3. mars 2009

Hvordan bli en dyktig nettavis-kommentator del 2

Nå har du formodentlig sittet med tegnestift i skrittet i et døgn og kommentert nettavisartikler, og forhåpentligvis er du kokende hoppende steinforbannet fordi jeg bare sa du skulle kommentere artiklene, ikke hva du skulle skrive. Ta vare på den aggresjonen, odle den frem i ditt hjerte, du kommer til å trenge den.

For jeg kommer ikke til å fore den særlig lenger. Her kommer nemlig kurset i å kommentere nettavisartikler.

1. Finn en artikkel i en nettavis.

2. Skumles kommentarene som allerede har kommet på artikkelen. Har noen kritisert journalisten og/eller avisen for det pure faktum at de skrev om akkurat denne nyheten?

Hvis Ja, gå til punkt 7. Hvis Nei, gå til punkt 3.

3. Kritiser journalisten og avisen fordi de skrev om akkurat denne nyheten. Det er lett. Det spiller for eksempel ingen rolle hva som står i en sportsartikkel, alle sportsartikler kan kommenteres med akkurat den samme kommentaren. Kommentaren kan du lage selv, klippe fra en tidligere debatt, eller bruke en mal som denne:

Hva er påenget me å skrive så mye om (sport/kjendiser/etc.) dere i (dagbladet/VG/etc.) suger ass dere er så teite dere gjør hele fålket til iddioter snaret er det bare jeg igjen som er lur


4. Andre karer med tegnestifter bak ballefestet kommer til å kommentere svaret ditt. Når du leser kommentarene, stryk alle saklige argumenter. Fokuser på fornærmelsene, for tro meg, de kommer. Smak på dem, rull dem rundt i ganen og bygg opp din vrede.

5. Gi gjensvar. Vær raus på beskrivelser av din debattmotstanders intelligens.

6. Nå raser debatten. Hvis du føler du er i ferd med å tape, bytt ut tegnestiften med en lengre tegnestift.

---

7. Kritiser vedkommende fordi han leser en nettavis han tydeligvis ikke liker, eller at han leser sport når han ikke liker sport, etc. Kommentaren kan du lage selv, bruke en mal, eller klippe fra en tidligere debatt, som disse:

wow! å d kommer fra en som tydligvis bare fortsetter å lese dritten...


vist du ikke liker nyhetene på db.no hvofor gidder du då å lese nyheter på db.no? eller klager du bare for å klage


Det fins en million slike kommentarer der ute. Finn en du liker og hold deg til den.

8. Hvis du får svar, gå til punkt 5.

13 kommentarer:

e sa...

"Hva er påenget me å skrive så mye om (sport/kjendiser/etc.) dere i (dagbladet/VG/etc.)"

Asså, kan du ikke skrive Nårsk, så skal du ikke komme her å lære åss. Og hvoffor bruker du så mye tid på db's kommentar felt når du synes de bare er teite?

Esquil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Esquil sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Esquil sa...

du kåmmer ikke å sier i min blågg at jej ikke kan å skrive nårks. jej har studdert nårsk på breidablikk barneskole å tonstad ungdomsskole å har pappir på det. å ikke prøv å værra lur her jej har ipadressa di å vis du ikke er enig i alt jej skriver åffår leser du blåggen da.

Admiral_Gringo sa...

Oh frepperi

Esquil sa...

har du laget deg et eget ord? det var da veldig murglsk.

Anonym sa...

Så var vi i gang i gjenn. Typisk rølerbloggen å skrivwe denne typen u seriøse inn legg. Hvor lenge skal vi lesere være nøtt til å lese innlegg såm folk flest ikke har inter esse får. Jeg blir så fårbanna. Nei la oss, båikotte røelerbloggen.

Anonym sa...

Båikott av rølleblogen? D er dei vi skulle båikåtta jævvla Forbana! Trur fåresten jei så tanta di suge han fløtepusen jan tomas i går kveld satan den teinestifften er go!

Anonym sa...

Eskil! Du skakke provvosere slik, får fålk kan tru at du synst at dem er tette i huene sine å da er det ikek gått å vite hva som kann sje!

Ellers: fantastisk morsom post! Du skuffer ikke :-) Eller ikek, da. Alt etter som.

Anonym sa...

Jeg liker "oh frepperi". Det synes jeg man skal si oftere. Noen ide om hva det betyr?

Anonym sa...

Haha. Det værste er at du nesten ikke trenger å overdrive :P

e sa...

Jeg er gjerne med på å vri dette om til en "frepperi"-debatt. Gringo: Forklar!

Anonym sa...

Et tips til. Bring inn noe i debatten som har med religion eller innvandring å gjøre. Tro meg, det er noe enkelte får til med det meste.
Voila: Du har en fiks ferdig heftig debatt. Totalt avsporet, men dog...