5. november 2006

Bror min


Bror min heter Asle og er 32 år gammel.

Da vi vokste opp hadde bror min langt hår, svarte skinnklær med nagler, han spilte gitar og hørte på heavyrock. Mens jeg stort sett så ut som folk. Nå som vi er voksne er rollene i stor grad byttet om. Han gikk befalsskole, deretter gikk han teknisk design på NTH, jobbet et par år i Los Angeles og nå bor han sånn cirka på Grünerløkka og lever av å designe de lysende skulpturene vi kaller lamper.

Grunnen til at vi snakker om bror min er at jeg skal ha ferie i tre uker fra mandag, og at han er aktuell som konstituert bloggbestyrer. Jeg vet ikke om det blir noe av, han sa nei sist, men hvis han dukker opp håper jeg dere er snille med ham :)

Nå er bror min altså en solid samfunnsstøtte, og jeg vet ikke om han er spesielt stolt av sine dager som frihetsforkjemper. Men det er jeg, derfor runder jeg av med en historie fra oppveksten hans:

Skolen vår (Heimdal Videregående) hadde felles kantine for 700 elever. De som jobbet i kantinen hadde Stalins brevkurs i kundebehandling, de så det mer som sin oppgave å oppdra elevene enn å tjene dem. De innførte ordningen med kantinevakt, en godt voksen mann gikk faktisk fra bord til bord i kantinen for å vokte elevenes bordskikk.

Tiltaket var lite populært blant elevene. Bror min ga mannen en klaps på ryggen og festet en lapp der i samme slengen. Dermed gikk kantinevakten rundt i et helt friminutt med en informasjonsplakat som opplyste elevene om hans seksuelle preferanser.

Dette skjerpet stemningen mellom kantinen og elever. Etter at elevenes oppførsel ikke ble til de kantineansattes behag, kom elevene en morgen til stengt kantinekiosk. Skyvedøren var trukket for, låst med hengelås og dandert med en lapp om at kantinepersonalet streiket i det første friminuttet i protest fordi elevene ikke ryddet bordene godt nok etter seg.

Da kantinepersonalet møtte til neste friminutt, var kantinen låst ikke bare med en hengelås, men to. En ny lapp fortalte at Elevene svarer med lock-out. Det ble kanskje lite skolebrød på elevene i det friminuttet, men de fikk underholdning i form av kantinepersonell som panisk slet med å knekke broderens lås.

Så til Idol-Alex, Idol-Vivian, Margaret Berger, Tommy Ingebrigtsen, Anette Sagen og alle dere andre som har gått på skolen etter bror min, hvis dere slapp å ha en gubbe som stirret over dere mens dere åt, husk da: This man sacrified himself for you, this man risked it all. To him you own your freedom.

Bilde: Bror min

18 kommentarer:

Anonym sa...

Du kan hilse din bror og si at han skal være veldig velkommen til bloggerby! Han må jo ha noe på deg han kan sladre til oss om. Er det ikke det småbrødre er til for? ;)

Uansett om det blir vikar eller ikke; ha en knall ferie! :D

Anonym sa...

Jeg har alltid hatt veldig lyst på en bror, og fikk bare enda mer lyst nå. Kan ikke bror din skrive en slags bror-blogg, så vi som er bror-løse kan late som om han er bror vår og bli litt stolte av liksom-broren vår? :)

Anonym sa...

Ferie fra blogging? Ferie er jo bloggetid. Den der kjøper jeg bare ikke - selv som et påskudd for å få bruttern til å begynne å blogge...

Anonym sa...

Akkurat nå er jeg litt ekstra glad for at kantinefolka på min VGS var fryktelig hyggelige mennesker. Tror man fikk handle på kreditt der også (selv om det ikke er utelukkende hyggelig, for all del).

Anonym sa...

Geirsan: Det er vel ingen som kjøper den ferieforklaringen, men vi prøver bare å spille med... ;D

Esquil sa...

takk røverdatter :)

geirsan, røver, i følge mine notater er det ingen som kjøper noe som helst. Totale inntekter på bloggen er en sørgelig historie.

ivers, jeg vil ha sånne kantinevakter som du har, og tine vil ha sånn bror som jeg har, nå må du ønske deg noe som tine har for å opprette balansen. hmm. når jeg tenker meg om har du vel postet bilder av visse kroppsdeler, har du ikke? ah. en verden i balanse.

Anonym sa...

Jeg vil også ha bror... Kan vi nå Tore på Sporet gjennom din blogg, slik at hr Strømøy en vakker dag kan dukke opp på døra med en ny bror til meg?

Brother, where are thou?! lissom..

Uansett, et spennende konsept dette, med «landbruksavløysar» i form av egen bror som vikar på bloggen. Lykke til med det!

Tine sa...

Åååå! Dere var like!!

Brødre er bra dyr.

Anonym sa...

Har jeg postet bilder av visse kroppsdeler? Nå følger jeg deg ikke helt.

Esquil sa...

Tenkte på din post om Bloggbashing og skamløst KRF-tyveri, sitat:

Her er en link til Tine, som har ganske store pupper!

Esquil sa...

Håper jeg ikke var slem nå, ivers. Eller respektløs, Tine-ED. Dere er jo bra mennesker.

takk fehode og tine :)

Anonym sa...

Haha nei jeg blir ikke så fornærmet av det :D Du er veldig snill da :D

Anonym sa...

Han var jo lekker, jo!

Anonym sa...

Antyder du at jeg er interessert i å få store pupper? O_o

Rigmor sa...

Jeg ønsket meg en storebror til jul og bursdager i flere år jeg.
Istedenfor fikk jeg to lillesøstre - hverken storken eller mine foreldre kan ha forstått helt hva det var jeg bestilte.

Kanskje jeg kan adoptere en, men det spørs om det er den veien det fungerer.

Sukk.

Lon sa...

Kantina på Heimdal VGS holdt jeg meg heldivis godt unna.

Har du et eksemplar av kassetten du spilte inn fra den tida, Esquil? Gjerne på MP3. ;-)

Anonym sa...

søt bror!! be ham stikke innom meg en dag, jeg også på løkka. bror min gikk på heimdal og var sikker russ samma året som bror din. æ gikk på ringve æ.

Betty Boom sa...

God ferie da!

Betty