26. april 2014

Hvordan bli en god quizzer II

Et eksempel på et puggeprosjekt.

Siden jeg begynte å satse på konkurransequiz sånn cirka 2009 har det blitt en del puggeprosjekter. Nest største by i alle verdens land, høyeste fjellet i hvert av verdens land, alle oscar for beste film, best actor/actress og beste regissør, alle grand slam-vinnere i open era i tennis, alle norske OL-medaljører, alle vinnere av nobels fredspris og litteraturpris, alle grunnstoffene, lister over mest kjente filosofer, operaer og klassiske bøker.

Før QuizDan-semifinalen i år var prosjektet å få lagt Norges kommuner inn på disk. Trondheims lag kom seg fint gjennom kvartfinalen, men vi visste at den stolte Trondheimske quizmaskinen risikerte å kjøre seg fast i norsk geografi i beste sendetid. Noen måtte ta tak.

Jeg satset på osmotisk læring, man kliner opp kunnskap rundt omkring i huset og satser på at den siver inn av seg selv. Det la seg et tynt lag fylkeskart på skapveggen inn mot dusjen. Dermed kunne jeg repetere kommuner mens jeg dusjet. Ihvertfall frem til glasset dogget igjen.
Jeg limte også opp kart andre plasser i huset hvor jeg bare henger uten å bruke hjernen, så som foran kaffemaskinen. Erfaring viste at fylkene i dusjen gikk lettest inn på disk, det tar lengre tid å dusje enn å lage kaffe. Så jeg flyttet flere og flere fylker til dusjen.

QuizDan-semifinalen nærmet seg med stormskritt, det ble noen lange dusjøkter. Jeg tok på meg konkurranseskjorten, satte meg foran kamera og trente meg på å si navn på kommuner mens kamera gikk.

Lyset er ikke akkurat flatterende. Men jeg tenkte, et eller annet sted på internett bør det sitte en fyr og ramse opp norske kommuner. Selv om det er nødt til å være meg.Jeg kommer helt klart best ut av dette hvis du trykker settings (tannhjulet i nedre kant) og velger dobbel fart.

Prosjektet førte til at jeg endret syn om kommunesammenslåing. Galskapen bør stoppe. Ikke flere sammenslåinger nå. Vi har akkurat riktig antall kommuner i Norge.

1 kommentar:

vandahl sa...

Hva med kommunesentra?