1. mai 2007

Hvorfor mister en blogg leserne?

Det er en interessant utskiftningsprosess i kommentarfeltet, og jeg tror ikke det gjelder bare min blogg. Folk kommer innom, er aktive en periode, og forsvinner. Lesertallene er noenlunde stabile, mens leserne byttes ut.

De ti første som kommenterte i denne bloggen, som jeg ikke kjente fra før jeg begynte å blogge, var André, Delirium, Einar, Hjorthen, Martin, Laila I, Nissemann, Saccarina, Amygdala og Thale.

De åtte førstnevnte hang med og kommenterte en god stund, men forsvant en for en. Nå, et drøyt år senere, er bare Hjorthen igjen.

Av de som kommenterte her i april har ingen vært her i over ett år, bortsett fra Rigmor (15 mnd) og Truls (16 mnd), som jeg begge kjente fra før bloggetiden.

Blogge-bekjentskapet som har hengt her lengst nå er Iversen (snart et år), deretter Laila F (11 mnd), Rambukk og Røverdatter med nesten 11 mnd.(*)

Jeg oppfører meg på samme måten selv, og merker meg dessuten at jeg er mer stabil kunde i de få mannebloggene jeg leser enn jeg er i dameblogger. Får jeg ikke respons i en dameblogg er det mystisk nok lettere å skygge unna.

Kommentatorer man gir respons ved å kommentere jevnlig i deres blogg, blir som regel, så lenge man ikke fornærmer dem. RL-venner er også utholdende. Teoriene gjelder for de man ikke kommenterer hos:

Teori 1: hvis noen kommenterer i en periode og så forsvinner, kan det være et tegn på at du ble vurdert som kjærestemateriale.

Teori 2: De som blir fast inventar i bloggen er interesserte i tekstene. Du kan ikke vite om interessen gjelder din person.

Teori 3: Hvis du skal date leserne, kan det være like lurt å satse på noen som dro, som på noen som ble.

... og nå lurer du på hvorfor jeg ikke kårer månedens kommentar eller årets kommentar etc. Men det er fordi dere er som barna mine, jeg er like glad i dere alle. Så for å kåre Rølerbloggens beste kommentar i april må jeg henlede til Sonjas kommentar under denne LordX-posten.(*) En del bloggposter er tatt av nett, så jeg kan ha oversett noen.

44 kommentarer:

Zava sa...

Interresant. Selv har beskjedne 4 måneder som skrivende her inne, men ser forsåvidt også noen av de tendensene som du beskriver. Morsomt at du navngir de som har svikta deg forøvrig ;)

Elisabeth sa...

øy, jeg har da kommentert også lenge!!

fr.martinsen sa...

Jeg har dårlig tro på date-teoriene. Men jeg ser litt av det samme mønsteret i min egen blogg.

Det er ikke sikkert de er borte som lesere selv om de ikke kommenterer. Jeg er f.eks innom noen hver eneste dag uten å kommentere..

Jeg kjenner selv et sterkere behov for å kommentere et par ganger i begynnelsen for å "si fra" at jeg leser.

Selv om jeg ikke vil det blir jeg påvirket av det hvis folk ikke svarer.

Det føles som å stå i et rom og si noe og den du snakker til sier ikke m-hm en gang.

Fornuften, og egen erfaring, sier meg at det er en overdreven reaksjon, jeg er selv motstander av å bare si "så sant, så sant" som svar i eget kommentarfelt. Men, vi er nok noen pjuskete mennesker de fleste av oss.

Esquil sa...

zava: det var ikke ment som outing, jeg tenkte det mer som en hyggelig link til gamle helter her i bloggen.

hehe det stemmer IC, du er antagelig den neste på listen.

fr.m.: dateteoriene er der for at dere som kommenterer nå skal tenke "å nei, hvis jeg slutter å kommentere nå blir han innbilsk, så jeg må bare fortsette." :)

Elisabeth sa...

liste? Finnes det en liste? Når kommer den da?

Anonym sa...

Ha ha! Dette blir bare bedre og bedre! (jeg er for så vidt glad for at Sonja ikke vant den uttrekningen...)

Av en eller annen grunn er jeg også "mer stabil kunde i de få mannebloggene jeg leser enn jeg er i dameblogger"
Hvordan forklarer du det?

Esquil sa...

den nevnte veteranlisten, som ved nærmere kontroll ser ca sånn ut:

truls
rigmor
ivers
laila
røvis
rambukk
ic
kristin

Zava sa...

