4. oktober 2014

Plantekonsert

Så har man havnet på enda en plantekonsert. Vi har reist nedover til Berlin for å få med oss Plants and Empire. For dem som ikke har fått det med seg ennå, plantene er altså koblet til forsterkere og så mikses lyden fra forskjellige planter og sendes ut i høytalerne.Vi kommer tidlig for å sikre oss plasser på første rad. Her har vi et par filosofer fra Hedmark, en kunststudine og en rølerblogger. Danmarks Radio er der også og intervjuer meg på engelsk om mine forventninger før konserten, jeg engelsker med, syns det blir mer eksotisk for dem hvis jeg later som jeg ikke er skandinav, men blir avslørt da jeg må si navnet mitt. 


Geraniumen er i storform og pumper ut de pureste lyder fra start, ren sinus og humus til alle som vil ha. Det lover bra.Men Hyasinthen virker litt humørløs i dag. Igjen. Det låter ikke harmonisk, surt er kanskje et sterkt ord, men den kommer ikke skikkelig i gang,


Jeg er skikkelig tett på bandet og venter på at det skal oppstå mosh-pit. Samtidig har jeg på meg pene klær og vil ikke ha jord på dem, så det er greit om bandet tar lett på stage-divinga i kveld.Yuccapalmen er visstnok den mest notoriske på stage-diving, men han er heldigvis på soloturne som oppvarmingsbusk for Björk.


Man merker at bandets tilstedeværelse er høy. Plants and Empire er på nippet til å slå igjennom og få en stor plantekontrakt med et planteselskap. Når det skjer, og du sitter der med godlydene på spotify, kommer jeg for å fortelle deg at de var bedre før.


Bandet starter med hit'en. Den varer en time. Plantemusikk har mye til felles med black metal; det finnes ikke antydning til melodi og det er ganske vondt å høre på.Etter den første timen er salen i hundre, vi aner at det kan gå mot en legendarisk konsert. Men på scenen er ikke alt som det skal være. Det blir med én låt, ingen ekstranummer. Det viser seg, ikke uventet, at det er hyasinten som har spredd dårlig stemning igjen.  Denne konserten kommer nok til å blåse liv i debatten om hyasinter egentlig har noe i planteband å gjøre.


Ingen kommentarer: