3. mai 2008

Hvem er du som leser denne bloggen?

Hei kjære leser!

Denne bloggen leses både av bloggere og andre. Gruppene har forskjellig behov, så i dag har jeg skrevet en post til hver av dere. Bloggere kan gå til internhumoren. Dere andre kan lese videre.

En del av de som ikke kommenterer er Real Life (RL)-venner, som iblant kommenterer til meg muntlig. En del er "googlere", slike som kommer hit via en søkemotor, besøker meg en gang og aldri kommer tilbake. Men så er det en fjerde kategori. Du som leser her iblant, men aldri lager en lyd.

Jeg lurer på hvem du er (og om du fins i det hele tatt). Fint hvis du kan skrive noe i dette kommentarfeltet, det er lov å være helt anonym.

Jeg prøver egentlig å blogge så hvem som helst kan lese. Men iblant kommer det altså interne poster som man må ha fulgt med mye i bloggmiljøet for å skjønne. Og iblant blir jeg lat og bruker begreper som RL uten å forklare. Går det greit likevel, eller bør jeg skjerpe meg?

Kommentarfeltet er bare for folk som aldri har kommentert i bloggen.

38 kommentarer:

Unknown sa...

Tror ikke jeg har kommentert noe her før. Mødrene våre var kollegaer, så jeg vet vagt hvem du er.

Selv om jeg ikke blogger sjøl har jeg god oversikt over bloggmiljøet. Dere er jo så søte når dere krangler!

Jeg leser her når jeg kommer på det, du vet hva du gjør når du skriver.

Anonym sa...

Jeg fins i alle fall, men jeg lager aldri en lyd.

Og jeg kommer fra Kattem så jeg føler meg nesten litt hjemme her :)

Anonym sa...

Jeg er her jeg også!

Anonym sa...

Mulig jeg følger for mye med i bloggmiljøet, interne poster går som regel helt fint. :)

Runa sa...

Jeg er ganske ny i denne verden..
Spennende å titte inn selv om jeg nok ikke helt klarer å følge med på alt som foregår..!
Ha en fin vår!

Anonym sa...

Hei, er innom din og en håndfull andres blogger med jevne mellomrom, stort sett uten å legge igjen kommentarer.

Setter stor pris på bloggen, intern sjargong ikke no problem

Esquil sa...

Hei Ingunn, tror at jeg vet vagt hvem du er også. Jeg husker ihvertfall søsteren din. Hyggelig at du stikker innom :)

monika, bra at du fins :) hender jeg kjører hovedveien deres (som er oppkalt etter en heks) når jeg skal fra flatåsen til heimdal, fordi jeg er allergisk mot fartshumper. Vi har ikke lest så mange av de samme bøkene, ser jeg.

det er bra, randi :)

anonym, kristobal og ingunn: det er interessant at dere tolererer internposter, det strider mot bloggernes egen oppfatning som er at disse gjør miljøet lite og uinteressant for andre.
Ingunn nevner krangling, jeg husker også at lite var så underholdende som krangling på reality-TV, så det blir kanskje noe av det samme her?

Hei runa, det er vanskelig å følge med på alt som foregår. Jeg tror jo jeg følger med, men leste denne hos Iskwew skjønte jeg at hun har fått med seg mer enn meg, for jeg har ikke noen klar oppfatning av at 'Blogglandia er på vei til nye jaktmarker'. Men hun leser andre blogger enn meg, så hva vi forbinder med Bloggverden er forskjellig fra person til person.
Ha en fin vår du også :)

kristoball: takk skal du ha :) henger vi på samme forum, tro?

Anonym sa...

Hei,

min første bloggkommentar ever. Abonnerer på bloggen din gjennom RSS-leseren på mobilen min og blir glad hver gang det kommer en ny post. Synes internhumor er ok; fint å få et lite innblikk i den norske bloggverden. Synes ekte-verden-poster er mye artigere, føler at jeg abonnerer på en flik av livet ditt.

Anonym sa...

Jeg leser her jevnlig (hver gang du oppdaterer) og liker det jeg leser. Jeg får også med meg det interne og liker det ganske godt i grunnen, men nå ser jeg på all slags reality-TV som søndagsunderholdning også, så det er vel kanskje ikke noe kvalitetsstempel :)
Jeg er forøvrig oversetter og bosatt i England, så jeg får mye ut av din og andre blogger profesjonelt også (gir et fint bilde av norsk slik det brukes i dag sammen med nettaviser o.l.).