Tolket det ikke som "outing", ble mer imponert over at du har sånn kontroll. Selv "mistet" jeg en venn inne på facebook i dag, men har tiltross for masse grubling ikke funnet ut hvem. Sier litt om hvor lite oversikt jeg har.. Fjase-Zava osv.

Esquil sa...

røvis: du er lesbisk så det klasker.

Esquil sa...

zava: når du mister venner er det 99% sikkert fordi noen har sagt opp profilen sin. det skjedde meg både med hjorthen og tine, og begge kom automatisk tilbake når de kom tilbake på fjesbok.

mirakel sa...

1. Du skiller mellom menneske og tekster, noe jeg syns er unaturlig. Hvis man fortsetter å lese en blogg er det sannsynligvis fordi man er interessert i BÅDE person og tekst. Om det er interesse i forhold til dating er vanskelig å si. Enkelte har sin beundrerskare, men dette er tross alt bare internett.

2. For å ville kommentere må man få svar, som det nevnes i en annen kommentar her. :) Jeg føler meg oversett hvis ikke folk svarer meg, og da frister det ikke å kommentere igjen. Du er forøvrig veldig flink på dette punktet, da. *klapp på ryggen*

3. Bloggverden er som den virkelige verden. Folk kommer og går.

Anonym sa...

Det er mulig jeg legger vel mye i dette, men jeg velger nå å gå ut ifra at jeg fra nå av kan omtale meg selv som "prisbelønt blogger" (for jeg regner med at det er involvert en beste-kommentar-pris her. Denne får du ikke Røverdatter!)

pingvingunn sa...

Teori 1 er den beste teorien jeg har lest på lenge. Kanskje fordi den stemmer så bra? ;)

Men, som du skjønner er jeg ikke ferdig med vurderingen heeeelt enda, så jeg henger med litt til ;)

Anonym sa...

Vel, jeg leser her fremdeles i alle fall, bare så du vet det. Du er et av mine eldste bloggbekjentskaper du også.

Men jeg har vært litt sånn bloggtrøtt i det siste, jeg har kanskje skrevet en kommentar hver fjortende dag eller noe slikt, og sikkert ikke her på lenge. Nå har du fått kommentaren for uke 18 og 19 - den bør nytes!

Esquil sa...

tillater meg dissens der mirakel. jeg leser f.eks. lordX glatt uten å være spes interessert i hans person. altså jeg kunne godt tatt en øl med fyren, det er ikke det, men. og derfor har jeg lest ham i årevis uten at han har hengt hos meg. Tror jeg var inne på dette med å skille ideen og idehaveren så sent som i forrige kommentarfelt.

takk for ros da :) har blitt flinkere.

sonja: jau. kommentarsubgud med ekeløv for april

ingunn, jøssda *bluss* (der ser du, IC, jeg er ikke for gammal!)

argh. gikta. hm. sa jeg gikta, det var bare en spøk, jeg har ikke hatt gikt siden Blücher sank. Hm. sa jeg Blücher, det var bare en spøk, jeg er sikker på at jeg ikke husker krigen. demensen har tatt vekk alt sånt. hm. sa jeg demens. det er best jeg går og legger meg. SØSTER! bær meg ut av denne stolen er De snill.

Esquil sa...

sacca jo! he-hey!

Lothiane sa...

Jepp, sier som flere her: Det er viktig med tilbakemeldinger/svar og gjenvisitter. Ikke fordi det burde være sånn, men jeg tror det er en naturlig reaksjon.

Tror det er noen man får mer kjemi med enn andre og dermed "prater" mer med... Men jeg har 67 blogger i feeden min (og legger stadig nye til), så det er jo ikke alle jeg kan kommentere hos selv om jeg leser.

Som svar på teori 1 så er det ikke date-objekter jeg leter etter når jeg leser. Men det hadde jo vært en veldig hyggelig bonus!

Anonym sa...

Esquil: Ah...Ja, forstår jeg. *Bitene faller på plass.*
(Legger til at selv om ironien er til å ta og føle på her nå, så er ikke dette et hån mot homofile. Jeg er glad i alle og er i mot krig og fred og kjærlighet og politikk og sånn.)

Sonja: Jeg tenkte vel mest på den premien inne hos Kent som du på død og liv skulle prakke på meg dersom du ble trukket ut. ;) At du vil ha Esquils premier for deg selv, har jeg full forståelse for.

