23. mai 2014

Norsk rekord i Wordfeud

Da Wordfeudhypen var på sitt største, skrev avisene i Norden en del om rekordkappløpet innad i de nordiske landene og mellom dem. Det var egne nettsider dedikert til dette, og aviser arrangerte rekord-sette-konkurranser. Mediefokuset lå på å legge det mestscorende enkeltlegget. Da må du spille på tilfeldig brett.

Her om dagen fikk jeg opp et kanonbrett i tilfeldig Wordfeud, fire røde og to oransje ruter på samme linje, det ser du ikke hver dag. Jeg bestemte meg for å prøve på norsk rekord.

Norgesrekordutviklingen er som følger:

Tidligere rekord: 15634

Joakim Mælen 15658 (link til BA)
(Som også i følge danskene også var verdensrekord)

Fredrik Berget, 15677 (link til Aftenposten)
Nina Sletnes 15878 (februar 2012)

Alle disse rekordene ble satt med ordet CIRCUMPOLÆRESTE. Ordet ble tatt ut av ordboka sommeren 2012, slik at Ninas rekord burde være trygg.

Det lekre brettet jeg hadde fått opp, var identisk med norgesrekordbrettet. Wordfeud har et begrenset antall randombrett som går igjen. Jeg skjønte jo ikke det, hadde jeg visst det hadde jeg gitt opp før jeg startet.

Men jeg freste gjennom ordlisten for å finne beste ord. Cirkumpolæreste er borte. Men, utrolig nok, det var aldri det beste ordet. VOLLEYBALLAGENE og VOKSAVSTØYPINGA kommer ut på likt hvis man bare regner vannrett, begge er 17496 poeng når de spilles på rett sted på dette brettet.Wham Bam thank you mam. 1700 poeng over norgesrekorden.

TRODDE JEG.

Da jeg skulle inn på de dertil egnede nettstedene og bruse med fjøra oppdaget jeg den egentlige norgesrekorden:

Oktober 2012 Raymond Nordahl, 17888 (link til Nordlys)Vannrett har han like mange poeng som meg, differansen er de fine tingene han gjør loddrett. Raymond kunne nøyd seg med å oppdage VOLLEYBALLAGENE og ta 17536, men han har, som han sier i artikkelen i Nordlys, sikret rekorden sin godt med disse lange ordene loddrett. Det virket, for siden har det ikke skjedd noen rekordforbedringer som internett har fått med seg

Jeg skuet på overmakten og var demotivert.

VOLLEYBALLAGENE er knepent bedre enn VOKSAVSTØYPINGA når man skal score poeng loddrett i tillegg, mest fordi Y havner på trippelbokstav, mens VOKSAVSTØYPINGA  har en ussel V der.

Men han har ikke brukt C og W. Det er masse poeng. Kanskje er det lettere å bruke dem hvis man spiller VOKSAVSTØYPINGA. Ordet er nemlig bare fire poeng dårligere enn VOLLEYBALLAGENE, men får man ut en tredoblet W er det tredve poeng inn på bok.

Jeg så umiddelbart at for å få min tredoblede W kunne jeg spille BOWLINGKLUBB gjennom K i VOKSAVSTØYPINGA.Nei. Jeg ser ikke sånt umiddelbart. Det er et slit, det er analyse, penn, papir og lange ordlistekjøringer i C sharp. Men det fine med BOWLINGKLUBB er at når man ser den er man ikke i tvil, den må være en del av planen.Annerledes da med strategien for å få tredoblet sin C. CHAMPAGNEGLASS gjennom G'en? Eller CELLULOSEVATT gjennom V? To forskjellige valg med vilt forskjellige konsekvenser videre. Man har jo mye annet ræl man skal bli kvitt også, F, J, Æ, man må posisjonere seg varsomt for fremtiden. Jeg begynte å tegne opp disse trestrukturene for å analysere.
Så fant jeg endelig en plan som pekte mot mer enn 17888. Den var basert på å spille FJÆRFEAVLENE gjennom V. Mellom det ordet og BOWLINGKLUBB skulle jeg skvise inn GROA, den ville da gå gjennom O i VOKSAVSTØYPINGA.

Jeg lette opp det riktige brettet igjen. Jeg måtte starte nesten hundre spill for å finne det.

Hvorpå jeg begynte å spille, og innså at før man legger den siste forløsende O'en i GROA, må det stå GR på brettet

GR er ikke et ord. GRRRRR!Tilbake til tegnebrettet. Man må ha en vanntett plan. Jeg tegnet opp sikkert tjue forskjellige brett på ruteark.


Det vakre øyeblikket, rett før rekordlegget. Du ser at det holder ikke å finne lange loddrette ord, de må være ord også når de splittes opp.

Du kan for eksempel se det helt til venstre, ordene DRIVSTOFFA og GIFT, ventende på den magiske V'en som skal forene dem i DRIVSTOFFAVGIFT. Jeg var veldig glad for å finne avgiften istedet for den forræderiske FJÆRFEAVLENE, avgiften gir både mer poeng og lenser ut tre av de fire heslige F'ene. Den tredobler riktignok ikke Æ, som var målet da jeg ville spille FJÆRFEAVLENE, men Æ får jeg i det minste doblet, på å spille SJØMILITÆRT. 

Jeg fikk en musikalsk følelse på slutten. Når alt klaffer, når komposisjonen går opp. Det har en sær skjønnhet.Voila. 18022. 

4 kommentarer:

Guri sa...

Herregud. Har aldri fått mein enn eit par hundre, kanskje opp til trehundre på eit legg. OG DET ER IKKJE OFTE DET HELLER! Minn meg på at eg aldri skal spele wordfeud med deg. ;)

Esquil sa...

:) Dette har ikke så mye til felles med en wordfeudkamp, jeg er ganske sikker på at du ikke ville spilt like suicidalt som denne escuile ...

Iversen sa...

Escuile imponerer virkelig ikke her.

Guri sa...

Haha. Og eg er sikker på at du uansett ville ha slått meg grundig om me skulle spele mot kvarandre. ;)