14. september 2006

Mine ti dårligste prestasjoner: Plass 4

Stridsøvelse i militæret

Karakterene mine fra rekruttskolen er uslåelig militær norgesrekord. Etter rekruttskolen lesset de meg ned med premier for beste ditt og datt og sendte meg til Indre Troms. Der vant jeg det første infanteriløpet med trettiseks minutters margin. Det er mye. Du snakker med Den Perfekte Soldat. Den Fødte Drapsmaskin.

I teorien.

For en dag skulle Den Fødte Drapsmaskin testes i strid. Liksomkrig. Resten av troppen sperret av veien som fienden skulle kjøre på. Den Fødte Drapsmaskin hadde fått hovedrollen oppe i skråningen, hvor han ruget på en voksen mitraljøse og ventet på å skyte fiendens biler til sveitserost. Bilene kom og kjørte seg fast, alt gikk perfekt etter planen. Den Fødte Drapsmaskin skulle bare trykke inn avtrekkeren og sende disse onde menneskene til de virtuelle jaktmarker.

Den Fødte Drapsmaskin presterte imidlertid å få mitraljøsen til å låse seg før han hadde løsnet et skudd. Han visste hvor mye løpet veide, han visste hva alle delene het, men ikke hvordan han skulle fikse mitraljøsen hvis en rødfis kom skjevt inn. Nervene tok overhånd, og Den Fødte Drapsmaskin var bare tommeltotter mens fientlige soldater krydde opp skråningen med geværer i hendene og mord i blikket. Da han så hvitøyet på dem ga han opp plundringen med mitraljøsen og hev seg over maskingeværet, i håp om å ta flest mulig av dem med seg i døden. Geværet ville heller ikke snakke. Den Fødte Drapsmaskin hadde glemt å ta av sikringen.

Folk blir sure når du stopper bilen deres, folk blir ekstra sure når grunnen er at du vil pepre dem med kuler. Fienden hadde påfallende lite nåde for Den Fødte Drapsmaskin. Han holdt flere militære norgesrekorder, han holdt ikke femten sekunder i strid.

9 kommentarer:

Tine sa...

Haha... Erhm, jeg mener, stakkars, stakkars Den Fødte Drapsmaskin.

Esquil sa...

takk ...

det er egentlig forbausende traumatisk å bli liksomdrept ... du skal være glad du slipper militæret.

Anonym sa...

Menn syter for at de må gjennomføre førstegangstjeneste. Jeg ser virkelig ikke problemet.

Esquil sa...

Ett poeng for at du klarte å skrive det der uten å henvise til fødsel.

Anonym sa...

På den eneste øvelsen jeg deltok i som rekrutt, ble jeg også "skutt".
Tullingen som "traff" meg, fyrte så av rødfis 10 cm fra øret mitt.

Etter en kortvarig død, ble jeg altså merket for livet.

Anonym sa...

Hm....jeg tror jeg nøyer meg med å gjøre som Tine, -og sende medfølelse til Den Fødte (evt. Den Døde) Drapsmaskin.

Anonym sa...

Det kan faktisk være ganske traumatisk å bli drept på laiv også... *shudder* Eller tatt til fange og "torturert" *shudder igjen*

Men moro var det! Laiving altså.

Esquil sa...

laiving? hva er det, paintball?

forresten får jeg dårlig samvittighet når jeg skryter så hemningsløst som jeg gjorde i starten av artikkelen. hensikten var å skape en kontrast til det som kom senere, men isolert sett ser det ikke bra ut. jaja. har man sagt a, har man sagt a.

Anonym sa...

laiv = levende rollespill = en haug med folk som kler seg ut og drar feks ut i skogen og spiller improvisasjonskuespill hvor man er i roller 24 t i døgnet og hvor arrangørene har en eller annen form for historie de vil fortelle/spille ut. Fra superseriøse greier til mer lette plott.

Se laiv.org som er den norske laivportalen. Jeg var utrolig engasjert i flere år, til det gikk over. Men har "vært" både lege, forvirret jente med personlighetsproblemer, vette, vannelement, vikingekvinne med mer.