9. april 2008

Norge redder verden

Rølerbloggens naziættede forsker Helmut Brummkreisel, mannen bak en rekke mer og mindre pornografiske idéer her på bloggen, har igjen bedt om ordet:

---

Tenk om jordoverflaten var like glatt og jevn som en biljardkule. Da ville vannet fordelt seg jevnt og lagd et tusen meter dypt hav over hele kloden. Vi ville druknet, eller, mest sannsynlig ville vi aldri blitt til. Men jordoverflaten er ikke flat, den er kupert, og denne kuperingen gjør at mennesker kan leve på denne planeten.

Noen land bidrar til kupering. Som Norge. Noen gir bare blanke. Som Danmark. Hvis alle gjorde som Danmark, Nederland og de andre flatlandene ville vi alle vært under vann. Disse landene høster dessuten store fordeler av at de er flate, fordeler som Norge går glipp av. Fordi vi i Norge lagrer alle disse fjellene på arealet vårt blir landet glissent bebodd, avstandene store, vi må bruke mye mer ressurser på å få ut varer og tjenester, vi får mindre områder til dyrkbar jord eller golfbaner. Vi kunne sikkert planslipt landet over noen hundre år, lempet fjellene ut i havet og bygd et flatt og fint land. Men vi gjør det ikke. Vi tar vare på menneskeheten og holder disse steinhaugene i sjakk så de ikke drukner folk.

Det er på tide at danskene slutter å kalle oss fjellaber og begynner å betale en seriøs avgift.

10 kommentarer:

Tonita sa...

Esq - off topic fullstendig. Har akkurat nå sett fjernsynsproduksjonen om din ME situasjon - takket være Lothiane.

Takk for at du stilte opp. nettklem fra Tonita.

Anonym sa...

*hiksteler*

Avil sa...

Alle som kallar oss fjelaber kan gløyme å komme hit når havet stig i alle fall.

Anonym sa...

Brummkreisel var ny for meg. Takk for at han slapp til igjen her! Nå har jeg fått med meg både dette og gamle innlegg med han ;-)

Fjeldstad sa...

Du, Helmutt!

Du tenker jo helt baklengs, det er jo ikke de med høyefjell som redder andre land fra å drukkne, men de med dype hav. Og Norge har ikke mange dype hav å skryte av...

Esquil sa...

takk, tonita, hyggelig å høre :)

takk lin :)

avil; sant. vi burde føre register. med arvelig straff i tre generasjonsledd.

beamer: trivelig at du liker brummen, han er en fin fyr.

jokke: at forskeren i rølerbloggen tenker litt baklengs er ikke noen bombe. men vi kan skryte av norskerenna.

Anonym sa...

Jeg leste nettopp dette om at global oppvarming kommer til å føre til at havet stiger 75 meter. Og det har ført til at jeg prøver å finne ut hvor mange meter over havet Iowa er. Framtidige strandeiendommer kan jo være en fin investering!

Anonym sa...

Du får meg til å tenke tanker jeg aldri har tenkt før.

Pluss at du får meg til å le.

Det er ganske mye det, esquil.

Esquil sa...

marina, slike regnestykker er jeg skeptisk til, særlig når de bare sier at isen på jorden har et volum som tilsvarer såogså mange meter havstigning. så jeg ville lett litt lavere. men det er klart, det kan jo bli undervannsopera i oslo en vakker dag.

takk mary :) du er alltid en velkommen gjest

Unknown sa...

Helmut tar nok litt feil når han mener at danskene bør betale avgift nå.

Det er om først om mange, mange år... når danskene redder seg opp i en H.C.Andersen-ark av Lego og seiler over Skagerak... og trygler om å få komme i land på fjelltoppene våre. Det er DA vi skal ta en skyhøy avgift. Da skal de få svi for at de har et bedre fotballag enn vårt.

Men bortsett fra det synes jeg at dette var et glimrende og dypt innlegg med et fint politisk budskap.