29. oktober 2006

Rosenborg seriemester. Og koblingen til russisk historie.


Nå har denne bloggen av mystiske årsaker dobbelt så mange lesere i Bergen som i Trondheim. Så jeg *JAAAAHHH* prøver å unngå å ikke *YESSSSS* søle for mye salt i åpne sår der utehehehhHHHEJUHUUU

Men Rølerbloggen kan røpe nyheten om at Rosenborg skifter design på drakten neste år, etter elleve sesonger med en liten gul stjerne over logoen kommer styret i nær fremtid til å innse at den ser ensom ut der oppe og trenger en venn. To stjerner altså, som Juventus og... hmm... de andre lagene med minst et snes pokaler i skapet.

I Europa ser det også bra ut akkurat nå, vi er nummer tolv, men skal jeg gjette ut fra erfaring kommer vinteren til å bli hard. Det føles bittelitt mer sannsynlig at det ikke blir Champions League enn at det blir det.

I høst er det et par ting å følge med ekstra på. Fenerbache, som vi unner alt godt hjemme i Tyrkia, må ikke ta et eneste poeng i UEFA-cup-gruppa si. Et tynt håp.

Vil bruke litt plass på å presentere høstens yndlingslag, Spartak Moskva, som vi unner all lykke i kampen om en andreplass i Russland. (men ikke førsteplass.)

Spartak Moskva er overraskende nok fra Moskva, en by midt i Vest-Russland. En gang var Moskva en av mange byer under Djenghis Khan og hans mongolske etterfølgere. Ettersom mongolenre gradvis mistet kontrollen over gigantriket sitt, begynte den største mafiosoen i Moskva å legge omland rundt seg. (Senere kalt tsar). Fra denne byen samlet tsarene det som nå er verdens største land, bit for bit.

I mongolriket var det sjelden arbeidsinnsatsen hjalp, det var dagshumøret til Khanen og hans menn som avgjorde om en russer ble forfremmet eller drept. Når tsarene tok over styrte de videre i samme tradisjon. Derfor har det i århundrer vært bedre å være sleip enn ærlig i Russland.

Ivan den Grusomme er min favoritt-tsar. Han hadde en jernstolpe som var spiss i den ene enden. Hvis du kom for å legge frem en sak for tsaren trengte du ikke ta med CV eller sånt tull. Ivan fant ut hvem du var ved å kjøre den spisse enden av jernstolpen ned i fotbladet ditt mens du snakket. Hvis du da greide å holde maska og fremføre budskapet ditt hadde du en sjanse. Hvis ikke lå du dårlig an.

I Moskva står den verdensberømte Vasilijkatedralen, den med alle løkkuplene. Den ble tegnet av to italienske arkitekter på ordre fra tsaren. Da den stod ferdig var Ivan den Grusomme meget imponert over det nye bygget. Han ville ikke at noen annen by skulle få en flottere katedral. En norsk konge ville kanskje vurdert en annen form for belønning, men Ivan den Grusomme sendte over et par karer som fikk stukket ut øynene på arkitektene.

Ivan den Grusomme fikk navnet sitt mye fordi han henrettet alle som kunne tenkes å ta fra ham makten. Han hadde en liten bok som han noterte ned de han drepte på denne måten, det var en navneliste på like over tusen navn. Poenget var også å rydde vei for sønnen sin, så han kunne overta når Ivan selv hadde gått bort. Men en dag ble han sint på sønnen og slo til ham med den før nevnte jernstolpen. Slaget var nok til å drepe avkommet. Dermed var det ingen igjen som kunne lede Russland da Ivan døde. Det hersket fullstendig kaos i et tiår.

Stalin lærte av Ivan den Grusomme. Akkurat som Ivan gjorde Stalin sitt beste for å utrydde alle flinke menn rundt seg. Ikke bra for Russland, og til slutt heller ikke bra for Stalin. Da han falt om på gulvet i 1953 hadde han nylig henrettet ni leger. Derfor fantes det ingen som både eide et stetoskop og torde å ta på han. Slik døde Stalin av en kurerbar sykdom. Skjebnens ironi har sjelden vært vakrere.

OK, beklager, det var fotball jeg skulle snakke om. Spartak Moskva er det beste fotballaget jeg har sett i levende live, på Lerkendal i 1995. De rundspilte RBK med et presist og hurtig kortpasningsspill, slo oss 4-0 på en omgang, og hadde ikke dommeren blåst av hadde Rosenborg ennå ikke fått tak i ballen.

Det sensasjonelle 1995-laget til Spartak ble kjapt plyndret av vestlige lag, mellom gruppespillet og kvartfinalen forsvant sju mann av første11ren, siden har ikke Spartak Moskva vært det samme. Vi håper nå at de reiser seg og holder Lokomotiv bak seg på tabellen.

27. oktober 2006

Norges Beste Blogg: Oppsummering og PremieutdelingNorges Beste Blogg:

1. Tine 40%
2. LordX 30%
2. Mihoe 30%

227 stemmer på et drøyt døgn. Noen underkjente.

Beste Politiske Blogg:
Fjordfitte

Beste Bildeblogg:
Maren

Nord-Norges Beste Blogg
Peter Andrej


Beste Kjendisblogg:
Are Kalvø

Beste Trønderske Blogg:
Betty42

Beste Manneblogg:
LordX

Beste Sørlandsblogger:
Espen Iversen


Vestlandets Beste Blogg (delt):
Dyveke
Hjorthen

Beste Filmblogg (delt):
Gjemmestedet
De 7yv utvalgte

Beste Kvinneblogg,
Beste U-20-Blogg,
Beste Østlending,
Beste Blogg:
Tine

Grattis til vinnerne, takk til alle som nominerte og stemte!

