13. mai 2007

Den lesbiske kampsangen vant

Serbia vant Eurovision Song Contest i kveld, foran resten av Øst-Europa, de 17 beste landene på resultatlisten ligger øst for Østerrike. Men det samme stemmesystemet har gitt tre nordiske seiere de ti siste årene, så vi skal kanskje ikke klage for høyt.

Jeg likte Ungarn best. Ungarns blues var knallpopulær i Norden og fikk ellers ikke for mange stemmer, heller ikke i Øst. Jeg tror mye av kameratstemmingen handler om at smaken er forskjellig i forskjellige områder.

Semifinaleresultatene er også sluppet, Serbia vant den også, og Norge ble nummer 18 av 28. Tungrockballaden fra Island var ikke langt unna å nå finalen (13.plass), men dette var ikke tungrockens år, de to hardeste bidragene tok de to siste plassene. Noe som kanskje tyder på at Lordi vant på maskene og ikke på musikken i fjor.

4 kommentarer:

Catitzi sa...

Jeg så ikke et minutt av årets Grand Prix.
Gikk jeg glipp av noe?

Esquil sa...

vanskelig å si. hvis du liker østeuropeisk musikk gikk du glipp av en hel del. Samme hvis du liker aluminiumskledde transvestitter fra ukraina. Men ellers er det jo mye det samme hvert år.

Rambukk sa...

Jeg så ikke på Grand Prix, altså. Hadde litt sans for Russland...Men, som sagt: Jeg så ikke på Grand Prix altså!

Esquil sa...

jeg leser ikke se og hør, altså. for eksempel syns jeg lederne er teite, særlig de tre siste. men jeg leser ikke se og hør altså :)