Anonym sa...

Som tidligere aktiv blogger er det klart man er innom hos gamle "darlings" for å holde seg oppdatert. Internhumoren leser jeg med stor glede, og kommenterer gjerne muntlig til de vennene jeg fikk mens jeg blogget jeg fremdeles holder (nesten-daglig) kontakt med.
Engang blogger... ;)

Anonym sa...

Jeg leser her iblant og har aldri kommentert her før. Tonen i kommentarfeltet blir ofte intern, og samtidig har jeg ikke nok tid til å følge opp eventuelle svar jeg får.

Morsomt å se kommentar fra Kirsebæret. Jeg leste hennes blogg fast og savner den. :)

Anonym sa...

Hei, Eskil!

Din gamle nabo fra HK7 følger med, og setter stor pris på at humoren er minst like Esquilsk som før :-)

Kategoriseringsmessig tilhører jeg vel "gammel kompis som ikke klarte å holde kontakten etter å ha flyttet fra byen, men som er veldig glad for å høre at det virker som at du er over den tøffeste kneika".

Kikk gjerne innom bloggen min på mittfornavnetternavn.blogspot.com, hvis du har lyst. Den er også intern, men i betydningen at den skrives bare for venner og kjente :-)

Hilsen Frode

Anonym sa...

Jeg er vel akkurat slik som de fleste andre som har kommentert her - jeg har ikke blogg selv, kommenterer heller ikke særlig ofte, men leser en god del blogger stort sett hver dag og har derfor en relativt god oversikt over det interne... I alle fall finner jeg det også ganske underholdende.

Imzadi sa...

Har "akkurat" begynt å følge med på bloggen og har ikke hatt noe (?) behov for å kommentere dine poster enda.. :) Kanskje en dag?

Fortsatt god søndag!

Anonym sa...

Jeg har kommentert her før så jeg har ikke lov til å si noe, men jeg lar selvfølgelig ikke den slags restriksjoner på ytringsfriheten stoppe meg.

Jeg ville bare si at jeg også savner Kirsebæret!

Men jeg sier ikke hvem jeg er altså!

Rigmor sa...

"Fuck the system" jeg kommenterer likevel! MUAHAHAHA! (ond latter. Ok, jeg er overtrøtt...)

Sorgenfri sa...

Hei Eskil. :o)
Jeg titter innom deg fra tid til annen, og liker bloggen din, men tror ikke jeg har kommentert før.
Grunnen til det er kanskje noe av det samme som Eple var inne på over her.
Er ikke så veldig oppdatert på interne ting i bloggerby, selv om jeg har blogget i snart tre år nå.

Jeg er kanskje som en slags fjern filletante som dukker opp med en pose drops og noen godord i ny og ne, men som ikke har altfor mye kjennskap til detaljene.

Men tante veit hvem du er, og synes du gjør en god jobb. :o)

Anonym sa...

Lady en innom èn gang i skuddåret for å spionere og stjele kart...

Hun er egentlig ikke på jakt etter kart, men den kjekke Hertug Skule...

Anonym sa...

Jeg leser din og andres blogger regelmessig, men gir (nesten) aldri lyd fra meg. Som flere av de andre her synes jeg det er underholdende med bloggernes interne liv. Hm - gjør det meg til en morbid kikker? Antakelig.

Det som kanskje også er fascinerende er at jeg aldri har "pratet" med deg, esquil, men jeg måtte f.eks. få med meg tv-dokumentaren, og følte da at jeg kjente deg. Litt.

Og nå ble jeg litt glad for at det er flere slike anonyme kikkere som meg her. Og for at vi fikk lov til å boltre oss i kommentarfeltet ditt helt alene!

Anonym sa...

Hei Eskil. Husker deg fra O-elg-miljøet fra tidlig på nittitallet som en av "de gode". Selv representerte jeg en av "de dårlige" og hoppet av sirkuset etter noen sesonger. Moro var det likevel. Savner opprispede legger og lukten av de sure skoa.

Ramlet plutselig over navnet ditt via noen aldeles utmerkede NTNU-mattehefter, og vips fant jeg denne bloggen. En både velskrevet, morsom og alvorlig blogg som jeg følger med stor beundring og respekt.

