2. mars 2009

Norsk film markerer seg

Din venn Dagbladet forteller at Max Manus gjør det bra på IMDB's toppliste over historiens beste filmer. Max har riktignok ikke nok stemmer til å komme inn på hovedlisten, men hvis de kommende stemmene holder snittet, vil den komme inn rundt nr. 100, som er kanonbra og nesten fortjent. Med unntak av enkelte skuespillerprestasjoner er Max Manus en svært bra film.

Det er forøvrig en fremgang at Dagbladet har begynt å anerkjenne IMDB's utmerkede liste, fremfor sine egne topplister.

Det fins imidlertid en knallsterk norsk filmprestasjon på IMDB, som overgår Max Manus og alt det annet som har skjedd i nordisk filmindustri. Den finner vi på listen over dårligste filmer gjennom historien. Aune Sands Dis holder en formidabel 17.plass. Den er den dårligste filmen i verden i epoken 1991-2000. På listen over romantiske filmer er den 8.dårligst, men den har fått like mange dårlige stemmer som de sju foran seg til sammen.

At vi lager Max Manus skulle bare mangle. Norge har en solid gjeld å betale.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Hehe, jeg huske da jeg så Dis.. Jeg har fremdeles sår på sjelen.

Esquil sa...

min teori er at dis er knallbra og at dere som så den vil ha den for dere selv.

Fjeldstad sa...

nå røler du Esquil, Max Manus hadde vært en bra film om skaperne hadde kunnskap om historiefortelling, framfor bare å fortelle hvordan skuespillerne skal stå, gå og føle. Kan komme på minst 25 norske filmer som er bedre.

Esquil sa...

i beg to differ, jokke. syns de fant en fin spenningskurve etterhvert, særlig i siste halvdel. hvis du med historiefortelling mener at det skal være strengt autentisk, skjønner jeg jo hva du snakker om, men det ville blitt en kjipere film.

e sa...

"People flocked to the theatre the way people slow down to look at car accidents.", ha ha. Og jeg så den faktisk aldri. Det føles litt trist i ettertid, som å ha vært på hytta uten tv under 9-11.