24. oktober 2009

Den Gyldne Q, runde 6

Da er vi halvveis med kvalifiseringsrundene i kåringen av den beste bloggen i 2009. Beklager at turneringen ble forsinket med en dag, pc'en min døde som sagt da Gyldne Q startet, og den har ikke våknet til live igjen. Jeg håper å fortsette med annenhverdags-rytme.

Vinner i runde fem ble ~SerendipityCat~, hun går til finalerundene. Sigrun ble nummer to og får en andre sjanse senere.

Til nå har vi sett en tendens til at de mest leste bloggene i Norge, typisk blogg.no-blogger som lages av pene tenåringsjenter, får hard medfart. Blogger som har høye lesertall på beinhard twinglyhoring er ikke en gang nominert. Sånn sett er kåringer kanskje mer på sin plass nå enn for et par-tre år siden. Jeg tror ikke det er en dristig påstand at for noen år siden var det større sammenheng mellom tekstenes kvalitet og lesertall i Norgestoppen.

I runde 6 møter vi Voe, den kanskje aller mest leste bloggeren i Norge nå. Hun har cirka tusen kommentarer til sammen på de tre siste innleggene. Til sammenligning har Hjorthen åtte. Det er en ny verden.

Voe skal konkurrere i et intellektuelt sterkt felt. Check it out:

Gi et lite Vink
indregard.no
: into orbit
fjordfitte
Voe
Guri Solberg
Slike jenter
Nils J. Nesse
Fredrik Græsvik
Sverre M. Nyrønning
Anne Viken
En annens liv

Du kan stemme i pollen og i kommentarfeltet, hvor begrunnede stemmer teller dobbelt.
Hvem har blogga best i 2009?
Gi et lite vink
Indregard
Into Orbit
Fjordfitte
Voe
Guri Solberg
Slike jenter
Nils J Nesse
Fredrik Graesvik
Sverre M Nyronning
Anne Viken
En annens liv
pollcode.com free polls
Tusen takk til alle som deltar med å stemme og nominere!

9 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg gir stemme til Slikejenter, fordi hun skriver godt og morsomt og om temaer som faller godt i smak hos jinter flest ;)

Ekstrastemme til Lite vink. Hun er jo ikke stort over fjortis i alder, hun heller, men hun skriver likevel modent. Hun skriver bra, og reflektert.

Bra initiativ dtte, Esquil! Glad for du fortsatt blogger, også. Det blir satt pris på! :)

Hjorthen sa...

Haha, tror Vinke-Maren kommer til å være fjortisblogger så lenge hun lever, enda hun jo begynner å dra på årene nå. Jaja, hun er fortsatt ung da, men ikke lovende lenger, hun er ung og veldig bra. Siden alle allerede vet at jeg er en gammel gris kan jeg si at hun er hot også. Klar stemme fra meg i hvert fall.

Indregard er også hot, og han er nødt til å få en dobbeltstemme han også. Han er jo en av disse flinke folkene som alltid er verdt å lese, men som aldri får uttelling for det i bloggkåringer. Fy til alle dere som ikke stemmer på ham altså!

Fjordfitte er best når hun skriver, men dessverre er det ikke så ofte som man skulle ønske. Men det holder akkurat til kommentarstemme. Dessuten er jeg sikker på at hun er hot. Og litt skummel.

Stemme også til Suzy Dahl og En annens liv, for hun har jeg møtt, og hun er morsom, og også ganske hot, og hun skriver veldig bra da. Skriv mer!

Prinsesse Lea sa...

Det ER en ny verden, og det føles lettere merkelig å stemme på Maren med begrunnelsen "de gamle er eldst". Men jeg gjør det likevel.

mirakel sa...

Jeg gir kommentarstemme til Slike Jenter, En annens liv og Maren. Det er tre blogger som har følgende til felles: de gir meg en herlig følelse etter å ha lest dem! Noen ganger forvirret, noen ganger lattermild, noen ganger tankefull. Herlige blogger! :D

Fred Ut sa...

Gi et lite Vink blir bedre og bedre. Nils J. Nesse er blant de latere bloggerne, men alltid verdt å lese.

Iversen sa...

Å velge bare én å kommentartemme på her er nok den vanskeligste runden så langt for meg. Det er nærmest en overrepresentasjon av blogger her som ligger i RSS-leseren min. Valget faller på Indregard.

Fordi jeg sjelden tør kommentere, fordi han virker som en fin fyr, fordi han skriver om ting jeg også mener er viktige og fordi gutter som har bodd på Tøyen fortjener en gyllen Q.

Og så blir det ny rekord i avkrysning.

Alt godt sa...

Slike jenter får mi stemme. Ho skriv morsomt, ettertenksomt og rett i hjarta.

~SerendipityCat~ sa...

Uæh, hadde ikke forventa å vinne runden, men tusen hjertelig takk til alle som stemte og ga fine kommentarer!! *Lykke*

I dag vil jeg gi en ekstra stemme til :into orbit. Hun har en så tydelig og samtidig poetisk stemme, skriver så sterkt at det river i hodebunnen og besitter en galgenhumor av de sjeldne!!

Mia sa...

Eg vil gje ei stemme, eller helst to, til Anne Viken. Ho skriv så godt. Ein meir klingande og medvite nynorskbruk skal ein leite lenge etter.
Og så er ho ein drivande god journalist i tillegg!