13. januar 2010

Me Quizmaster

Jeg har blitt Quizmaster på The Times, som er en pub som ligger sånn cirka på Vålerenga.


Forrige torsdag debuterte jeg. Det var mager deltagelse, atten sjeler. Slik har det vært de siste gangene, og det er også noe av grunnen til at jeg har villet bli quizmaster her, fordi dette var engang en bra og godt besøkt pubquiz som var i ferd med å dø. Jeg håper fortsatt at utviklingen kan snus.Jeg fikk tips om at en ny quizmaster pleier å lage for vanskelig quiz. Så jeg overkompenserte og lagde den for lett. Det ble en del kjeft fordi jeg hintet for hardt i første omgang. Eksempel, spørsmål 6:

Denne musikeren som utga ’The last farewell’ i 1971, brukte gjerne plystring som element i sangene sine. Han har samme etternavn som Oscarvinneren for beste mannlige hovedrolle 2006.


Jeg liker i utgangspuinktet å lage spørsmål med flere innganger til svaret, og dette kan løses med enten film eller musikkkunnskap. Men dette spørsmålet fikk noen til å rope

- Skal du ikke like gjerne si fornavnet hans også?

Jeg innser at hvis du tar spørsmålet på første hint, rekker du å bli ganske irritert mens quizmaster leser resten av hintene.


I andre omgang gikk det bedre, og jeg fortsetter nok som quizmaster en god stund fremover. Hvis du er nysgjerrig på quizen skjer den på The Times Pub, som har adresse Galgeberg 3. Det er maksimalt 6 deltagere per lag, men erfaring viser at du kan vinne med færre. Det er totalt 50 spørsmål fordelt på to omganger, tidspunktet er hver torsdag klokka 19.00, og premien er øl til hele laget og den største pizzaen de har.Her er bloggen til quizen.

5 kommentarer:

Kristin Storrusten sa...

Jeg synes det høres lovende ut! Forrige gang jeg var quizmaster laget jeg jo quizen spesielt for at du ikke skulle vinne, så jeg har vel litt å sone for :)

Iversen sa...

kristin: Da forventer vi at du stiller med et konkurransedyktig lag neste torsdag? :D

Esquil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Esquil sa...

jassådu kristin. her kommer det fram.

men det er jo sånn det blir. man prøver å kalibrere quizen for å få en jevn konkurranse, slik at jeg som quizmaster nå forsøker mild sabotasje mot mitt eget ex-lag. funker foreløpig elendig.

vandahl sa...

-Forresten en annen ting med Whittaker-spørsmålet. Det er ikke et spørsmål. Ikke som det står nå iaffal. :-) Selvsagt skjønner deltagere på en quiz at de spørres om noe, hvis noe slikt leses, men rent quiz-estetisk, kan det gjøres bedre. Et spørsmål avsluttes med et spørsmålstegn, og det begynner gjerne (så ofte som mulig) med et spørreord, av typen, hva, hvem, hvilken, hvor.