Bilder: Premiene

Å fikse en internettavstemming

Sonitus er inne på noe når de kaller meg en sleip slask. Jeg vet ihvertfall hvordan man snusker med internettavstemninger. Jeg har gjort det selv, som dugnad for idrettslaget.

Hvis jeg skulle trikset med Den Gyldne Q, ville jeg kanskje brukt min tilgang til datasalene ved NTNU, gått fra maskin til maskin, logget inn, stemt. Få i Norge har tilgang på så mange maskiner som vi NTNU-studenter, det ser du i Dagbladets årlige avstemning for idrettslag.

Eller jeg ville prøvd et program av typen jeg kjøpte i Thailand, Fake-IP, eventuelt TOR, som lager falske IP-adresser for deg mens den treger ned maskinen, slik at det ser ut som om du er fra Tyskland eller Russland eller forskjellige amerikanske byer som logger seg hit med ett minutts mellomrom, brukere som aldri har vært i rølerbloggen før, men som har skrevet URL'en rett inn, vet hvor de skal og vet hvem de skal stemme på.

Jepp, finalen i Den Gyldne Q utviklet seg til en skitten affære. Det kan jeg respektere. Som sleip sklask nikker jeg anerkjennende. Jeg vil understreke at bloggerne i finalen sitter i Oslo og Taipei, og at det ikke er registrert suspekt aktivitet derfra. Det er enkeltfans der ute som føler at deres mening bør veie tyve ganger mer enn andres.

Som sleip slask er det også min oppgave å være sleipere enn motstanderen. Uansett hvilken juksemetode man bruker, er et klassisk kjennetegn at de lugubre stemmene kommer i klynger, de skjer i løpet av en time eller to, deretter blir det stille.

Derfor var den hemmelige regelen i finalen at jeg sjekket stillingen med jevne mellomrom, og noterte hvem som hadde flest stemmer siden forrige gang. Den som vant flest slike tidsintervaller ble vinneren. Altså den som har hatt jevnest strøm av stemmer. Tidsintervallene ser ut som nigerianske valgkretser, de fleste har en jevn fordeling mellom kandidatene, innimellom kommer det en hvor en kandidat har nesten 100% av stemmene.

Totalt levner tallene liten tvil, vi har en klar og for meg overraskende vinner. Vinneren blir presentert på gallaen i helga.

Og hvis noen der ute kan flere stemmetriks vil jeg gjerne høre dem.

26. oktober 2006

Mer om SUV - min drømmereklamefilm

Regjeringens lister sier at en god SUV slipper ut tre ganger så mye som en Skoda. Jeg skulle gjerne lagd reklame for Skoda. Den skulle sett slik ut:

Pelle og Kai spiller golf. Pelle er pen og Kai er ... ikke fullt så pen. Pelle vinner og Kai taper. Pelle tar det kult og Kai tar det ikke kult. I garderoben ser vi Kai jobbe hardt med å varme opp lemmet før dusjen slik at han har noe å stille opp med der. I dusjen ser Kai ned mot Pelles lavere regioner, får hakeslepp, og vender seg skuffet vekk så Pelle ikke skal se på ham. Pelle derimot kunne ikke brydd seg mindre.

Kai skynder seg ut på parkeringsplassen, der står to SUV, han tar frem målebånd for å sjekke at hans SUV er større enn den andre og lyser opp da han oppdager at han har størst bil. Kry lener han seg mot panseret, trommer med fingrene og venter på Pelle.

Brått starter motorlyd bak ham. Kai snur seg og ser Pelle kjøre vekk i sin Skoda. Kai får samme type hakeslepp som i dusjen. Skodaen ruller inn i solnedgangen og under står teksten

SKODA - for menn uten komplekser

25. oktober 2006

Hvorfor vi har SUV

Det fins biler som tror de må svelge unna all bensinen før holdbarhetsdatoen. De kalles SUV, og de spyr ut nok møkk til å legge Maldivene under saltvann helt på egen hånd. Det er ikke lov å spytte på gata, ikke lov å pisse i en bakgård, men det er lov å kjøre SUV. I USA får du til og med skattelette hvis du gjør det.

Noen mennesker synes dette er ille, noen mennesker vil faktisk forby SUV. De har ikke skjønt hvorfor vi har disse bilene.

SUV er laget for SUV-mann, og han er det synd på, å ta fra SUV-mann bilen er som å ta respiratoren fra en livstruet. Og det vil du vel ikke?

For det første er det en kjent sak at mye ytre utstyr kompenserer for lite skikkelig utstyr på kroppen. SUV-mann har så liten tiss at horene iblant tar feil og suger av kjønnshår.

SUV-mann vokste opp som en redd liten gutt, pisset i senga hver natt, gjemte seg bak mora si første skoledag hvert år opp til sjuende, gikk gjennom tenåra med underbuksa klistret til huden som følge av ekstrem prematur ejakusjon.

Som voksen vil SUV-mann ha penger, masse penger. Men det krever bra jobb, til det trenger han skolekarakterer, til det trenger han hjerne, men når du bestiller en SUV-mann er hjerne ekstrautstyr. Derfor, når han ikke smugler metanol eller krangler med naboen, sitter han hjemme og ser på voldsfilmer mens han nærer sin drøm om å ta igjen på verden.

Vi tåler litt co2 og noen hjulspor i skogen, vi lar ham dampe rundt i SUV, alternativet er at han går på kjøpesenteret med AG-3.