Anonym sa...

Tenkte bare å nevne at jeg er her ennå, har egentlig vært her hele tiden, selv om jeg datt bort i et par uker under passord-episoden din.

Jeg er bare blitt så slapp å kommentere, egentlig har jeg vært slapp å kommentere alle blogger, samt oppdatere min egen i det siste.

Skal forbedre meg ;)

Anonym sa...

Om teori 1 har noe for seg burde jeg kanskje slutte å nevne Madammen i fremtiden, men det er mulig hun blir sur når frierbrevene begynner å hagle inn. Jeg tenktejeg skulle bruke anledningen (og verdens dårligste tastatur) til å fortelle deg at jeg leser Rølerbloggen på grunn av den enorme variasjonen hva innhold angår. Også er du så førrbainnja lekker på profilbildet, da.

Anonym sa...

Jeg har da ikke sagt at du er for gammel, bare at du burde vært biiiiiittelitt yngre! Forskjell mind you.

(jeg er litt usikker på meg selv nå så jeg bare slutter å prate)

Kristin Storrusten sa...

Jeg er stolt av åttendeplassen!

Frøken Makeløs sa...

Nå føler jeg meg virkelig som den bloggenovisen jeg er. Er det vanlig å date leserne sine? Og burde jeg være fornærmet fordi ingen har kommet med fristende tilbud i kommentarfeltet hos meg?

Marianne sa...

Nå har jeg vært fast leser av Rølerbloggen siden august, tror jeg. Har ikke kommentert så veldig mange ganger. Det passer meg superfint å være usynlig leser:)

fr.martinsen sa...

Jeg tror ikke alle legger så stor vekt på flørting når de blogger, frøken makeløs. Selv om jeg vet at noen nærmest har blitt gift av det.

Esquil sa...

lothanie: og akkurat nå som vi snakker om viktigheten av å svare på kommentarene, snør det seff kommentarer. men, hyggelig det.

andre: he-hey :) her har du ihvertfall gammel helt-status for evig tid.
I det minste beviser dere nå at jeg ikke overvåker statcounteren så grundig som folk tror.

ivers: det er derfor jeg leser deg også. fordi du er så inn i hampen søt.
men seriøst tror jeg du hadde scoret lesere på å dumpe madammen. bare sjekk hva som skjedde med gunn-sams komentarmengde i bybebo da hun hooket opp med aksel.

kristin: jeg også

elisabeth: jeg lover å jobbe med saken. enten dra til himalaya på jakt etter ungdomskilden, eller dra til brønnøysundregisteret med korrekturlakk og en bunke umerkede sedler.

fr mak: jepp, det er faktisk obligatorisk. hvis du sier nei tre ganger må du legge ned bloggen :)

fr mar: nå kan jeg kanskje ikke gå rett derfra og til å være enig med deg, men se, jeg gjør det likevel.

ingunn: jeg strøk skikkelig på testen der, ikke sant? jeg suger på offentlig flørting ass.

Anonym sa...

*tsk*
Det er vel ikke så lenge siden jeg har kommentert? Og så forsvant jeg litt av lasset da du passorbeskyttet bloggen din samtidig som jeg hadde nettøbbel.

I alle fall. Jeg har uansett merket det samme hos meg selv. Uten sammenligning med deg eller noe sitter jeg og vurderer om det rett og slett er fordi jeg skriver dårligere.

Hjorthen sa...

Jeg vet ikke jeg, men for min egen del så har jeg ihvertfall merket at jeg har blitt veldig mye sløvere med å kommenter hos andre etterhvert. Hvis man oppdager noen nye gode så sier man hei og hopp for å si fra at men er der liksom, og så går man tilbake til sin egen blogg for å vente på at noen skal kommentere der i stedet.

Jeg tror litt av årsaken er at det har blitt så mange blogger etterhvert. For et år eller to siden så var det såpass få blogger å holde oversikten over at det var lett å hive seg ut i kommentarfeltene og delta i diskusjoner. Nå er det så mange at det er enklere å la fjellet komme til Muhammed?

Forøvrig er jeg nå i en fase hvor jeg nesten finner kommentarer litt forstyrrende. Altså, jeg vil gjerne ha dem, men Mihoe-syken som gjør at man skal svare alle sammen, og det gjerne kjapt, går utover det egentlige poenget med å blogge. Nemlig å skrive inlegg som krever litt mer arbeid enn å lime hodet til Rune Rudberg oppå syke syke bilder av pervofolk.

