9. februar 2014

Ja, sigøynere har fått nytt navn, men det er ikke pakk!

...ooog du kommer rett inn i en diskusjon jeg har med en venn. Han har lest denne historien; 150 båter nedgriset av ubudne gjester, og han har akkurat kalt romfolk pakk, pluss brukt et par ord av den typen jeg ikke gjengir i denne bloggen.

Og det er helt kult for meg at vi sitter her med hue og ræva full av penger og millionhus og millionhytter og store biler og båter, men hvis vi i tillegg skal omtale andre mindre bemidlede mennesker som pakk, så begynner det å smake av fransk kongehus anno 1788. Det er ikke greit hvis noen uansett etnisitet flytter inn i andres privatbåter, men det er ihvertfall sånn at politiet i Oslo jager dem fra sted til sted og det er kaldt ute. Det må gå an å ha respekt for at noen lever i en virkelighet som er betydelig mye hardere enn vår.

Alle folkeslag består av en del bra og en del dårlige folk, men hvis en dårlig nordmann gjør noe dritt så er han en drittsekk, og hvis en dårlig rom gjør noe dritt så er han en representant for sitt folk. Nød gjør ganske bra folk til tjuver. Tar du husene fra folkene i Holmenkollåsen skal du ikke se bort fra at en del av dem heller hadde lagt seg i en båt enn å sove ute, heller.

Romfolk er en samlebetegnelse på tildels vidt forskjellige folkeslag som i likhet med germanerne, altså oss, utvandret fra Asia, type Nord-India og deromkring. Romfolket kom hit senere enn oss, da de kom hit hadde vi allerede drevet vekk kelterne og tatt over Europa. Romfolket ble i stor grad slaver, i Romania ble de holdt som slaver til cirka 1860. 

Skal man forstå hvordan romfolk agerer, må man forstå måten de har blitt behandlet på i århundrer. Det er en dyp kløft av mistillit mellom våre kulturer. Løsningen som foreslås oftest er at de sender ungene sine til våre skoler, men det er like forståelig at de ikke vil som at vi neppe vil sende våre barn i lære hos dem. Kanskje er det bedre å tilegne seg et minimum av aksept og respekt for livsstilen deres og ta det derfra. Istedet for å forby dem å sove der de sover og forby lovlige måter (tigging) som de kan skaffe seg mat på.

Vi er et av de få folkene i historien som har greid å bli griserike uten å undertrykke andre folkeslag. Det er ingen grunn til å begynne nå.

2 kommentarer:

Unknown sa...

<3

Unknown sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.