SUV-mann formerer seg, overraskende nok, fortere enn oss andre. Mens smarte folk gjerne tar utdannelse og får unger rundt tredve-års-alderen, starter SUV-mann med å rote på seg lausunger i tenåra, gjerne gjennom semivoldtekter av sanseløst fulle psykisk utviklingshemmede. SUV-mann rekker tre generasjoner på den tiden skikkelige folk rekker to, slik at prosenten SUV-menn i et samfunn bare øker og øker. Og SUV-mann stemmer mørkeblått, han vil ha krig. Når det blir krig verver han seg, reiser avgårde og blir skutt. Slik reguleres bestanden av SUV-mann ned igjen, det blir flertall for fred, mer SUV-mann-formering, ny krig. Slik har planeten svingt mellom krig og fred gjennom hele verdenshistorien. Det er en naturlov vi ikke kan gjøre noe med.

Klimaproblemet trenger vi heller ikke gjøre noe med. Naturen ordner som alltid opp selv. Hvordan det skjer blir spennende å se, det er ihvertfall på tide at evolusjonen kommer opp med planter som kan gro på asfalt og betong, jeg mener, sopp kan jo gro mellom tærne dine, den burde leke med asfalt. Riksveiene lengter etter en griseglatt slimsopp som gror akkurat så dypt i veibanen at førerne av de lette bilene går fri mens de tunge dundrer rett ut i canvasen.

Den Gyldne Q: Resultater og Finale
Norges beste manneblogger:1. LordX - Son of Man 21%
2. Hjorthen uttaler seg ... 15%
3. Iversen Revisited 13%
4. Are Kalvø 8%
5. Fra balkongen 6.5%
6. Jernbanespor 6%
6. Vox Populi 6%
8. Shädy Acrës 4.5%
9. De 7yv utvalgte 4%
9. Gjemmestedet 4%
9. Typisk Tor Andre 4%

159 stemmer. Til internettavstemming å være er mitt inntrykk at avstemningen ble lun og fin og rettferdig. Iversen tok en tidlig ledelse, men åpnet nok for hardt i år. Hjorthen snuste også på teten en stund, før Lorden festet jerngrepet.
Norges beste kvinneblogger:1. Tines boble 22% *
2. Dyvekes verden 11% *
3. Reality Challenged 9%
4. Bærturen 7% *
5. Evas blogg 6% *
5. Fjordfitte 6%
7. IC's Sammensurium 4% *
7. Skyt meg. Nå 4%
7. Spaltet.net 4%
7. Vampus' Verden 4%

162 stemmer (på ett døgn).


Listene preges av lettere underholdning, jeg synes at de politiske bloggene har fått mer bank enn ventet. Kanskje ville en avstemning i en tung tung politisk blogg gitt et annet resultat.

Jeg tror at favorittene til de som googler seg tilfeldig innom bloggen var Are Kalvø og Fjordfitte.

Blogger merket * hadde muligens noe oppdrift av link hit. For å løse ujevnheten tar jeg med Mihoe i finalen. Fordi Mihoe ledet da linkingen begynte, og var klart best av de som ikke hadde link hit. To dameblogger per manneblogg stemmer bra med nominasjonene.

Da får vi en finale med de tre som ble oftest nominert:

LordX - Son of Man
I Taiwan spiser de ikke mandarin
Reality Challenged

Siden det allerede fins linker får alle mennesker på jorden lov å skrive hva som helst i bloggen sin. Skulle bare mangle.

Til slutt kred til bza som inspirerte meg til denne kåringen.

Florøflorøflorøflorøflorø.

21. oktober 2006

Den Gyldne Q: Herrenes Finale


Herrefinalen har samme regler som damenes finale PLUSS (vi lærte en ting):

Det er ikke lov å linke hit. Ja du leste rett. Nominerte som linker til avstemningen (eller bloggen forøvrig*) må diskes, fans av de nominerte som oppfordrer til å stemme på dem forårsaker også disking. Siden jeg ikke kan forvente at alle deltagerne linker hit er det best at ingen gjør det.

Forøvrig liker jeg å bli linket til, jeg prøver bare å kåre den beste. Og jeg tror vi fikk riktig vinner i damefinalen uansett linkene, blant annet siden den samme som fikk mest nominasjoner også fikk flest stemmer.

* du trenger ikke slette gamle linker... nhei.. NEI ikke gjør det

Proudly presenting

FinalefeltetLordX - Son of Man, av Kent, 25, fra Oslo

Iversen Revisited, av Espen Iversen, 23, fra Arendal, nå i Oslo

Hjorthen uttaler seg om ting han ikke har greie på, av Arne Hjorth Johansen, 39, fra Florø

Gjemmestedet, av Gunnar Bangsmo, 30, Oslo

Typisk Tor Andre, av Tor Andre Wigmostad

Hablog, av Halsev, 37, fra Akershus

Vox Populi, av Knut Johannesen fra
Bærum

Fra balkongen, av Erik Hansen

Jernbanespor, av John T, 23 fra Oslo

Shädy Acrës, av Mikkel Gruner m.fl., nå i Luleå

Vommpus' Verden, av Vommpus

Fred ut, sønn, av Fred Ut

Peter Andrej, av Peter Andre Jensen fra Alta

De 7yv utvalgte

Liberalist? Javisst!, av Pleym, 40

Are Kalvø, av Are Kalvø, møring

Biffsnadder, av Bjørn Magne Solvik, 33, fra Honningsvåg

20. oktober 2006

Den Gyldne Q: Damenes Finale


Tanken bak er som følger: Norges Beste Blogg bør kåres med et flertall av stemmene, slik man kårer fx presidenter og OL-byer. Da kan det bare være to i finalen. Ergo trenger vi to semifinaler. Da kan vi like godt dele dem opp etter kjønn, slik at vi på veien kårer Norges Beste Dameblogg og Norges Beste Manneblogg. Damene har rangen, guttefinalen kommer når du minst venter det.