Anonym sa...

Eg er veninne med Storrusten og kikkar innom bloggen din av og til.
Eg las Blodføre for nokre veker sidan. Kjempebra bok! Kombinasjonen orientering og spenning passa godt sidan eg er o-løpar.

Esquil sa...

anonym: takk, det er en ære :) visste ikke at man kunne abonnere på bloggen pr mobil. kult.

Marianne: aha, jeg ser at det er en del utenlandske besøk og lurer på om det er nordmenn, søkeroboter eller utlendinger som liker å se på logoen min i time etter time. jeg får prøve å holde det språk rimelig rent, så den litteraturflora ikke havner for dårlig påvirkning. hm. merker jeg liker det nye ansvaret.

heihei, kirsebæret, ser ut som om du er savnet :) engang blogger, ja. jeg håpte jo å komme meg ut av dette selv. nå har jeg mer eller mindre resignert.

eple, nei det er sant, det blir litt bordet fanger når an først begynner å kommentere. særlig når man blir sugd inn i debatter.

hehey frode! hyggelig å høre fra deg. du bidro jo til å holde pc'en min operativ i starten av internettkarrieren, så du skal ha din del av kred'en for bloggen :)

marit, det er bra, hyggelig å høre fra deg :)

Imzadi: gjør det du føler passer deg best, dette er ikke ment som tigging om flere faste kommentatorer. God uke til deg :)

anonym/rigmor: jeg skal se gjennom fingrene på disse grove overtrampene :)

Takk, Sorgenfri :) gode drops. mm.

LadyKeira: hehei, kanskje du møter hertugen på byen. han har prøvd seg ute et par ganger og er fornøyd med at voksne menn ser vettskremte ut. men han trives best i mørket fordi parykken ser ganske kunstig ut i lys.

Fi: jeg liker også realityer på TV. jeg tror ikke vi skal skamme oss over det. det er jo en god deal at skjebnen har konstruert noen som liker å se og andre som liker å bli sett.

joakim: jeg husker deg også, selv om jeg ikke husker meg som god på den tiden vi ble kjent. jeg var vel iferd med å bli feit og lat da. Tusen takk for hyggelige ord :)

Esquil sa...

gunhild? er det du som har inspirert gunn samantha?

hyggelig å høre at o-løpere leser og liker blodføre. vi har slitt litt med å spre ryktet om boken i o-miljøet.

Anonym sa...

Jeg leser her når Google Reader forteller meg at noe nytt skjer og plages ikke av interne poster. Kunne godt tenke meg mer i kategorien matematikk og fotball; der er nok sjansene størst for at jeg ville kommentert ellers også.

Kan du forresten forklare meg hvorfor signaturen absolutt skal begynne med liten bokstav i kommentarfelt som dette?

Anonym sa...

Hei, Esquil. Jeg er en av C.G. Armfeldts fotsoldater og fast leser av Rølerbloggen.

Liker spesielt godt postene med finurlige tanker, sånn som den som kokluderte med at danskene burde betale steinavgift til Norge.

Likte også Røldagnovellene veldig godt. Og har selvfølgelig Blodføre i bokhylla:)

Kommer til å fortsette å henge på hjørnet ditt i Bloggebyen en god stund til.

Anonym sa...

Eg har ikkje tenkt på at Gunn Samantha kanskje er inspirert av meg. Det må eg spørre Kristin om.
Eg håpar forresten på ei matematikkveke sjølv om det kanskje kan bli nok matte akkurat no i eksamensinnspurten.

Anonym sa...

Jeg er ikke helt sikker på om jeg har kommentert her før. Er ikke så lett å huske slike ting. Jeg er innom siden din daglig. Selv om jeg ikke er blogger selv, har jeg fulgt mye med i bloggmiljøet og vil si at jeg skjønner det meste du skriver ;p

Anonym sa...

Ikke spesielt fast leser, men slenger innom av og til og liker det jeg ser. Leste paco og lot meg fullstendig trollbinde. Skriver blogg selv, men er for pingle til å vise til folk at jeg har den. Synes det ville vært interessant å finne ut hv asom gjør at folk som ikke blogger selv leser andres blogger og andres liv. Er nok som noen var inne på ovenfor noe med kikkeren i oss. Har noen blogger hvor jeg kommenterer, men terskelen er høy. Jeg tror ikke Bloggverden er så internt som det av og til kan høres ut som "dere" mener - dere har en hel rekke faste lesere som skjønner språket, ser hva dere gjør men som ikke deltar i moroa selv. :-)

Esquil sa...

hei, R, det vet jeg ikke, men jeg vet at det gjelder blogspot-blogger. tror ikke det er sånn hos andre blogleverandører.

