16. februar 2007

Blø for Bush

Per million innbyggere var det til nå i ISAF-styrkene i Afghanistan
17 franskmenn
20 svensker
33 italienere
34 tyskere
39 amerikanere
87 briter
115 nordmenn

nå øker vi til
148 nordmenn

passerer Nederland og blir landet med flest soldater per innbygger i Afghanistan. Hvis du er norsk, er sjansen nesten fire ganger større for at noen du er glad i havner i Afghanistan, enn hvis du er amerikansk. Dette er vår krig.

Og hvis talibanerne ikke vil slåss, fremprovoserer våre allierte krigen med slike radiosendinger:

"Attention, Taliban, you are all cowardly dogs. You allowed your fighters to be laid down facing west and burned. You are too scared to retrieve their bodies. This just proves you are the lady boys we always believed you to be."

Man vet jo aldri, kanskje er Taliban en overhengende fare. Eller kanskje trenger president Triggerhappy en krig hvor man kan tegne frontlinjer og vise til fremskritt for å ta oppmerksomheten vekk fra mer mislykkede kriger.

"You attack and run away like women. You call yourself Talibs but you are a disgrace to the Muslim religion and you bring shame upon your family. Come and fight like men instead of the cowardly dogs you are."

15 kommentarer:

Ujevne tanker sa...

Noen av oss har familie og venner som havner slike steder... Jeg vet selvsagt at de det gjelder har valgt et slikt yrke av egen fri vilje, men spørsmålet er større og går på hvor vidt det er nødvendig med flere styrker fra Norge inn i Afghanistan? Oversikten internasjonalt som du viser til gir jo nettopp et lite pekepinn på at det ikke er det. Det er ikke vår jobb å styrke. Takk, Esquil.

Frode sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Anonym sa...

Jeg sier som Carl Ivar: "En for alle, alle for en". Eller var det kanskje "øye for øye, tann for tann?"

Carl Ivar gjør ihvertfall som Abraham; han ofrer gjerne sin sønn for vår tids stedfortreder for den gammeltestamentlige gud - USA.

Anonym sa...

Jeg hadde skrevet en lang kommentar som forsvant ut i det store intet, men jeg tror den handlet om noe sånt:

Jeg tror (på grunnlag av hva jeg har blitt fotalt av en som har vært der) at det er bra at det ikke bare er Amerikanere i Afghanistan, fordi Amerikanerne gjør en så dårlig jobb der nede.
Bush burde aldri ha startet den krigen i utgangspinktet, men når det nå en gang er sånn så tror jeg det er bra at Europeere og nordmenn med vett i skallen er med å prøve å rydde opp.

Anonym sa...

Utgangspinktet = utgangspunktet...

Esquil sa...

håper det går bra med dem, anett..

jeg tror deg lett, røverdatter, men det føles som feil ende å løse problemet i...

Undre sa...

Det er jo så brillefint at vi har et media som ikke stiller spørsmålstegn ved hvorfor SV sier nei, men bare jager på dem fordi de sier nei.

Sjøl skjønner jeg ikke at SV ikke greier å sette noen på saken som kan fremme argumentene for hvorfor de ikke ønsker at Norge skal delta. Slik de har håndtert saken hittil får dem bare til å fremstå i svært negativt lys.

Undre sa...

"Belyse" tenker jeg at jeg mente og ikke "stille spørsmål ved".

Esquil sa...

problemet til SV er vel at de er en del av regjeringen, og den sier "ja". det er som å se petter solberg om dagen, han har heller ikke lov å si hva han mener om bilen sin.

Ujevne tanker sa...

Tja, man håper bare den det gjelder ikke blir sendt dit, sant? Carl I Hagen er psyk. Intet mindre.

Marina sa...

Min teori om alle krigene som de som trekker i snorene til Bush har startet er at det er kaos de vil ha. Ikke engang marionett-regjeringer i de landene i midtøsten hvor de ikke allerede har det, men fullt kaos. Og de trenger å blande inn europeerne i krigen og kaoset for å forhindre at de prøver seg på noe diplomatisk, og å fremme hat mot muslimer i Europa. Dette er jo en fin måte for USA å svekke konkurrenten EU på, blant annet.

Anonym sa...

Esq: Men problemet (sånn som jeg har forstått at det er nå) er jo at det må ryddes opp etter det Bush har begynt på. Jeg er selvføgelig enig i at krigen er meningsløs, men jeg tror det er utelukkende bra for Afghanistan at det er godt utdannede nordmenn (og europeere) der.
En del av problemet er jo også at USA har en litt annen agenda og fremgangsmåte (jfr. det sitatet fra radiosendingen du har med her) enn resten av gjengen. -For å sitere han som har opplevd det på kroppen: "de amerikanske soldatene er jo helt gærne i hue!" (og det er jo det de har lært i sin militære trening...)
Det er selvsagt umulig å ha forståelse for sånt, men jeg tror faktisk ikke amerikanerne evner å rydde opp i sitt eget rot...desverre!

Esquil sa...

jo jo, jeg kan være enig i en del av dette, men utelukkende bra vet jeg ikke, det vil kanskje familiene til de fire afghanerne som lå døde igjen etter at norske soldater i maimana skjøt med skarpt inn i folkemengden være uenige med deg i.

Anonym sa...

Ja, bevare meg vel. Jeg skal ikke være så bastant at jeg sier at det er utelukkende bra. Men jeg tror også det er litt for lett å si at vi ikke, under noen omstendigheter, ikke skal sende folk til Afghanistan (eller andre steder).
Selvfølgelig har en sak som denne mange nyanser og ikke minst sider vi ikke vet om. En ting er det vi får vite gjennom media, en annen ting er virkeligheten. (Ikke at jeg tror at du ikke vet det.)
Vi er nok egentlig ikke så uenige, jeg ville bare "pushe" et annet synspunkt litt. :)

Esquil sa...

vi er da aldri skikkelig uenige vi? :)
(-jo det er vi
-nei
-jo
- NEI HAR JEG SAGT)

jeg var ikke så veldig anti denne krigen da den startet, i og med at vi støttet nordalliansens allerede eksisterende krig mot taliban. Men det virker som om NATO har tatt mer og mer over, og det liker jeg ikke.