27. mai 2007

Mitt drømme-TV-show


På nittitallet ble Bjarne Riis intervjuet på dansk TV. Uten forvarsel ba journalisten Bjarne om å se rett i kamera og si til det danske folk at han aldri hadde vært dopet. Bjarne så ut som om lynet hadde slått ned, så sa han "Jeg har aldri testet positivt". Han kunne dope seg, men han kunne ikke like lett lyve om det.

Det er akkurat dette jeg vil se norske journalister gjøre. Lag en serie tilsynelatende uskyldige portrettintervjuer med norske idrettshelter og still helt uventet Spørsmålet på slutten av samtalen. Tilby deretter utøveren en løgndetektortest. Når serien sendes kan den kalles Dopingtesten, og spenningen vil bestå i hvordan helten klarte seg. Pene seertall er garantert.

Men norske journaliser er for feige. Og i aviskommentarene kommer igjen løgnene om at dopingproblemet er verre jo lenger vekk fra Norge man kommer. Nå har Danmark og Finland største helter gått ned, Norge har også grense til Russland. Landene lengst unna oss derimot, Australia og New Zealand, klarer seg bra. Ingen gjør mer enn Italia og Frankrike, der er doping forbudt med lov og en politisak. Jeg vet ikke om dopingen, men tror mistroen til andre mennesker er verre jo lenger vekk fra Norge man kommer.

3 kommentarer:

radiohode sa...

Dette kunne jo vært spennende. Hvem ville du ha invitert som gjester?

Jeg kunne tenke meg en lignende sak hvor politikere var invitert til debatt, men hvor de ble plassert i lydisolerte glassbur. Innimellom skulle de bli stilt ja/nei-spørsmål. Om de ikke svarte kun med et "ja" eller et "nei" skulle buret deres bare kobles ut i f.eks. fem minutter. Den som var flinkest til å svare på riktig måte ville få mest taletid.

Rabbagast sa...

Gode ide! Både idrettsfolk, politikere, popstjerner og andre kan få det der uventede spørsmålet på slutten. I tillegg kan vi ha eksperter fra Politiets overvåkningstjeneste som forteller oss om de tror "offeret" lyver eller ikke.

Enda mer: Hvis dommen er at offeret lyver (her kan kanskje publikum være med å stemme), så fester vi elektroder til de myke delene av "offeret" og spør på ny. Eller utfordrer dem til å ta en løgndetektortest der og da - skviser dem skikkelig!

Du må få patentert idéen din, Esquil, før noen stjeler den!

Esquil sa...

:)

hei hei radiohode. ville gått for t. s. hattestad, j. o. koss, d. o. lauritzen, hushovd, arvesen, a. aukland, dæhlie, skari, ulvang, rodal, alsgaard. i ca. synkende rekkefølge etter egen mistanke. egentlig tror jeg jo en god del av dem var rene.

må jo få påpeke at verden ikke er svarthvitt nok til å svare ja eller nei på alt. fx: Radiohode, har du sluttet å forgripe deg på småbarn, ja eller nei?

avstemning forbedrer jo ideen, rabbagast. jøss. dette begynner å ligne et konsept.