(Det som er mest irriterende oppe i det hele er jo at Mihoe klarer begge deler, både serve kommentarfeltet, og skrive lange gode innlegg)

Esquil sa...

jeg har en teori om at mihoe er en bot og ikke et menneske.

hei delirium :) jeg kjenner meg igjen i det der, jeg satte på passord og byttet url, og lurte deretter fælt på om bloggen var blitt dårligere, siden lesertallet sank. menneskelig reaksjon.

Tonita sa...

Innhold, innhold, innhold. Det var dine supre kjempemorsomme tekster som fanget meg, og som fortsatt får meg til å beundre deg. Første gangen jeg leste i bloggen din satt jeg alene og lo høyt, - og sendte url'en din rundt om til folk jeg mente fortjente å få lov å bli kjent med dine tekster.

Hjorten: Jeg likte dårlig at du kom med ordet "Mihoe-syken", not nice - selv om din avsluttende parentes var et plaster på såret.

Anonym sa...

Uff ja, jeg skal slutte å forsøke å være morsom heretter, det kommer det aldri noe godt ut av.

Jeg satser på at ihvertfall Mihoe forstår at Mihoe-syken er ment som et kompliment, ikke en diagnose.

Truls sa...

Blir alltid like blid og fornøyd hver gang jeg ser meg selv øverst på en liste :-)

Tror nok delirium er inne på noe, ja. En måned med passord og ny url pleier å gjøre susen hvis man vil kvitte seg med lesere.

Men hvis teori 1 har noe for seg kunne det nesten vært interessant å høre hvilke blogger du selv har sluttet å kommentere i :-) Eller er du kanskje unntaket som bekrefter regelen?

Esquil sa...

tusen takk, tonemor :) hyggelig å høre

den siste der var faktisk morsom hjorth. jeg lo høyt.

truls: hehe
det skal selvfølgelig være ingen kommentar, men ok da: kristin halvorsen

laila sa...

Interessante teorier! :) Jeg blir automatisk nysgjerrig på person når jeg leser en blogg med gode tekster, selv om det selvsagt er tekstene som gjør at jeg fortsetter å lese.

Anonym sa...

Forklaring på ei som kommenterte ei kort stund, men forsvann: Eg fekk så sjukt mange treff på egen blogg ei stund, og rekna med det hang sammen med kommentering på blogger som din, radiohode og iversen sine. Eg går sjølvsagt ut ifrå at de har himla mange lesarar.

Høge tal skremte meg, og kommentarer uteblir. Men eg les :)

Esquil sa...

takk laila, tar det både som et kompliment om som støtte til teorien :)

kvitveis, det er feil, jeg har bare en leser. veldig schizofren og hyperaktiv, men bare en.

Anonym sa...

Hehe, då så :)

Anonym sa...

.uh... altså... dine lesere da du hadde passord og så .. uh...

Vel, jeg har ikke passordbeskyttet meg. Jeg har bare skrevet dårlig ;o)

Esquil sa...

prøvde vel å si at "jeg har skrevet dårlig" er den automatiske forklaringen vi tyr til. mens det kan finnes andre.

Lilly Craft sa...

du får jo så mange kommentarer hele tiden, så jeg føler meg usynlig vet du. da er det lettere å bare smugkikke og liste seg usynlig vekk. du er jo skummelt intelligent og har så mye peiling på ting. jeg blir en blek ustekt bolle i forhold.

Esquil sa...

det er lov å bare lese :)
og hyggelig sagt, men er ikke helt enig, jeg tenker og sier mye dumt i løpet av en dag (som dere slipper å lese i bloggen) så jeg føler meg ikke spesielt lur.

men håper jeg ikke er skummel. og det ville jo være veldig ensomt for de ekte intelligente hvis ingen torde snakke med dem :)

Anonym sa...

Øyh, jeg er her enda. Har bare skjedd utrolig mye og zånn, lizzom.

Anonym sa...

Eg vil gjerne ha kommentatorar som flørter akkurat passe. Eg vil jo berre bli elska, eg vil ikkje ligge med dei.

Esquil sa...

det sier du bare fordi jeg gratulerte deg med dagen martin :)

avil: er ikke det vel ambisiøst å skulle fuylle bloggen med den sjeldne rasen "menn som flørter uten å være ute etter sex"?
menokda. how you doin'