25. august 2008

Shut The Fuck Up

Drøyt to uker siden LP-kuren. I dag har jeg svømt, mest fordi anklene ble gedigne meloner av orienteringsløpene jeg dro dem med på. Jeg har vært på en haug fester, og jeg har vært i Oslo og trent på å bo uten hjelp fra andre. Jeg var pleiepasient i 9 år. Den epoken er definitivt over nå. Man legger ut 16.000 av egen lomme for en ikke-godkjent behandling, og dermed sparer staten store beløp.

Så nå blir det endelig mulig å flytte hjemmefra. Hvis noen vet hvordan man skaffer seg ok leilighet i Oslo, f.eks. i strøket Grünerløkka, Torshov, Bjølsen, Sagene, ikke vær sjenert.

Jeg ble spurt om hva Lightning Process går ut på. Teorien bak er at ME'ere er fanget i en ond sirkel, hvor adrenalinproduksjon fyrer opp andre hormonelle ubalanser, som fører til symptomer, som fører til stress, som fører til mer adrenalin, etc. Det handler om å bryte sirkelen, ved å ta tak i symptomer og tanker og spore av hjernen så den ikke produserer adrenalin.

Så, satt på spissen er Lightning Process tenk positivt-filosofi som møter Doctor Denis Leary's Shut The Fuck Up therapy (0.40):

26 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg kan sikkert si noe lurt om kåk i områdene du regner opp, men vil du eie eller leie?

Esquil sa...

leie.

Sigurd sa...

Oslo? Hva med Tromsø? Mye bedre!

Esquil sa...

anetten, håper å komme et stykke ned i pris. ble litt skremt da aktuelle ting så ut å koste fra 9000 og opp. da kan jeg heller vurdere kollektiv.

nettopp, sig. tromsø er alt for bra for en fyr som meg.

Anonym sa...

Hm. Etter det du beskriver så høres LP ut som kognitiv terapi i ganske kraftig dose? Eller høres det helt gresk ut for deg?

Anonym sa...

Velkommen til løkka, her er det godt å bo!! De fleste leter på finn.no og løper på visning, for det er mange om beinet. Et annet alternativ er såklart å kontakt eiendomsselskap som leier ut boliger, både korttid- og lengre. De kan du google opp.
Og blir det krise har vi et rom til overs hehe.

Ang LP, når gikk prisen ned til 16000? Jeg holdt på å gå på kurs til 30 + juni, men jeg syns det var totalt galskap for noe som ikke er dokumentert og kun har virkning på under halvparten av deltagerne. SElv ikke dr. mekele hadde så dårlige resultater..

Jeg er fortsatt ME syk og har bare akseptert det. Men jeg sa en indre ed: hvis Eskil blir frisk, skal jeg F meg prøve det helvetes kurset jeg også... Så kanskje!?

Valgerd

Anonym sa...

Grattis, welcome back to life, ufattelig morsomt at LP virker! Jeg føler meg som den som står og gaper og måper og ikke fatter hva som skjer, men det er jeg sikkert ikke alene om.

Leilighetsjakt i Oslo vet jeg ikkeno om , men de fleste steder i verden hjelper det veldig å være en uskyldig utseende jente for å dra i land de leilighetene alle vil ha, så hvis du kjenner noen slike kan du jo ta med på visning :)

Esquil sa...

virr: nei, tvert imot, Staten satte meg i kognitiv terapi i årene før jeg fikk ME-diagnosen. Det hjalp ikke. LP er mer, tja, selv-hjernevasking.
skrev forøvrig mail til deg akkurat mens du kommenterte. thats telepathy for you right there.

valgerd: med dr. mekele, mener du dr. mengele? han var jo ettertraktet, så han må jo ha hatt en del effekt.
prisen var 1600 pund her i trheim, så det hjalp at pundet har sunket i verdi. i london er det billigere.

kamikaze: ja, jeg har spurt virrvarrs søster. men samtalen konkluderte vel med at jeg heller må gro meg et skikkelig puppesett selv.

Anonym sa...