Kvalifiserte til Damenes Finale:I Taiwan spiser de ikke mandarin, av Tine, 19, fra Bærum, nå i Taiwan

Mattisborgen, av Røverdatter

IC's Sammensurium, av Elisabeth, 18, fra Bergen/Os

Reality Challenged, av Mihoe, 36, fra Oslo

Iskwews hjørne på WWW, av Iskwew, 44, fra Oslo

Spaltet.net, av Tonje Brustuen, 28, fra Lesja, nå i Oslo

Vampus' Verden, av Heidi Nordby Lunde, 33, fra Oslo

Ikke kødd med oss, vi er på bærtur, av Kristin Storrusten, 21, fra Bærum

Dagens Onde Kvinner, av Drusilla, 29, fra Oslo

Fjordfitte, av Fjordfitte

Evas blogg, av Eva Nordskog, 29, fra Ramnes, nå i Bergen.

Meningen med livet, av Lea Hjorth, 23, fra Oslo

Kristiane.org, av Kristiane Dedichen Falck, 34, fra Oslo

Frostedcakeandhipsdontlie.com av Cake, 27, fra Oslo

:into orbit, av Rockette fra Oslo

Skyt meg. Nå, av Maren Beckström, 27

Betty42, av Betty Johnsen, 43, fra Trondheim

*** ~Victoria~ ***, av Victoria, 27, fra Asker

Tiqui, av Tiqui, 34, fra Oslo

Dyvekes verden, av Dyveke, 18, fra Bergen


Tjue kvalifiserte, hvorav meningsløse mengder fra Oslo/Akershus.

Du har lov å stemme en gang, på en eller flere blogger. Maskinen du stemte fra vil automatisk bli blokkert fra å registrere flere stemmer, dette kan du utnytte hvis du senere vil sjekke resultatet.

Det du ikke kan gjøre er å stemme om igjen fra en annen maskin. Å mobilisere en skoleklasse, arbeidsplass e.l. vil også se ut som juks i telleren min, og er derfor juks. Dette er en konkurranse om hvem som skjenker oss Norges Beste Blogg og ikke hvem som har tilgang til flest datamaskiner.

Så la oss ta det kult.

Peace & Love

Bilde: Premien

Mine ti dårligste prestasjoner: Plass 2

Jeg var den eneste på skolen som hadde Apachesykkel. Men de andre kidsa på Tonstad barne- og høkkertskole hadde inntatt for mye sprittusj, lynol og hasj til å oppdage at jeg eide skolens kuleste sykkel. Det er jeg bitter for den dag i dag. I en verden av blinde er den enøyde konge, heter det. Det er ikke min erfaring med menneskenaturen. I en verden av blinde er den enøyde føkkings ukule dust.

En mann satte dog pris på sykkelen, en kvalitetsbevisst ung herre ved navn Jim Roger. Jim Roger gikk to klassetrinn over meg, Jim Roger hadde kniv, og Jim Roger benyttet min sykkel, i friminuttene, hjem fra skolen, etc. Han satset på å skremme meg til taushet, men jeg mangler det genet, så jeg gikk til øvrigheta med sykkeltyveriene. Det satte Jim Roger bare sånn passe pris på. De neste årene demonstrerte han sin ekvillibrisme innen psykisk terror med kniv.

En dag under dette terrorregimet fant jeg en ganske liten, ulåst hengelås uten nøkkel på gata. Tankene gikk umiddelbart til Jim Roger, og nærmere bestemt mopeden hans. En beskjeden hengelås festet over kjedet burde lage bra med bonanza i kranken.

Jeg tok med låsen hjem og la mine onde planer i detalj. Jim Rogers moped stod rett utenfor vinduet hans, så jeg ventet på ly av mørket. I denne perioden oppdaget jeg at hengelåsen passet perfekt over det innerste leddet på tommelen min. Så perfekt buet, så kaldt og rettferdig var hevnens stål mot min hud, metallet klemte tommelen akkurat passe, litt godt vondt, og enda litt bedre vondt når jeg lukket låsen -

Jepp. Jeg lukket låsen. Og som sagt, ingen nøkkel. Jeg satt ved middagsbordet da det skjedde, og min eiegode mor og kjære bror var nær ved å forgå i latterkrampe mens jeg slet av all makt for å få hevnens stål av tommelen. Såpe og Zalo prellet av, møkkalåsen nektet, fortvilelsen steg.

Jeg trakk ut på gata og fant min mann på låser. Mannen kunne sikkert dirket seg ut av Ullersmo og tilbake inn en annen vei, men låsen min ble for mye for ham.
På flere måter. Også han var nær døden av latter.

Etter en lang kveld ble jeg nødt til å oppsøke Heimdal Politikammer. Politimannen fikk lirket en papplate inn mellom stålet og huden, deretter trakk han den største avbitersaksen jeg har sett og klippet låsen rett av. Også han hadde dette karakteristiske fliret rundt kjeften.

Så Jim Roger fikk aldri hengelås i kjedekassa. Jeg lærte noe om hevngjerrighet der. Jeg lærte noe om hengelåser. Og jeg lærte noe om skadefryd. Å glede sine medmennesker er ikke vanskeligere enn å sette lås på en kroppsdel i noen timer.

---

Plass 3,4 og 5 på lista

17. oktober 2006

Kåringen av Norges Beste Blogg: nominasjonerQQQ+

QQQTakk til alle som har nominert!

