15. juni 2006

Klassiske spørsmål-meme

En del spørsmål går igjen i media, og er du som meg tenker du ut egne svar på disse spørsmålene i tilfelle avisene skulle ringe deg. Men de ringer jo aldri. Så vi får gripe sjansen selv.

Dagens Næringsliv: Hvilke bøker har du på nattbordet akkurat nå, og hva vil du si om dem?
- High Fidelity av Hornby, som jeg leser for andre gang, i tillegg til at jeg har sett filmen. Hva jeg synes om den? You do the math.
- Heimskringla av Snorre, det vil si vikingenes historie, det vil si blod. Snorre tar ikke fem øre for å avlive en hel by i en bisetning.
- Ordskjelv av Geelmuyden, en samling portrettintervjuer av forfattere. Bra, men tror han var bedre før.

TV3: Hvilken gjenstand ville du hatt med deg til Robinson-øya?
12-strengs gitar med seks av strengene trukket med fiskesnøre så man også kan fiske med gitaren.

Dagbla: Hvilket dyr føler du deg som?
Svaret ble nesten Reinsdyret Rudolf (rød klovnenese passer bra). Men jeg føler meg større enn en rein, og ikke så stor som en elg, så jeg lander på mustang.

Sporten: Hva føler du nå?
Hodepine. Men ellers er jeg i godt humør i dag, blant annet fordi dere der ute sa så mye pent om Gressklippermannen (forrige post).

Dagbla: Hvis himmelen fantes, hva ville du likt at Gud sa i det du ankom?
Endelig, der er du, Esquil. Da kan du ta over styringa her, så jeg får tatt ferie. Og hvis du skynder deg rekker du å påvirke VM-finalen. Det er fem minutter igjen og Norge ligger under 0-3...

VG: Hvordan ser din drømmeforside av VG ut?
"VG slutter å presentere uvesentligheter som sensasjoner og trykker fra i dag Rølerbloggen på denne siden."

Hvor vil du helst dra, og hvilken kjent person ville du hatt med deg dit?
Jeg ville reist med George W. Bush på enveisbillett til Sydpolen. Vi skulle gått hjem, og jeg skulle lært ham skigåing på veien. Siden jeg strøk på C-trenerkurset som skilærer tror jeg ikke han er president lenger når vi kommer hjem.

Hvor var du da Brå brakk staven? (Er du for ung: Hvor var du da Lady Di døde?)
Brå: hjemme. Lady Di: i skogen ved Stjørdal, på kretsmesterskapet i stafett i orientering.

Friends: Hvem ville du hatt på lista di over fem personer du får lov til å kose med uten at dama/typen din kaller det utroskap?
First, jeg er singel, og second, jeg har tenkt å holde nullen når det gjelder utroskap. Men i teorien, tja, Jennifer Aniston, Kajsa Bergquist, Sandra Bullock, Scarlett Johansson, Catherine Zeta Jones.

Big Brother: Ta alderen på den eldste du har ligget med. Trekk fra alderen på den yngste. Gang svaret med antall partnere du har hatt. (Eksempler: 66 år - 16 år = 50*2 partnere=100, 17 år - 16 år=1*100 partnere=også 100). Hva er tallet ditt?
Det nekter jeg å si, men tallet er ca. lik antall samtaler i mobiltelefon som jeg har hatt i livet mitt.
Og nå tenker du, jøss, Esquil har vært litt rundt, du kjenner at du beundrer Esquil nesten like dypt som du beundrer Rune Rudberg, og jeg drar ut tiden litt ekstra mens du funderer over hva "stud" i mailadressen min egentlig står for, draaar ut tiden gjør jeg, før jeg bryter sammen og tilstår at jeg aldri har eid en mobiltelefon.

Hva er meningen med livet?
Jeg kan røpe at det handler om mennesker og ikke om ting.

Magasinet: De første ordene. Kanskje de viktigste. Hvorfor ble det akkurat slik (Bruk en bok, en handleliste, forrige bloggpost eller noe annet du har skrevet).

