9. juli 2009

Det harde kokain-miljøet på ordspill.no

For en tid tilbake fikk jeg sensurert en debattråd på ordspill.no's forum. Det hender jeg savner tråden, så jeg legger den ut her.

Forspillet var at brukeren som het Gompedyret byttet profilbilde, og fikk et glass i hånden som inneholdt en brun væske. Mye likt bildet til høyre.

En leser på forumet reagerte sterkt på det nye bildet:

Bildet til Gompedyret
Likte det gamle bildet ditt jeg Gompedyret.
Synes det er litt rart at du har fått godkjent et bilde hvor du skåler i øl. Hadde det enda vært shampis. Men egentlig like dumt det. Synes bildet ditt passer bedre på face book enn på ordspill. Mange midreårige inne her, som ennå er formbare med hensyn til holdniger om alkohol. Det at du er forumvert gjør jo at du og øl-glasset ditt ofte blir eksponert.
Dette innledet en lang debatt. Folk der ute var sjokkerte over at et bilde av glass med brun væske i kunne godkjennes på nettet. Jeg var mer sjokkert over at det gikk an å sjokkeres av dette.

Og før jeg visste ordet av det hadde jeg (LoboTommy) dette profilbildet:

Det startet også en debatt, før både bildet og debatten ble sensurert. Jeg gjengir de første innleggene:

prügelknabe 2009-03-25 13:14
Jeg savner det gamle profilbildet ditt, LoboTommy. Jeg synes det er merkelig at du har fått godkjent et bilde hvor du sniffer kokain. Det er mange mindreårige inne her, som ennå er formbare med hensyn til holdniger rundt narkotika. Det at du er høyt oppe på poenglisten gjør jo at du og kokainstripen din ofte blir eksponert.

LoboTommy 2009-03-25 13:15
Hallo. Dette er internett. De små barna logger seg på, kaver seg igjennom noen bilder av øl, vold og skamslåtte bønder, kommer kanskje over litt barneporno og filmer av folk som har sex med avhogde kroppsdeler og dyrelik, surfer videre inn på ordspill, hvor de kanskje får se det sjelsfordervende profilbildet til gompedyret som pimper øl, alt dette skal de tandre barnesinnene altså kunne prosessere greit, det er først når de kommer over en stakkars trønder som sliter i seg en liten stripe i trygge omgivelser, helt uten nytelse i blikket, først DA tar de skade på sjelen.
Ta en realitetssjekk, prylegutt.

prügelknabe 2009-03-25 13:16
Så klart du ikke har nytelse i blikket, du har jo ikke blikk. Pupillene dine er oppe i andre etasje. Si hva du vil, jeg syns det er avskyelig.

LoboTommy 2009-03-25 13:16
Jeg respekterer din tilnærming til problematikken. Men jeg sliter altså med skrivesperre, og da er det mange eksempler på at man har måttet ty til rusmidler for å finne igjen kunstneråren. For eksempel Ernest Hemingway, Jens Bjørneboe, eller Kjartan Kristiansen i DumDumBoys. Og mitt poeng er at om jeg hadde skrevet en bok om rusproblematikken, så ville kritikerne skamrost åpenheten min, mens når jeg velger å fremstille den samme situasjonen i form av et bilde, så er det altså avskyelig.


prügelknabe 2009-03-25 13:16
Hemingway drakk seg ihjel, og Bjørneboe gikk til grunne, jo mer de drakk jo dårligere skrev de, og DumDumboys sluttet å lage bra musikk rundt 1990, omtrent da Kristiansen begynte med narkotika. Pluss at du viser til berømte forfattere, mens du er fullstendig ukjent. Rus er og blir en patetisk løsning. Nei, glem det, det er ikke engang en løsning, det er bare patetisk.
Dessuten tviler jeg på at det er kokain du snorter. Det er salt, ikke sant?

LoboTommy 2009-03-25 13:17
Stemmer. Det er salt.

prügelknabe 2009-03-25 13:17
Og den greia du snorter gjennom er ikke et rør, men en blyant?

LoboTommy 2009-03-25 13:18
Stemmer. Jeg fant ikke noe som var hult.

prügelknabe 2009-03-25 13:18
Akkurat. Så du forsøker å fremstå patetisk, og i tillegg er du for patetisk til faktisk å gjøre handlingen du avbilder. Det er dobbeltpatetisk.

LoboTommy 2009-03-25 13:19
Nah. To ganger minus blir pluss.

prügelknabe 2009-03-25 13:19
Og det mest patetiske er kanskje at du har en lang debatt med deg selv i forumet.

LoboTommy 2009-03-25 13:20
Det er sant. Jeg må slutte med sånt.

prügelknabe 2009-03-25 13:20
Ja, det må vi. Men jeg elsker deg likevel.

LoboTommy 2009-03-25 13:20
Jeg elsker deg også.

6 kommentarer:

kvitveis sa...

Haha, eg ler høgt. Du e herlig! Og endelig tebake!

Dnort sa...

De beste diskusjonene har jeg også hatt med meg selv...

Tonita sa...

Dnort og jeg, vi sier det som det er - du og Prügleknabe, dere får det til.

Men kjære E, - det er ikke alle som umiddelbart forstår dine multiidentitetsblogginger.

Tor sa...

Herlig! Nå lo jeg godt her. Gjorde godt :)

bza sa...

Men har du prøvd å spille ordspill mot deg selv? Hvem vant?

mor sa...

Disputten fløt så herlig at jeg begynte å sniffe muffins i mosen relativt tidlig. Men underholdningsverdien var såpass formidabel at jeg fortsatte lesingen, og jommen ble jeg ikke overrasket likevel, ikke av avsløringen i seg selv, men at den kom så plutselig. Godt porsjonert!