Mange bra blogger her, fortsatt fins det bra blogger som mangler. Vi samler nominasjoner til søndags ettermiddag. Det er allerede rimelig åpenbart at en enkelt nominasjon ikke er nok for å nå finalene.

Hvis ditt verdensbilde forbyr deg å si noe i denne bloggen, passer det deg kanskje bedre å nominere i Peter Andrejs blogg.

Norge ble lurt med i Afghanistan

Da Al Quaida veltet World Trade Center i 2001 var Bush raskt frempå med å definere angrepet som en "act of war", en krigshandling. Et gjennomtenkt trekk, siden Atlanterhavspakten da forplikter andre NATO-land til å delta i motangrepet.

Jeg skjønte ikke da, og jeg skjønner ikke nå, hvordan verden kunne godta denne definisjonen. Når du etter god rettspraksis tar vekk konsekvensene den 11.september og ser på selve handlingen, står du igjen med atten mann med papirkniver, besluttsomhet og flaks. Selv NOKAS-ranerne utgjorde en mektigere invasjonsstyrke.

Vi gikk ikke inn i NATO av frykt for papirkniver. Vi gikk inn i NATO av frykt for atombomber. Og vi burde ikke akseptert så lett at Bush brukte pakten på denne måten.

Jeg sier ikke at det nødvendigvis var feil av Norge å støtte Operasjon Enduring Bullshit. Men når USA i dagens situasjon drar på en offensiv i Sør-Afghanistan er det deres sak og ikke vår. Bush viste allerede før 11.september at han er en krigspresident, han har sagt rett ut at han er en krigspresident, denne mannen ønsker krig og vil fortsette å ønske seg krig. Det stinker at senterpartiet ville være med på dansen. Heldigvis vant den gode siden av kraften.

Atten menn med papirkniver er ikke en krig. Atten menn med papirkniver er ikke en krig. Atten menn med papirkniver er ikke en krig.

16. oktober 2006

Vær med og kår Norges beste blogg!


Et år har gått uten noen gullblogg-kåring i Dagbladet, eller andre steder. Rølerbloggen tar derfor ansvar og inviterer leseren til Den Gyldne Q 2006.

Vi nøyer oss med en kategori: Norges beste blogg det siste året. Hva du legger i "beste" er opp til deg.

Denne uken samler vi nominasjoner, neste uke blir det avstemning. Du kan nominere så få eller mange blogger du vil. Bloggene med flest nominasjoner går videre til avstemningen, blir det likt rundt streken prøver jeg å se nøytralt på hvem som imponerer mest. (Å nominere seg selv imponerer ikke spesielt mye...) Rølerbloggen kan ikke nomineres. Og vi gidder ikke jukse, hva, dette er ikke høytidelig.

Kommentarfeltet er påslått. La oss legge vekk konkurranseinstinktet og gi kred til noen blogger vi liker!

14. oktober 2006

Så stakk han av med dama mi, akustisk versjon

OK det nye konseptet er å fremføre gamle bloggposter med gitar. Verset med den trønderske bardama som ble kjøttmadrass må ha vært sensurert vekk sist jeg publiserte teksten. Men nå eier jeg ingen skam.

Begjær


Begjær var det punktet som ble mest debattert etter dette innlegget. Jeg mener ikke at man kan eliminere sex-tanker fullstendig når man treffer et attraktivt menneske, jeg mener heller ikke at man skal velge partner helt uten å se på utseendet. Det jeg snakket om var en neddemping.

Hvis man har sett noen sjekke-realityer av typen mann velger blant ørten damer, eller omvendt, har man etterhvert sett mønsteret: fyren sitter til slutt igjen med den fineste dama pluss den som han matcher best. Noen ganger er det helt himmelropende åpenbart at han vil få et bedre forhold med sistnevnte. Likevel er det totalt forutsigbart, han velger den fineste.


Eksempel: Flere enn meg som hadde lyst til å stange hodet i veggen da Max skulle velge mellom Kathrine, som han hadde så åpenbart best samtaler med, eller Marie? På et nivå visste han antagelig selv at han valgte feil, siden han seip som en unge etterpå. Det samme skjer gang på gang når mennene velger i slike sjekkeshow, og når forholdene ryker skylder de på det kunstige i situasjonen og blablabla, men ærlig talt mann du skal lete lenge etter et bedre opplegg for å skaffe deg dame, og gutta f*cker opp det hver gang fordi de tenker med feil kroppsdel.

Kan hende er jeg dårlig på å vurdere menns utseende, men jeg har latt meg overraske to ganger i finalen over at den åpenbart lekreste har blitt ditchet, og begge gangene var det en dame som valgte. Tricia i bachelorette 1, og de ble gift. Pluss dama i det geniale programmet hvor halvparten av mennene var homser. Men gutta evner aldri å se forbi emballasjen.Godt mulig at min egen hjerne også hadde gått over i flytende form plassert i samme rom som Marie Ljung, dette er ikke en se for en bra fyr jeg er -serie, jeg mener oppriktig at denne tendensen er noe en mann med fordel kan utfordre seg selv på for successful living. Når dere har vært sammen en stund blir det lite sex uansett, så hvis sex er alt som står i hodet på deg i starten er det dømt til å bli feil.

13. oktober 2006

So 90's


Det er tre ting som gleder meg med denne nyheten:

NRs datamaskiner viser 70,2 prosent sjanse for at Rosenborg ender opp som mester.

1) Konklusjonen.
2) At gamle tradisjoner opprettholdes.
3. Desimalen. Det er ikke 70 prosent sjanse for rosenborgseier, det er 70,2. Den desimalen tar jeg som en tribute.

