3. november 2008

Lateste bloggeren

Jeg oppdaget nettopp at Bloggurat har kommet til Norge. Dette er en profesjonell og bra bloggportal, sjekk den ut. Kanskje den kan hjelpe norsk blogging nærmere svensk nivå.

Om rølerbloggen sier Bloggurat:
Normalt rundt 0.6 blogginnlegg per dag (4.0 per uke).

Min idealbloggerytme er tirsdag-torsdag-lørdag-søndag, noe jeg aldri følger, men i snitt blir det likevel fire i uka. Jeg syns det er mye.

Bloggen henger med på en del lister over "høyest Bloggurank", "flest lenker fra forskjellige blogger" og "flest lenker fra forskjellige blogginnlegg". Naboene mine på disse listene har:

Revolusjonært Roteloft 0.9 blogginnlegg per dag (6.4 per uke).
Ida Wulff Normalt rundt 3.1 blogginnlegg per dag (22.0 per uke).
Hjorthen Normalt rundt 2.7 blogginnlegg per dag (18.6 per uke).
Vampus Normalt rundt 1 blogginnlegg per dag (6.8 per uke).
Me&Molly Normalt rundt 1 blogginnlegg per dag (7.1 per uke).
Camilla Normalt rundt 1.1 blogginnlegg per dag (7.5 per uke).

Jeg er altså en lat blogger. Kanskje ingen bombe, men det virker som man bør blogge MYE hvis man skal nå frem. Da jeg sjekket dette for et par år siden var blogger sjelden oppe i daglig posting. Jeg tror aktiviteten har økt.

Til noe annet:

Hovedlisten på bloggurat handler om bloggenes lesertall, målt i antall forskjellige brukere som er innom bloggen på en uke. Den veier en fast leser likt som noen som googler 'pule gamle damer' og besøker bloggen en gang. Dette målesystemet har vi sett før, hos Ratix, og det innebærer at søkbarhet og blogghoreri premieres. Twinglybloggere, kudosbloggere og pengebloggere burde ha mye å hente der, de som satser på mange tosekunders besøk som skal ledes videre til bloggannonser. Foreløpig ser listen substansiell ut, men det er mye man kan gjøre for å blåse opp egne besøkstall, og jeg antar listen kan tas over av blogger som legger innsatsen sin andre steder enn i kvaliteten på tekstene.

Frøken Makeløs, Hjorthen, Lin og Virrvarr har også diskutert Bloggurat.

12 kommentarer:

Anonym sa...

Har lest det.
Lurer på i samme stund om det er mulig på en google blogg å få opp en rute med siste kommentarer slik som man kan på WordPress.com?
Noen som vet?

Alva

Anonym sa...

Jag håller med om att topplistan över flest antal olika besökare inte är perfekt - ingen topplista kan vara helt rättvis. Jag försöker istället erbjuda så många olika relevanta topplistor som möjligt för att försöka visa upp att bloggosfären ser annorlunda ut beroende på hur man väljer att titta på den. Personligen lägger jag mer vikt vid det jag kallar Bloggurank för att hitta de bloggar som andra bloggar gillar.

En topplista över bloggar som har flest sidvisningar per besökare (det vill säga har trogna besökare som läser många inlägg) kommer att dyka upp snart :)

Det kan även vara intressant att notera att ingen av de mest besökta bloggarna i Sverige tillhör de som satsar på att enbart kommentera tidningar eller få fler googleträffar.

Esquil sa...

alva, det skulle jeg også gjerne hatt. jeg tror kristin storrusten hadde det i sin forrige blogglayout, hun bruker noe som heter haloscan og som jeg aldri fikk til å fungere.

johan, mye sant der. de best besøkte bloggene i sverige har et volum som man skal slite for å twingle seg opp til. håper at det som skjer er at gode norske blogger etterhvert kan nå samme lesetall-nivå.

bra initiativ!

Anonym sa...

En "Siste kommentarer"-widget lar seg enkelt sette opp, Esquil. Gjøres i 2 trinn: Lim inn en kode i head-delen, og så legg til en ny HTML/Javascript-widget. Jeg kan hjelpe om du vil.

Esquil sa...

ja takk, laila!

eskil dot aasmul snabela gmail dot com

Esquil sa...

og da skal det være fikset *tester*

kommentatorer er fine greier :)

Hege Renate - sa...

Flott innlegg. Jeg er lei av alle bloggene som bare inneholder tull og annonser. Selv vil jeg ikke bruke annonser på min, da jeg ikke syns det er riktig.

Jørn Roeim sa...

Hva? Er jeg virkelig ikke med på lista? Jeg har da minst ett innlegg om dagen :-)

Jørn Roeim sa...

På http://aroundbooks.blogspot.com/

ukas-idiot sa...

Det er selvsagt bare idioter som poster mer enn tre innlegg i uken. Kvalitet er tydeligvis totalt bannlyst i dette møllspiste miljøet bestående av 50% degenererte åndsdverger og 50% harpyer med mental leddgikt.

"Hvordan få 10.000 unike brukere på bloggen, HEHE:)"

Hopp ned en foss.

Esquil sa...

det var da voldsomt ....

ukas-idiot sa...

Synes naa egentlig ikke det.