2. november 2006

SOLratings avslørt

Tallene på SOLratings liste over største blogger har flere enn meg opplevd som mystiske. Blant annet nektet Depesjer å stå på lista fordi de ble grusomt bortdømt.

Enkelte blogger har påfallende få kommentarer i forhold til lesertallet på SOL-rankingen. Dette kranglet jeg med Peter Andrej om, han ble regnet som større enn Mihoe og LordX, trass i at både Mihoes kommentarfelt og leserstrøm hit antydet at hun var fem-ti ganger større.

Nå har denne bloggen vært gjennom to perioder med unormalt høye lesertall. Den første kom fordi jeg fikk et innlegg inn på googles ti på topp-liste over Norges mest vanlige søkeord. Det varte et par uker. Den neste toppen kom pga. Den Gyldne Q - kåringen av norges beste blogg. Den første toppen kom altså fra søkere på nettet, den andre kom fra bloggemiljøet. Statcounteren, som jeg stoler på, sa at den siste toppen var størst, og det samme indikerte kommentarfeltet. Men dette bloggemiljø-rushet ga nesten ikke utslag hos SOLratings, der fikk jeg istedet veldig god uttelling for google-rushet. Som er ganske verdiløst, slike lesere er easy come easy go.

Min teori er at SOLratings overpremierer treff fra søkemotorene. Det forklarer også Peter Andrejs suksess, siden han er flink til å lage innlegg med overskrifter av typen Ukens Kvinne: Sandra Lyng Haugen, som drar hauger av søketreff.

9 kommentarer:

Anonym sa...

A-ha! Der skal du se det ligger. Jeg tok bloggen min av sol-ratings fordi den alltid viste for lave tall, bortsett fra noen rariteter innimellom, der den viste ekstremt høye tall. Jeg har lite treff fra søk (for lite populære søkeord), og mange direktetreff og treff fra andre blogger.

Godt analysert :o)

Tonita sa...

Jeg fatter jo ikke engang hvorfor Mihoe kom lavere enn Tine jeg da!

Anonym sa...

Fordi Mihoe er ikke så god som Tine.

Esquil sa...

iskwew: takk :o)

Tonemor: Da tenker du på avstemningen jeg hadde?

Jeg ble også overrasket, fordi Tine antagelig hadde den minste bloggen i finalen, men jeg tror Tines fans var flinkere til å stemme. Vi ser jo også i idol at ungdommen er mer på hugget i avstemninger, og at sangere over 20 år sliter mer med å få stemmer.

Anonym sa...

Det forklarer jo hvorfor ikke jeg vant hele dritten. Alle mine lesere er enten kvinner mellom 30 og 50 eller kristne sektmedlemmer som ikke vil avsløre seg i et IP-filter. Hosthark.

Nissemann sa...

Jeg tok bloggen min av sol-ratings fordi den lå nederst på listen. Gidd være med å leke da...

Undre sa...

SolRatings er noe digert tull!

Se bare her: Korrupsjon i Undreverset.

Anonym sa...

Nå er det sånn at lesere av bloggere er forskjellige. Jeg skriver ikke kommentarer i 90% av bloggene jeg besøker, stort sett fordi jeg ikke har noe å tilføye. Jeg føler ofte at bloggene med mest kommentarer er de som har vært på nettet lang tid og har flest 'bloggvenner'...
Noen blogger bruker jeg som nyhetsportal. Man har da ikke alltid behov for å kommentere en nyhet?
Mange av de største (utenlandske) bloggene jeg leser har ofte ikke kommentarer i det hele tatt.

Esquil sa...

heihei

nå er det sånn at mennesker stemmer forskjellig også, men om du spør tusen stykker, vil du få en fordeling som ligner på valgresultatet. Hvis du ser på et forum som dette, vil du se en klar sammenheng mellom antall ganger innleggene er lest og antall kommentarer. Og forholdet igger rundt 1:10, altså er det også her normalt å ikke kommentere 90% av innleggene. Det er vanskelig å se at de som har vært med lenge har en annen prosent, men de har flere lesere og dermed flere kommentarer. Derav min antagelse at det samme til en viss grad gjelder bloggosfæren.

Husk nå at du må lese ni innlegg til i bloggen min for å holde prosenten :)