26. juli 2010

Don't jugde a book by its cover

Trygdesnylterboken, som du finner i bloggens høyremarg, ble utgitt på Torstein Viddals forlag Askehaug før påske. Nå har Aschehoug gått til rettssak mot Askehaug. Aschehoug vant, og Askehaug har mistet retten til navnet sitt.

Synd for Torstein. Jeg anser meg ikke som part i saken, og i den grad jeg har lagt meg opp i Torsteins valg av forlagsnavn har jeg rådet ham fra det.

Men saken fikk en helside i Aftenposten i helgen. Der siteres Aschehoug på at Askehaug utgir titler som de ikke vil bli forbundet med, og nevner spesielt to, hvorav "Trygdesnylteren" er den ene.

Askehaug utgir ingen bok med det navnet, så jeg velger å tro at denne vokteren av det skrevne ord refererer til Trygdesnylterboken.

Trygdesnylterboken er en roman om to trygdesnyltere som gjennom hele boken havner i trøbbel som en direkte følge av at de snylter trygd. Hvis Aschehoug ikke vil bli forbundet med denne boken, må konklusjonen være at Aschehoug Forlag varmt omfavner trygdesnylting.

Folk som radikalt nok leste boken før de uttalte seg:
Hvitt kvalitetssikkel går aldri av moten
Trygdesnylterbokanmeldelse
Kommet på en Kindle nær deg

6 kommentarer:

Virrvarr sa...

Lol, forlaget mitt saksøkte forlaget ditt. Etter det jeg skjønte på folka på fiksjon har noen av redaktørene sjekket ut flere av Askehaugbøkene som finnes ånnlain, og det de reagerte på med Trygesnylterboken var kombinasjonen av en roman om konspirasjonsteorier som er gitt ut på et forlag som trykker konspirasjonsteorier i sakprosaform. Men jeg kjenner ikke dem som uttalte seg i Aftenposten, så jeg kan ikke si noe sikkert.

Virrvarr sa...

Ok, det første hørtes litt sleivete ut. Det bare er en litt absurd situasjon.

Vidd sa...

Nå er jeg ingenlunde noen ekspert udi det juridiske, men så vidt jeg vet har ingen vunnet noen sak før nevnte sak har figurert i retten.

Det kan jeg ikke se har skjedd i denne saken.

Dog, hvis så skulle skje, hvilke andre navn kan man ta uten å få Systemet på nakken?

Anonym sa...

Hej Eskil!

Såg just reportaget av dig på nrk.no. Jag är en tjej på 33 år som också lider av ME. Skulle gärna vilja komma i kontakt med dig. Hade varit intressant att få prata med en annan med ME.

Esquil sa...

hej! som du kan se i bloggen er jeg ikke syk lenger, og jeg er ikke så glad i å prate om sykdom, det er mye vondt som virvles opp da. men jeg har eskil dot aasmul snabela gmail dot com.

Fairbanker sa...

Det kan der være noget om.