Anonym sa...

Hallo Eskil

Odd Marius her. Kjenner deg såvidt fra o-løp, lillebror til Hans Olav.

En ny leser, oppdaget bloggen for noen måneder siden. Mye bra og mye morsomt

Esquil sa...

hu&hei, anonym, velkommen skal du være. takk for ros og at du har adoptert en bok :)

gunhild, vi kan jo ikke plage deg med mer matematikk nå.

sandra marita: takk for daglige besøk :) bra jeg skriver forståelig. mener at jeg har fått sandrakommentarer, men ikke sandra marita.

anonym: du har hengt med siden livet bak murene? ikke verst.
nå har jeg lav terskel for å kommentere hos folk, det er blitt vane. men jeg var jo reality-TV-fan, så jeg kan leve meg inn i enveis-varianten. jeg syns ikke det er noe vi behøver å skjemmes av.

hei odd marius :) trivelig å se deg her, husker dere godt.

Gaute sa...

Hu og Hei.

Jeg er en o-løper som har lang erfaring i å lese dine (og bloggvikarens) historier. Leser bloggen for å underholdes, gidder ikke å legge igjen kommentarer og hopper elegant over intern blogg-sjargong.

Blogger riktignok selv, men det er fordi det er en praktisk måte å publisere bilder og historier direkte fra mobiltelefonen :)

Gaute

Anonym sa...

Hei, jeg heter eirik og har sporadisk vært innom bloggen din de siste par åra(gir derfor sjeldent eller aldri lyd fra meg) Synes du skriver mye morro og bra, og noe jeg bare ikke interesserer meg for.. som fotball:-) Anyways.. bor i trheim, og fikk via min kjæreste Ane, vite at hun viste av deg ifbm orientering og sånn. Hun har også ei venninne (Anne Kathrine) som vistnok kjenner deg.

Anonym sa...

Jeg er ganske fersk i bloggeverdenen og prøver å orientere meg i hva som finnes rundt omkring. Denne bloggen er blitt en av de jeg titter innom rett som det er. Og det er spennende å rekonstruere tidligere bloggehistorie ut fra de interne referansene.

Anonym sa...

Heisann,

Jeg er en som liker å lese andres tanker om smått og stort. Kunne godt tenke meg å blogge selv, men pr idag tillater ikke formen det. Jeg blir et ? når dere snakker om regler i bloggverden osv, det er jeg for grønn til å skjønne. (selv om jeg egentlig skulle vært blå -I`m blue baby!- :o)
Å skrive det man måtte ha lyst til helt uavhengig av alt fører til tankespinn hos leseren, (iallefall meg) Og er utrolig inspirerende! :o)
Jeg leser innimellom, helt uten mål og mening og koser meg bare værre. Just for fun! :o)

Ps; Strålende morsomt med "Ungkaren" :o)

Esquil sa...

hei, gaute, eirik, arvid og angel, beklager at jeg er treg til å svare. pleier dessverre å bli sånn når postene er mer enn et par dager. men jeg leste kommentarene og satte pris på dem, takk skal dere ha.


eirik: tror jeg møtte ane på peppes uten å skjønne at det var henne. thomas fortalte meg etterpå at hun jobbet der.

onkel odd sa...

Hallo Eskil

tenkte på deg da jeg leste denne

http://www.economist.com/science/displaystory.cfm?story_id=11326174&CFID=6045815&CFTOKEN=17161194

men trolig kjent stoff for deg

Odd Marius

Anonym sa...

hei :)
Så tv-programmet om deg og fant bloggen din tilfeldigvis like etterpå. Leste den, likte den, men glemte å legge den i blogglisten min.
Nå fant jeg den igjen, via via noe, aner ikke hva. Håper jeg husker å bloggliste deg nå, men er ikke sikker. Har 0 - null - hukommelse, det sier iallfall mine omgivelser.
Du skriver fjetrende festlig!
GB