8. august 2013

De 5 beste blogginnleggene jeg noen gang har skrevet


  • Jeg har fått følgende hyggelige spørsmål:


    - Hvilke er de 5 beste blogginnleggene du noen gang har skrevet?

  • Eskil Åsmul

    hehe, det spørs jo hvilke øyne som ser, og hva som regnes som 'best'. måler vi i viral suksess (da blir det en del metagreier som kommer høyt opp), morsomhet, litterær kvalitet, 'viktighet'?


  • - Noe du er stolt av å ha skrevet, nå i ettertid.
  • Eskil Åsmul

    jo, men. ta for eksempel innlegget om kukost. hvis det er dead girls don´t say no som spør, stolt, hvis det er kallskappellan arnold fjose i vår herres menighet av de siste dager, kanskje ikke like stolt.

Og likevel, her er et forsøk på svar:

Berømte første ord

Det er mange noveller i bloggen, og de fleste er kandidater til en slik liste hva kvalitet angår. Jeg pleier dra frem Berømte første ord fordi den har så mange poeng, og fordi det at den vant en novellekonkurranse på en måte startet forfatterkarrieren min. Det er strengt tatt mer en form for lang vits enn det er en novelle.

Rølerbloggen Cribs

Noen misunnelige folk definerte meg som bloggelite, og jeg som da bodde i min mors kjeller og var for sjuk til å gå ut av huset, syns det var irrasjonelt at folk skulle misunne meg. Så jeg lagde en parodi på MTV Cribs, hvor eliten viser frem huset sitt. Bare at huset kanskje ikke var så elitistisk.

Det jeg gjør på videoen er på det tidspunktet grensekapasiteten min både på gåing og snakking. Jeg var akkurat frisk nok til å gjøre et opptak hver dag, og redigering var det ikke snakk om. Så selv om det er langt fra perfekt, er jeg vel stolt av resultatet.

Så trakk jeg ut i verden for å drepe og skade flest mulig

Jeg ser at jeg en gang mente at dette er blant de mest undervurderte innleggene i bloggen, det kom veldig tidlig og før jeg fikk lesere. Jeg leste den igjen nå, og den er jo fin.


Lagring av kukost

Lagring av Kukost må jo med, siden den ble brukt som eksempel. Jeg ville kanskje ikke lagt den ved en jobbsøknad, men det er et tema som sjelden er oppe i dagen. Vennligst les hele posten hvis du først begynner.

Rider igjen

Jeg skrev en serie som het Ut av mørket, som handler om dagene da jeg begynte å gå ut i verden igjen etter sju år i en kjeller. Rider igjen er det første innlegget i den serien. De postene er vakre og rørende, ihvertfall i mine øyne.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Talentet ditt er åpenbart, Eskil. Vurderte du aldri reklamebransjen? Jeg tror du kunne blitt en fantastisk tekstforfatter, du har både humoren og evnen til å fortelle gode historier.

(nå jobber det riktignok mange tullinger i den bransjen, og du er en oppegående fyr...)

Esquil sa...

tusen takk! nei, jeg kan respektere det kreative med bransjen, men jeg har dessverre sklidd så langt ut på venstresida at jeg ikke helt greier å svelge unna den kommersielle biten av det. sånn umiddelbart ihvertfall. you got me thinking.

Just Thomas Misund sa...

Jeg husker spesielt Gressklippermannen og Akvarium.

Beamer sa...

Jeg humrer fortsatt av Puppeangst, samt Mine ti dårligste prestasjoner: Plass 1 og Plass 4.

Nissemann sa...

Jeg husker også Gressklippermannen, tenkte på den for noen dager siden da jeg klippet gresset i den bratte hagen min...

Må ta en titt på de andre tekstene også. Hvis de er bedre enn Gressklippermannen, må de jo være gode!