14. desember 2005

Å lage sang

Her er sangen:

A Thousand Lonely Stars

Tenkte jeg skulle gi et innblikk i prosessen:

Trommene er det mixerbordet som lager. Sangen skifter rytme etter bare noen sekunder, det var ikke tilsiktet men det ble kult så jeg beholdt det. Ellers kjører jeg en rock-rytme gjennom hele sangen unntatt i halve broen (broen er mellom nest siste og siste refereng), hvor rytmen er bare taktslag.

Jeg spiller de samme gitarkordene på tre forskjellige måter, dvs. at venstrehånda gjør det samme men høyrehånda varierer. Den ene er fingerspill, som jeg syntes ble bra, så fingerspillet går gjennom hele sangen. Jeg la plekterspill under referengene, det er gitarlyden som høres rocka ut. Dessuten har jeg lagd meg en metode hvor jeg napper fem gitarstrenger samtidig, den går også mer i bakgrunnen gjennom hele sangen (unntatt i broen, så vidt jeg husker). I tillegg, veldig langt i bakgrunnen, går plekterspill etter en annen rytme, denne rytmen var kul alene men stod ikke godt til resten av sangen, så den ble tonet veldig ned.

Dessuten skrev jeg et bassriff, det ligger på slutten av andre vers. Det skulle vært med mer men jeg mikset nok gitaren litt for sjukt. Har også skrevet en liten gitarsolo nå men den kom ikke med på denne versjonen.

Synginga: jeg skulle gjerne trykt til mer på vokalen utover i sangen. Men jo mer jeg drar på jo færre toner treffer jeg, og jeg har ikke noe program som kan rette opp toner, så jeg har holdt meg helt rolig for din skyld. Sangen er skrevet for damestemme, på de høye tonene må jeg rett og slett opp i falsett. En voksen mann med kuken intakt må gå noen runder med seg selv før han legger sin falsettsang ut på nett. Men jeg mener, dette er en popsang, og teksten handler om kjærlighet og kliss, så jeg har ikke noe kred å tape..

Veldig glad i denne sangen. Den får meg opp når jeg er nede om og om og om igjen.

Drømmen er å en dag skru på radioen, helt tilfeldig, og høre en sang jeg har skrevet, men sunget av noen andre. (Jeg har ingen ambisjoner som artist.) Det holder å oppleve det en eneste gang, ikke nødvendigvis nå, gjerne om førti år. Det hadde vært stort.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei, Eskil.

Fant link til siden din fra Knuts blog, og lyttet til og med til sangen din.

Etter å ha hørt den bare én gang i morges gikk den på repeat i hodet mens jeg løp til jobb. God melodi, behagelig og godt laget :-)

Men jeg må innrømme at jeg ikke klarte å tyde ordene / teksten. Skulle gjerne visst hva du sang.

Esquil sa...

Truls faktisk! Heihei!

eh teksten er mest sentimentalt rør som ikke lever opp til din høye standard men
There are a thousand lonely stars lighting up the night
There are a thousand lonely hearts waiting for your smile
She is gone she played her part
in your nightmare of the year
She is gone but carry on heartaches disappear /
And you're back where you started from
She said
'Go back to square one'/
Bury the past start your new life
There’s no need to cry
Open the door and go for a walk
Do you see the sky?
Look at the thousand lonely stars lighting up the night
Think of the thousand lonely hearts
Waiting for your smile // Squares of paler wall where there were pictures
Silence in your bedroom late at night
Emptiness in living room and kitchen
Emptiness is all you feel inside ////

Anonym sa...

Litt urytmisk