de som får åpenbaringer.
Del to av Quiz-NM er quiz for juniorlag samtidig som par-quiz for seniorer. Til tross for at Eskil var ute av drift deler av århundret kjøper ikke ledelsen av Quizforbundet at han er junior. Han stiller defor i par-quiz sammen med Bare Thomas. De resterende 4 av Dead Girls er født i 83 eller senere, og får leke i juniorklassen. Her er vi på vei opp for å hente premien vår.

Ærbødig Iversen takker pent.
Vi har blitt Norgesmestre. Vi får et fint 1-tall til å sette på peishylla og en 500-lapp hver i pungen.


De 6 smarteste etter individuellquizen får være med i finale. Ved hjelp av en prosjektor som opplyser poengsummene, blir quiz plutselig en publikumssport.

To av Norges mest kunnskapsrike menn, Thomas Kolåsæter og Stig Sanner. Seriøs tenking pågår. Det siste spørsmålet i finalen var avgjørende. Det frydet meg, og ergret andre, at det handlet om Sjampo. Trine Aalborg vant den individuelle quizen fordi hun visste at lilla er fargen som brukes i sjampo til bleiket hår for å fjerne gulskjæret.

Siste øvelse er lagquiz for seniorer, med 5 deltagere per lag.
Notatarket til Bare Thomas. Hvis det skulle være noen tvil hos leserne, spørsmålene er vanskelige.


I pausen trekker jeg og Eskil til MacDonalds for å få i oss en viss form for næring. Det gjør vondt å delta i denne lagkonkurransen. Vi konkurrerer mot mennesker som har drevet med dette i mange år. Vi er bare barn i forhold til proffene. 4 på laget vårt er juniorer. Det er bare 5 andre juniorer som er påmeldt i hele konkurransen. Vi føler at vi har gjort en god jobb, men vi klarer bare halvparten av spørsmålene og ligger langt nede på tabellen.


Men fjordbonden har likevel grunner til å smile. Jeg fikk et Senjaspørsmål, uten å bestikke en eneste sjel. Vi ender på 24 plass, av 30 lag.

Vi venter på bussen vår. Det er stas å ha pokal..
..Men treneren på laget prøver å ta æren...
..Og blir snurt når han ikke får holde pokalen.


NM i quiz er over. Det er mitt første mesterskap, og etter 325 spørsmål er hjernen grøt. Hjem og sove. Takk for meg.

Spørsmål og resultatlister er å få tak i på Norges Quizforbunds hjemmesider

8 kommentarer:

Thomas Misund sa...

Jeg har bilder fra den første øvelsen. Muahahaha.

Dnort sa...

Eskil har gjort godt forarbeid og satsa på juniorsida, der sjansen til å vinne var størst. Gamblinga lyktes, men gikk kanskje ut over de andre klassene man skulle stille i.

Eskil fortjener pokalen som lagleder.

Gratulerer med å ha overlevd en helg i Bergen!

PS. Er nyskjerrig på det Senja-spørsmålet. Var det noe om størrelse?

Anlaug sa...

Jeg mener at Senjaspørsmålet ikke var korrekt, men uansett -

"Hvilken uvanlig arbeidstidsordning praktiseres i Gryllefjord? Myten er at ordningen stammer fra forliste sjømenn."

Svaret er siesta, som vi svarte, men jeg mener at Gryllefjord ikke praktiserer dette lengre, kun Husøya som jeg vet om på Senja som gjør det.

Når spørsmålsleseren senere refererte til Gryllefjord som "et fyr" (Det er kommunesenter i Berg!), ble jeg ytterligere tvilende overfor Nord Norge-kunnskapene.

Men Gryllefjord har hatt siesta. Det kan vi være enige om.

Iversen sa...

1 - 0 til Anlaug: http://www.aftenposten.no/reise/article780281.ece

Og sånn bare for ordens skyld, jeg veit jo at 'laug også kan Google: Dette sa hun ved bordet under konkurransen også. :) Flinkisen vår!

Dnort sa...

Husøya på Senja? Øy på øya?!
0-0 til TIL

Dnort sa...

Husøya på Senja? Øy på øya?!
0-0 til TIL

Anlaug sa...

It makes perfect sense.

Lothiane sa...

Hah! Det aller kuleste her er at jeg også hadde klart sjampospørsmålet.

Eh.. jeg mener.. gratulerer! :) Bra innsats!