16. mai 2007

Ond konspirasjon dreper oss?


Dette er et numerisk tastatur. Du ser den samme oppstillingen av tall over alt i samfunnet, på mobiltelefonen, telefonen, tastaturet, fjernstyringer, minibankautomater og så videre:

789
456
123

Det fins tusen tresifrede tall. På tastaturet kan du langs de rette linjene og diagonalene lese seksten av dem. For eksempel 123, 321, 456 og 951.

La oss så se på de tre største sjøulykkene i Norden siden numeriske tastatur ble vanlige:
1. Estonia (1995): 852 døde
852 kan leses langs en linje på tastaturet. 1,6% sannsynlig.

2. Scandinavian Star (1990): 159 døde
159 kan også leses langs en linje på tastaturet. 0,025% sannsynlig.

3. Alexander Kielland (1980): 123 døde
123 kan også leses langs en linje på tastaturet. 0,00004% sannsynlig.

R.I.P.

Hvis du hadde satset en tier på at de tre største sjøulykkene i Norden skulle ha denne typen dødstall, skulle bookmakeren gitt deg drøyt 2,4 millioner kroner tilbake. Så usannsynlig er det. Du kan påstå at det er tilfeldig. Eller du kan se deg over skuldra etter den onde konspirasjonen som kommer til å drukne nordboere til de har dekt tastaturet.
147.
258.
321.

951.

Eventuelt kan du innse at du nå har lært deg en kjekk huskeregel...

11 kommentarer:

radiohode sa...

Det står altså noen bak? Et fellesskap av onde krefter. Og vi som trodde at alle disse konspirasjonsbloggene ble skrevet av folk som hadde glemt å ta medisinen sin?

Anonym sa...

Ydmykt fra oss (håper eg ikkje er aleine) som ikkje er like glad i tall som deg: kva for huskeregel skulle eg ha lært ut fra dette? :)

Esquil sa...

radiohode: insinuerer du noe? og hva er motivet for det, er du kanskje medlem av en gjeng som driver med noe som ikke tåler dagslys?

L: så hyggelig at du er mer glad i meg enn du er i tall, jeg er glad i deg jeg også.
Jo. La oss si du sitter på quiz-aften og er et spørsmål fra å vinne ari behn og halve kongeriket. Så får dere spørsmål om hvor mange som døde på estonia. noen på laget ditt mener det var åttehundreognoe, men ingen kan det eksakte tallet. det er da du tar opp mobilen og simpelthen leser svaret rett av tastene. fordi du vet du kan.

Anonym sa...

Vår organisasjon, Brorskapet av år 456, er herved avslørt. Det skjer altså etter 1551 år, hvilket kanskje ikke så overraskende siden 1551 er et tallpanindrom og tverrsummen blir tolv, tilsvarende Jesu disipler.

Som vanlig når jeg sjekker de vanntette teoriene dine så fant jeg masse rart på aller første Google-søk. Jeg tok den ubehøvlede frihet å søke på en skråvariant, altså "753 dead" og fikk blant annet opp denne:

"Philippines storms leave 753 dead, 345 missing". Og 345 er bare i rekkefølge i tallrekken og ikke på tastaturet. Men sjekk tverrsummen, og alt kommer for en dag!

Vel, nå må jeg selvdestruere. *Poff*

Anonym sa...

Takk for hjelpa :) Mulig eg kjem til å huske huskeregelen, men om premien er Ari Behn, så hadde eg nok spelt dum..

Sånn på sida, ka som gjer at signaturen "L" blir liten i kommentarfeltet ditt? Blir alle automatisk små her?

Esquil sa...

Det har jeg ikke tenkt over, men når du sier det så kan et faktisk se ut sånn, L. Jeg ble jo nødt til å gjette på om bokstaven var liten L eller stor I.

den er bra swazi :) faktisk synd for deg at jeg ikke kårer månedens kommentar.

Jeg har også gravd på nettet, ved å sjekke dødstall for nordiske sjøulykker lenger bakover. Den siste ulykken i nordisk farvann som bryter med regelen er senkingen av wilhelm gustloff i 1945 i østersjøen. det var verdens største sjøulykke, med nær ti tusen drepte. De vet ikke eksakt dødstall, men fire siffer går uansett ikke. Den siste i norge var i 1899, titranforlisene, ca 140 døde. (tipper det eksakte tallet var 147.)

huh. litt makabert.

Kristin Storrusten sa...

Du tror ikke det kan være noen stakkars byråkrater med litt dårlig tid, som i stedet for å innrømme at de ikke vet, finner på tall?

Esquil sa...

kanskje det :)
men en frp-politiker i trondheim er hellig overbevist om at alexander kielland-ulykken var et komplott og vil ha den etterforsket på ny. og er det noen som har peil er det frp-politikere, det viser jo oppslutningen deres. Så jeg går fortsatt for ond konspirasjon :)

radiohode sa...

Tvert i mot, min venn. Hver gang jeg mener noe om denslags (konspirasjonsteorier), så dukker det opp hets fra folk de færreste vil si seg enige med.

Og jeg er ikke medlem noe sted, jeg.

Esquil sa...

det er nøyaktig det du vil jeg skal tro.

(klassisk konspirasjonsteoretikersvar :)

radiohode sa...

Veldig bra! :-)

Du er absolutt en smarting som ikke lar seg forlede sånn helt uten videre.