ZAVENTEM, BRÜSSELS AIRPORT: Det svarte bagasjebåndet snodde seg gjennom det overbefolkede rommet. De første koffertene og baggene dukket opp, menneskene rundt henne flokket seg rundt bagasjen som måker over fiskeslo, hun kunne ikke se kofferten sin. Flere bagger på båndet, flere folk foran henne, armer, kropper og kofferter overalt, hun rygget vekk og lot crescendoet passere.
Laget av bagasje ble mer glissent, det svarte båndet mer synlig, snart var det like tomt som da de hadde kommet. Fortsatt ventet Tiri Morris på kofferten sin.
Det var bare et annet menneske igjen i hallen, en ung mann. Han var høy og bredskuldret, med blondt hår, kledd i overtrekksdrakt med sponsormerker.
"Mangler du også bagasje?" spurte Tiri.
"Ja, skiene mine kom ikke. Det er ikke første gangen. Italienske fly spiser bagasje."

Dette er starten på en roman, og første kapittel ble skrevet til slutt. Karakteren Tiri ga feil førsteinntrykk i det opprinnelige første kapittelet, mye fordi jeg brukte sju år på boka slik at karakteren var sju år barnsligere på starten enn på slutten.
De to hovedpersonene møtes her i Brüssel, i resten av boka følger vi dem i hver sin parallelle historie, før de igjen møtes på slutten. I Dagbladet skal man etter reglene virke intellektuell, så da hadde jeg sagt *kremt* "intensjonen med det innledende kapittel er å oppnå en høyere form for symmetri i verket, i tradisjonen fra store forfattere som Milan Kundera og Marcel Proust, hvor formålet er å betrakte romanen som et kunstverk som krever estetikk i sin helhet. I den grad dette ikke interférer med den dramatiske progresjon, formes teksten tematisk symmetrisk slik at det første temaet også er det siste, det nest første er det nest siste," og så videre...

Meme'r: Hvem tagger du (dvs. hvem utfordrer du til å svare på disse spørsmålene)?
Iversen, Delirium, Einar, Røverdatter, Mihoe, LordX, Lea, Kristin, Martin og Tine. Dessuten bør Vampus fullføre det hun har begynt. Jeg skulle tagge andre folk enn sist tenkte jeg, men Elisabeth bør ta denne siden hun har skrevet bok. Og alle André som føler seg kallet..

8 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg var på samme sted som deg da Lady Di døde :P

Esquil sa...

Nå er jeg skamnysgjerrig på hvem du er.

Kristin Storrusten sa...

Jeg har alltid sagt til meg selv "Æsj, tægging er jo bare dust, da kan jeg ikke skrive om det jeg selv vil. Glad ingen tægger meg."
Men hurra, jeg er endelig tægget! Jeg følte meg litt som å bli valgt sist på fotballaget, og danser nå jenka på bordet for å feire opprykket til kule-gjengen i Bloggerbyen. Gi meg litt tid, så blir det meme hos meg også...

Elisabeth sa...

Da er meme svar på!

Anonym sa...

Herved besvart! Som o-løper jeg også jeg bra nysgjerrig på hvilke anonyme o-løperinner som kommenterer her...

Esquil sa...

kristin: glad du ser sånn på det. Det er jo skummelt å tagge bloggere som har holdt på lenger enn meg og har skapet fullt av gullblogger. Jeg regner jo med dere tenker "å nei ikke nå igjen". kanskje er det derfor du ikke har blitt tagget før...

IC: bra!

Martin: jeg tipper hun er en av o-jentene jeg har linket til i margen..

saccarina sa...

Det ser ut til at andre har latt seg tagge også - med dine svar:
http://mariaster2.blogg.no/170606110358_klassisk_meme.html
(orker ikke fikse link). Det må vel kalles litt fantasiløst?

Jeg har en bønn til deg med det samme jeg er her: Kan du redusere antall poster på forsiden? Det tar veldig lang tid å laste siden din nå, selv om jeg har grei nok bredbåndsforbindelse.

Esquil sa...

hehe

sikkert en teknisk feil, trykket på en reset-knapp rett før publisering kanskje...

Alt for deg, saccarina, rølerbloggen er nå krympet ned til 20%. Mammutversjonen var egentlig bare en test.