Bilde: Peter Beardsley. Fordi etter Tines ønske skal fotballartikler illustreres med et rått stykke deilig mann.

11. oktober 2006

Årsakene til sykefraværet

Når det høye norske sykefraværet diskuteres legges skylden fort på arbeidslivet. La oss nå prøve å tenke noen andre tanker.

Det som best kjennetegner forandringen i sykefraværet i Norge er en markant økning i yngre langtidssykmeldte og uføre. I tillegg vet vi at det er stor økning i en klasse "usynlige" sykdommer av typen ME/CFS/postviralt tretthetssyndrom, MS, fibrositt/fibromyalgi, Lyme disease, candida, mycoplasmainfeksjon, og noe av det jeg skal snakke om gjelder også gulfkrigssyndrom og whiplash. Jeg vet ikke sikkert at alle de nevnte sykdommene øker, men de jeg kjenner er i voldsom fremmarsj. Sykdommene har en del symptomer felles og en del spesifikke, de har ullne grenser og kan gå over i hverandre. Særlig karakteristisk er utmattelsen, fatigue, en vond bunnløs slitenhet som friske mennesker rett og slett ikke har følt.

Mange som i dag føler seg slitne har en av disse sykdommene uten å vite det. Det kan jeg si så sikkert ut fra det man vet om forhistorien til de som endelig får diagnosene. Nordmenn kan gå tosifrete antall år med feil diagnoser fra legene, år etter år i psykoterapi som mentalt frisk, år etter år i fysioterapi med "skader" som ikke kan forklares. Mens ME og gulfkrigssyndrom (praktisk talt samme sykdom) var så kjent i England og USA at man kunne spøke om dem i sitcoms, hadde få norske allmenleger hørt om diagnosen, og de som var "eksperter" i Norge og Danmark mente sykdommene var rent psykiske lenge etter at slike teorier var forhistoriske i England og USA. London sykehus har egen avdeling hvor de skjermer slike pasienter, mens norske sykehus' behandling av disse pasientene er kunnskapsløs og kan være svært belastende for pasientene. Norske leger er sikkert velmenende mennesker, men det har vært usedvanlig dårlig flyt av informasjon inn over landegrensa. Og kanskje er gammel lege vond å vende.

Kunnskapen er så liten, mørketallene så store, og alvorsgraden av sykdommen så forskjellig fra person til person, at den til dels eksplosive fremveksten av disse sykdommene godt mulig kan forklare sykefraværsøkningen.

Stress forverrer disse plagene omtrent som en joggetur forverrer forkjølelse, mange opplever det som sykdommen ble utløst av stress og tror de er utbrente. Men å tro at selve årsaken ligger i økt stress i næringslivet tror jeg er skivebom. Hvorfor skulle stresset være verre nå enn for soldater under krigen? Hvorfor skulle stresset være verre nå enn i tider da en mann var tvunget til å jobbe ti-tolv timer dagen fordi ungene hans ville sulte fordervet hvis han fikk sparken?

Min tanke er at det må finnes en fysisk forklaring eller delforklaring, at det fins noe i samfunnet som en del av oss ikke tåler, og som eksisterte i liten grad før åttitallet. Det tok mange hundre år å oppdage at røyking var skadelig, her leter vi også etter en gift som virker sakte. Det kan dreie seg om nye tilsetningsstoffer i maten, stoffer i tannfyllinger, kjemiske utslipp til luft og vann, den totale mengden av stråling i luften fra mobiltelefoner og trådløse nettverk, en ny, "usynlig" bakterie eller virus (verdens minste kjente bakterie, mycoplasmaklassen, ble ganske nylig oppdaget i USA, og kunne ikke diagnosteres i Norge så sent som i 2001 - ingen kan si sikkert at det ikke fins enda mindre bakterier.)

Vi ser også at dyrearter dør ut i et mye større tempo enn før, av ukjent grunn. Kan hende er årsaken den samme for dyredøden og menneskesykdommene.

Man kan iblant ane at den underliggende holdningen hos enkelte i politikken og media er at sykdomsfremveksten skyldes vårt gode økonomiske sikkerhetsnett. Derfor kommer det opp løsninger som gjør det mer kostbart å bli syk.

Lykkeforskning viser at forskjellen mellom lykkelig og ulykkelig i Vesten i liten grad følger økonomien, men i stor grad følger helsen. De friske er stort sett happy, de syke er ikke det. Hvis friske folk faktisk tror syke vil være syke, avfeier man en farlig fremvekst av ny sykdom. De usynlige sykdommene bør tas mer på alvor og forskes grundigere på - for vår alles del.Den som tror jeg overdriver norske legers kunnskapsløshet kan tåle å bla litt i denne bloggen.

7. oktober 2006

Politisk Ukorrekt Musikk


Jeg følte meg tagget av Iversen. "Ti sanger jeg liker godt, men som jeg innbiller meg at er passe flaue å like". Jeg har holdt meg til de siste årene:

Avril Lavigne: I'm with you
Avril Lavigne: Anything But Ordinary
Avril Lavigne: Complicated
Mariah Carey: (husker ikke tittel just nu)
Virgine Pouchin: Il Est Temps (sisteplassen i årets MGP)
Shakira: Don't Bother
Shakira: Que Me Quedes Tu
Shakira: Hips Don't Lie
Iron Maiden: No More Lies

Avril Lavigne-sangene ble jeg nesten narkotisk avhengig av. Det skyldtes at det var det første jeg kicka på etter å ikke ha hørt et tone musikk på over ett år. Det mest pinlige er likevel ikke at en voksen mann faller for småjentemusikk, men at han gir seg til å tegne jenta (se ill.)