Ærlig talt, og det er ikke vondt ment, Esquil, men jeg tror ikke det hjelper leilighetsjakten noe særlig, hvis du dukker opp med et par pupper, selvgrodde eller ei.

Esquil sa...

det var det venninnen til virrvarrs søster sa også. men å ikke trekke fra husleie for dugelige mannepupper, bare for damepupper, må jo være kjønnsdiskriminering, og så vondt vil jeg ikke tro om de private utleierne i oslo.

Anonym sa...

Jammen da ser jeg fram mot lange bloggposter om husjakt med og uten pupper ;) Og med det samme du vel har grodd dem fast kan jeg også anbefale å eksperimentere med utringninger. Tenk hvilken mulighet til å oppleve puppestirrere fra den andre siden av ...eh...puppen.

Esquil sa...

aner meg at de kjapt ser en annen vei ...

Anonym sa...

Haha, fikk meg en god latter av Doctor Denis Leary's Shut The Fuck Up therapy.

Anonym sa...

Hei!

Jeg har sett at folk bruker underskog.net til aa lete etter leilighet. Jeg tror det absolutt er verdt et forsoek.

Anonym sa...

Beklager, underskog.no skulle det staa.

Esquil sa...

tordenlill: godt å høre :)

eple: da må vel noen invitere meg inn først, er det ikke sånn det funker?

Bjørn Stærk sa...

Wow. Gratulerer med ditt nye liv.

De fleste som ser etter bolig i Oslo begynner med å gå på Finn og lete etter leiligheter på Grünerløkka, Torshov, Sagene, osv. Så oppdager de at de ikke har råd til den sentralt plasserte drømmeleiligheten, og justerer størrelsen nedover og/eller avstand til sentrum oppover, helt til de finner noe som er greit nok. ;)

Selv vil jeg påpeke at Groruddalen er bedre enn sitt rykte, (jeg vet om en som skal leie ut på Rødtvet ganske snart, men den er stor og går neppe under 9000), men favorittområdet mitt er Grefsen/Storo.

Anonym sa...

Ja, man må vœre innlogget. Jeg har dessverre ingen invitasjoner å gi bort for tiden.. Du må uansett ha lykke til med letingen! Jeg anbefaler å se litt i bydelene Nydalen (t-bane og nœrhet til Nordmarka) og Østensjo. :)

Frøken Makeløs sa...

Wee, velkommen til Oslo! Tror nok også finn.no er stedet å lete, dog er du nok på leilighetsjakt i den aller verste tiden på året (alle studentene skal jo finne et sted å bo nå).

Veldig veldig glad for at du friskner til, men det jeg ikke skjønner helt er hvordan ME-ere kan være så veldig bestemte på at sykdommen er somatisk og ikke psykisk betinget - og så likevel bli friske av LP? Eller er det noe jeg har misforstått her?

Anonym sa...

Herregud i trappa da. Alle vet da at Tøyen er stedet å lete etter leilighet?

Anonym sa...

Har gått og humret over "shut the fuck up" i ett par dager nå ;-)

Og da jeg leste om LP og puppegroing i samme slengen her, så kom jeg på at da jeg prøvde å google meg opp på LP og lignende en gang i tida, så kom jeg av en eller annen grunn innom flere nettsider om "hypnotherapy for breast enlargment" istedet...

Lykke til med flytteplaner!

Unknown sa...

Det var godt å se deg igjen etter så mange år, Esquil.

Har du vært i kontakt med noen "ekte" leger etter at du valgte LP, og eventuelt fått noen reaksjoner derfra på valget?

Jeg har forresten alltid hatt sansen for Denis Learys kur. Jeg har kjent folk som kunne trenge den kuren, men det er ikke alltid like lett å fortelle det uten at de går i forsvarsposisjon ;)

Esquil sa...

takk for tips bjørn. skulle gjerne løst den klemma ved å justere boksalget oppover...

eple: skal ha det i bakhodet.

ivers: argumenter?

makelele: lp-folka mener selv at ME er en fysisk sykdom. makes sense når de forklarer det. men kanskje lettere å se i en yin-yang-tankegang, man må ha aksept for at somatisk og mentalt er godt flettet inn i hverandre.

beamer: hypnotisere puppene større? jojo, man skal kanskje være åpen for det meste.

truls: var godt å se deg også.

legen min er kul vedr LP, han.

