1. august 2008

Norsk Bloggmuseum: Døgnflueblogger

pompeii
Bloggene du ferdes i til vanlig er levende. De oppdateres og kommenteres. Det er lett å glemme at for hver levende blogg fins det et stort antall døde. Skapt av bloggere som har prøvd og deretter gitt opp, av forskjellige grunner.

En dag vil kanskje også Rølerbloggen havne på bloggenes kirkegård. Men på denne kirkegården graves ikke likene ned, de ligger åpent til beskuelse. Som i Pompeii (bildet).

Det gjør det lett å lage museum over forgagne blogger. I dag skal jeg ta deg med på en rundtur i døde døgnflueblogger. Reglene for å bevege seg rundt i Norsk Bloggmuseum er som følger.
  • Følg bare oppmerket linking.
  • Vis de døde respekt. For all del, ikke le.
  • Ingen pølsespising.


Den første bloggen vi skal se på er Bowling. Et en gang så optimistisk prosjekt. Hva som skjedde kan bare bli spekulasjon.

Man kan da trygt si at Pilsener Blogg hadde et mer realistisk syn på bloggens fremtid.

Pilsener manglet den indre drivkraften, trykket. Bloggen aleksander36 hadde dette. Bloggeren brant for noe. Antagelig døde motivasjonen da han ble møtt av en vegg av taushet. Aleksander fikk ikke folket med seg på sin kongstanke. Hvor folket falt av, om det var på voldtektene eller drapene, vet ingen.

Bloggen munndiare hadde et skjult budskap. Det ble kommunisert gjennom måten bloggen ble skrevet på, men budskapet ble også plassert midt i teksten, hvor det dannes av ord 2,3,4,5 og 6 etter det første kommaet. Kommunikasjonsformen ble for avansert for leserne. Det kan også sies om Den siste bloggen.

Å satse på en nisjeblogg er ikke alltid så dumt. Men noen bloggnisjer er vel smale. Kanskje ble dette skjebnen til ArdS og JS21.

Men det er ikke lett, når selv de som velger levedyktige nisjer som feminisme og metablogging kan få problemer med oppdriften.

Iversen hadde planer om å servere høydepunktene fra blogglivet sitt. Det ble med ett. Nådde han aldri igjen disse høydene? Hva skjedde? Hvem var denne Iversen? En død blogg etterlater ofte flere spørsmål enn svar.

Til slutt skal vi hedre minnet til Mira-kels slankeblogg. Ingen kunne slanke som henne.

Hvil i fred.

11 kommentarer:

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Takk for en god latter! :)

Anonym sa...

Så DETTE er grunnen til at det har kommet folk fra den siden i dag, ja! Planen var å lirke til meg fame and fortune fra et marked som åpenbart florerer av suckers, men så orka jeg bare ikke. Jeg er jo så glad i lesere at jeg flere ganger har vurdert å lage "gamle hits"-blogger på ander bloggplattformer. Det er egentlig litt patetisk.

Anonym sa...

Yiiii-haa!!

Gnegg og vrinsk!

Anonym sa...

Hahaha. Ingen kan slanke seg som Mira, nei.

Esquil sa...

jeanette, selv takk :)

iversen, det er mulig jeg er en fordomsfull gammal hasa, men det aner meg at en lang analyse av Shakespeare ikke er førstevalget for å innkassere suckers fra VGB ...

gamle hits har jeg tenkt på selv, på forfatterbloggen. er det patetisk?

Ivar-E, jeg tolker den også i beste mening :) takk

tor, nei, det skal noe til å slå den. hun kunne kanskje spart seg for "-kel"

Anonym sa...

Det er jo et poeng (nå har jeg forresten fått det for meg at denne posten fikk sin fødsel da du surfet VG-blogger og kom over min egen, men så er jo jeg passe selvopptatt også da), men det er jo en ganske fin analyse? Definitivt noe av det jeg er mest fornøyd med sjøl, jaffal.

Esquil sa...

må nok skuffe deg der. jeg søkte på VGblogger med 1 innlegg og 0 kommentarer, og ble noe overrasket da jeg dumpet over din. men hvis det er en trøst tror jeg kanskje du har den beste døgnfluebloggen der inne.

Lilja sa...

Hm. Jeg kan nesten ikke annet enn å frykte at dette kunne være et slags omen, siden Lilja ganske så nyss fant seg et sted å bo på verdensveven.

Får ikke håpe jeg ender som en døgnflue - jeg har ikke spesielt mye til overs for insekter, egentlig.

Anonym sa...

Hahahahahhaha, jeg har ikke ledd så godt på lenge, Esq! Fantastiske blogger. Du finner gull blandt gråsten på VGnett (c:

Anonym sa...

herrlich! vgblogg ftw. man kan ikke annet enn elske blogger som skal ta for seg "bowling" (eller tennis eller biler eller naturfenomener) og lager en fin liten introduksjon der de forteller om sine planer, og så forsvinner ... ut, i det store intet. poff. så kan vi sitte her og fundere på hvorfor.

evt bare få en god latter? :P