Stilt i dette glasshuset må jeg be om unnskyldning til Iversen for at jeg kalte Marit Larsen-musikken hans 'sonisk østrogen', og til PAJ for å ha sagt at 'you raise me up' ikke er pop, men høres ut som noe som har kravlet ut av en andrew lloyd webber-musikal og lagt seg til for å dø i bakgatene på Broadway.

Iron Maiden er pinlig mye fordi en av mine yndlingshobbyer er å disse heavyrockere for musikksmaken deres. Fordi de som regel pisser på andres musikksmak, og fordi de tåler en krangel. Dette får man for eksempel igjen hvis man sier noe pent om Avril Lavigne på Trondheim Underground Forum (har forkortet en del):

Sæther sa:
Jeg har akkurat lest det beste innlegget noensinne på turforum. Ihvertfall min personlige favoritt. Jeg skal lære det utenat, og sitere hyppig iløpet av året.

Jeg sa:
Sæther: HÆ?


Sæther siterer meg:
"De beste platene mine begynner å bli gamle, men jeg syntes Avril Lavignes debutplate "let go" holdt et forbausende høyt nivå på samtlige låter."

Deadpan.

Jeg:
AH. det ante meg. En fin liten musikkfascist, er du ikke?

(hvorpå jeg drar en lang regle om at heavyrock er noe man lider seg til å like som kaffe og sprit, at ingen egentlig synes der er bra, at om hadde Dimmu Borgir toppet listene, dvs. hadde åtteårige jenter hørt på Dimmu Borgir, ville de mistet all fansen de har nå, og hadde en som ble heavyrockfan på jorden i stedet vokst opp på månen med alle platene i verden, alene, hvor ingen hadde fotalt ham hva han skulle høre på for å høre til, hadde han ikke blitt heavyrockfan.)

burtrocket sa:
Jeg har samme problem når d det er et kommer til mat. Har egentlig bare lyst til å spise sjokoladepudding hver dag, men så har jeg måtte tvinge meg til å like grønnsaker..

Finn krisp sa:

lol@burt.

Esquil;(gjesp)

Esquil sa:

Ntåå så søtt.. se alt det bryet du har gjort deg for å vise at du ikke bryr deg...

Så mange metallhoder, så få argumenter...

Sæther sa:

Du kaller det politisk ukorrekt, jeg vil nesten gå så langt som å kalle det radikalt.

Finnkrisp sa:4. oktober 2006

Hvordan kopulere en dame (3/4)


En venn sendte meg nettopp bøkene "Sex Secrets" og "Bridges" av David DeAngelo, som går direkte på spørsmålet vårt. Det påfølgende er et referat av teknikkene som presenteres:

"Bridges" deler prossessen inn i ti steg:
1. Møte henne
2. Sikre seg telefonnummer
3. Avtale en date
4. Date
5. Holde hender
6. Kysse
7. "Alene privat"
8. Kline
9. Klær av
10. Sex

Boka handler om hvordan man kommer fra ett steg til det neste. Av triks kan nevnes
- Vær morsom og "cocky" for å komme til 4, altså beslektet med artig drittsekk-filosofien som Neil Strauss har. Fortelle henne at formålet er å bli venner.
- å lære seg å lese i håndflater for å komme fra 4 til 5.
- å lukte på henne. Kvinner liker å bli luktet på, gjerne i ti-femten minutter. Dette skal åpne veien til 6 og 8.

What's wrong with the world, mama

Den andre boka, "Sex Secrets", er en hel bok som svarer på spørsmålet vi startet med.
deAngelo fokuserer på at menn og kvinner tenker forskjellig og tennes gjennom forskjellige sanser. Menn tenner på det de ser. Kvinner tenner på stemmetone, sensuelt språk og levende, detaljerte beskrivelser, et bredt utvalg av forskjellig berøring, kyssing, stryking og kjæling, kvinner tenner på lukt og å bli luktet på, samt smak, deAngelo mener man kan tenne en kvinne ved å fôre henne med jordbær. I tillegg tenner kvinner på forventning, eller det jeg ville kalt teasing.

Så hvordan k**lle en kvinne? jo:

1. Berør henne forsiktig og sakte. Bruk fingertuppene over armer, nakke, skuldre, lepper, hender, legger, føtter. Bygg forventning om mer intim berøring.

2. Kyss henne sensuelt. La det første kysset være lett, deretter vent. Bygg forventning. Kyss henne 100 ganger på nakke og skuldre. Sug lett på leppene, berør nakke, skuldre og lepper forsiktig med tungen som om du smaker på henne.

3. Fôr henne med små biter med sexy mat, som sjokolade, jordbær, champagne.

4. Lukt på henne. Lukt på nakken og skuldrene i 5-10 minnutter sammenhengende. Ingen kyssing, ingen sleiking, bare lukting.

5. Snakk sexy til henne, damer liker å høre detaljerte skildringer, ex "Leppene dine er så myke og sensuelle, jeg elsker måten underleppen din føles når jeg kysser den." Fortell henne hva du skal gjøre med henne videre. "Først skal jeg sakte og forsiktig kysse skuldrene dine, og deretter jobbe meg opp mot nakken, lukte din sexy parfyme," etc.

You get the point. deAngelo glir etterhvert over i beskrivelser av seksualteknikk som min bluferdighet ikke tillater meg å legge ut i bloggen. Hovedidéen hans er å skape forventniger hos kvinnen, gjenta "jeg kan vente jeg kan vente" inni hodet, undertrykke stemmen som vil hive seg over henne og herje med henne som om det var siste gangen man hadde sex på jorden, og heller dra ut forspillet.

whatever happened to the values of humanity

Så hva synes jeg om dette?

deAngelo gjør som de andre, han forteller om kvinner som om alle er like. Noen idéer er verdt å ta med seg, særlig dette om at vi har en tendens til å kjenne andre på oss selv, og at det kan lede til feil i forholdet menn/kvinner.