Anonym sa...

Nå er det jo noen år siden jeg bodde i Oslo, og også siden jeg holt meg oppdatert på hva som skjedde, men har Grünerløkka blitt populært igjen?

Tøyen, Grønland og gamlebyen har vel vært det beste siden slutten av 90-tallet, selv om det fremdeles vel er billigere enn Grünerløkka og deromkring.

Anonym sa...

Leie, OK. I alle disse områdene er det en balansegang man må gå mellom støy og tilgjengelighet - vil du bo ti meter unna trikken må du også finne deg i at den går under vinduet ditt hvert tiende minutt. Ellers er det utrolig bra tilbud av kollektivtransport i hele området, samt gode turmuligheter langs Akerselva/Torshovdalen/Grefsenkollen.

Personlig er jeg mest svak for Torshov, det er mindre krampehipt enn Løkka, har mer grønt enn Bjølsen og bedre kollektivtilbud enn Sagene. (Er muligens noe farget av at jeg har kjøpt kåk her.)

Som andre har nevnt betaler man en del for å bo sentralt, så det første man bør gjøre dersom man ar begrensninger i budsjettet er å vurdere om man kanskje kan bo utenfor Ring 2. Vil man klare seg uten bil trenger man egentlig bare å kikke på et t-banekart og så velge seg kåk som ikke ligger så alt for langt unna stasjonene, og vips har du billig(-ere) kåk og omtrent like god tilgang til hele byen.

Finn.no har blitt nevnt og er nok det beste. Vær forberedt på at dette kan ta lang tid og lån deg en sofa så lenge (jeg skal ikke si at dette er umulig uten å gå på visninger, men det blir i hvert fall en god del vanskeligere), en venninne brukte nettopp fire uker på å finne kåk som ikke var skamdyr/utrolig stygg/dysfunksjonell av andre årsaker.

I tillegg kan det være bryet verdt å stikke innom Universitetet på Blindern, der annonseres det stadig vekk hybler/kollektivrom til studentvennlige priser - så billig som det nå blir i Oslo. Merk også at det er noe svindel ute og går - betal aldri depositum på en leilighet før du har sett den og har nøklene i neven.

Det er jo også et spørsmål om hvor god tid du har - kan du ta noe som ikke er helt topp nå, og så heller lete etter et mer varig sted å bo ut over vinteren? (I august er leiemarkedet alltid sprengt pga studenter som kommer og trenger steder å bo. De presser også prisene oppover.)

Hmmm - jeg vet også at et firma som heter Urbo leier ut bra leiligheter, blant annet på Torshov - de er eid av en studentsamskipnad og driver veldig skikkelig. www.urbo.no Akkurat nå er det ikke noe ledig, men kanskje de kan sette deg på en venteliste?

Ellers husker jeg at min første Grünerløkkaleilighet fikk vi ved å sette inn vår egen annonse. Det var dog for snart fjorten år siden, så markedet var et litt annet... (men vi klagde da også, det gjorde vi).

Noe konkret tips for å presse priser har jeg ikke, med mindre du kan fremstille deg selv som en vanvittig attraktiv leietager. En venninne av meg har f.eks avtale om snømåking og plenklipping, mot kutt i leia på rundt en tusenlapp til gjengjeld. Dette er åpenbart mest aktuelt om du leier en sokkelleilighet o.l. og da er vi litt ute av bykjernen - Nordstrand, kanskje? Noen ønsker seg en leietager som kan hjelpe unger i huset med lekser eller bare generelt barnepass.

Lykke til!

Anonym sa...

Tøyen rocker fordi man er nær byen, nær t-banen, nær den praktiske 20-bussen og fordi det generelt er hyggelig her.