Men kvinnen er en passiv part i dette, han forventer lite action derfra, og jeg kan ikke fri meg fra tanken om at en del av disse amerikanske teknikkene kan bli corny i møte med frigjorte norske kvinner.

That's the reason why sometimes I'm feelin' under

Som eksempel kan man se for seg hvordan det ville artet seg hvis man plasserer en kvinne som Åshild i samme seng som deAngelo. Hun starter med å legge drøvelen på testiklene hans, deretter lukter han på henne i ti minutter uten å røre henne, så forenes kroppene deres i det vakre øyeblikket der tolvfingertarmen hans en kort stund blir trettenfingertarm, hvorpå det skal spises jordbær ...

That's the reason why sometimes I'm feelin' down

Men deAngelo skal ha at han prediker uselvisk sex, det er noe gentlemansaktig over fremgangsmåten, og det kan jeg like. Å vise interesse for hvordan den andre parten tenker er helt klart en bra ting, men kanskje er det bedre å finne det ut ved å lytte til henne enn å lese i en bok.

Romantikk for deAngelo er en måte å fyre opp dama på, han sier at man skal passe seg for å drive romantikken så langt at hun tenker "han elsker meg og vil gifte seg med meg". Som du ser på 10-punkts-lista er det siste punktet sex. Målet er sex.

Got me got me questioning

2. oktober 2006

Rosenborgs ferd mot CL del 2

Kjapp oppdatering etter helgen:

12. Shakhtar Donetsk Ukr 35.901
13. Dinamo Kiev Ukr 35.901
14. Rosenborg Nor 31.509
15. Fenerbahçe Tur 31.197
16. Dinamo Bucuresti Rom 28.045
------

En plass opp altså. Gode ting som skjedde var at Bolton, Nancy og Spartak Moskva klatret. Grusomme ting som skjedde var at Sporting Lisboa og AZ Alkmaar klatret. Og selvfølgelig at Brann slo Odd.

Spartak Moskva er mer spennende enn de andre, siden den russiske serien er i sluttfasen. Vi vil ha Spartak der de er nå, på andre plass. Men Lokomotiv ligger rett bak, med samme poeng og en kamp mindre spilt.

1. oktober 2006

Rosenborgs ferd mot Champions League

Når Rosenborg går til Champions League ser det for et utrenet øye ut som om de kvalifiserer seg gjennom en fotballkamp. Det er ikke helt korrekt. Mye er avgjort på forhånd, fordi UEFA seeder (nominerer) 16 lag til turneringen, og disse får kvalifisere seg mot de dårligere lagene. Rosenborg har aldri blitt utslått når de har vært seedet. I 2003 var de ikke seedet, og måtte dermed spille mot La Coruna, som da var ranket som verdens femte beste lag. Det gikk ikke. Det er bare et par lag hvert år som greier å slå seedingen.

Derfor er det blodviktig å være blant de 16 beste på denne lista, (regnet ut fra ligatabellene i Europa akkurat nå):

1. Valencia Esp 84.659
2. Manchester United Eng 80.905
3. Sevilla Esp 61.659
4. Schalke 04 Ger 58.707
5. Celtic Sco 54.744
6. Steaua Bucuresti Rom 52.045
7. Panathinaikos Gre 48.700
8. Lille OSC Fra 46.809
9. Anderlecht Bel 39.066
10. Lokomotiv Moscow Rus 38.260
11. Levski Sofia Bul 38.112
12. Palermo Ita 37.309
13. Shakhtar Donetsk Ukr 35.901
14. Dinamo Kiev Ukr 35.901
15. Rosenborg BK Nor 31.509

16. Fenerbahçe Tur 31.197
-----
17. Dinamo Bucuresti Rom 28.045
osv.

Lista vil forandre seg gjennom vinteren etter som ligatabellene i landene forandrer seg, avgjørelsen faller når alle ligaene er ferdige utpå våren. Det pleier å være spennende å følge med på, fordi Rosenborg som regel svinger rundt streken. Men det har avisene aldri oppdaget. Hvis Rosenborg blir seriemester i år vil Rølerbloggen, antagelig som eneste medium, holde deg oppdatert.

Lagene foran Rosenborg på lista liker vi ikke. De unner vi tap etter tap. For at Rosenborg skal bli seedet må ti gode ting skje i verden, og gode ting er at dårlige lag gjør det bra. Akkurat nå er det elleve gode ting på lista, derfor er Rosenborg up where we belong.

Gode ting:

Portsmouth nr. 4 i England
Pacos de Ferreira nr. 3 i Portugal
Dinamo Bucuresti nr 1. i Romania
Roda nr. 3 i Nederland
Manisaspor nr. 1 i Tyrkia
Fenerbache nr. 2 i Tyrkia
Grasshoppers nr. 1 i Sveits
Hearts nr. 2 i Skottland
Messina nr. 4 i Italia
Mladá Boleslav nr. 1 i Tsjekkia
Slovan Liberec nr. 2 i Tsjekkia

Lagene på denne lista skal du heie på i vinter, du skal elske dem av hele ditt hjerte og sjel, du skal ganne, du skal mane, du skal trygle, du skal be.

Med mindre Brann vinner serien. Da gir vi beng. Ikke fordi vi har noe imot Brann, men de kan aldri bli seedet i Europa så lenge de legger seg mot lag som Åtvidaberg.