15. oktober 2009

Gyllene ku, runde to

I går døde pc'en min under fryktelige lidelser. Derfor havnet vi litt bak skjema.

Første runde fikk en klar vinner, Busters Notater. Bloggen vant både poll og kommentarfelt. Kampen om andreplassen ble kanonjevn, men Hjorthen ser ut til å dratt det i land med en stemmes overvekt foran Tankefjas. Gudfaren får altså en andre sjanse til slutt.

De fire som foreløpig ligger an til finaleplass på poeng er Hjorthen, Tankefjas, Avil og Frøken Martinsen. Men det er ni runder igjen av den kampen.

Det som overrasket meg mest er at det ser ut til at de gamle traverne fortsatt regjerer i Den Gyldne Q. Selv om mange av dem blogger mindre enn før (Avil har ikke noe siste måned) og det har skjedd store endringer i lesermasse i bloggosfæren siden sist. Antagelig var de to mest leste bloggene i feltet de to fra blogg.no, men de fikk pryl. Noe jeg tolker som at bloggeverden er svært segregert og at få henger både i dette strøket av bloggebyen og på blogg.no.

Fett nok, det. Vi blåser igang runde to. Her kan du besøke de tolv kandidatene:

Sonjas Ordentlige Blogg
Livet leker
NRKBeta
Mihoe
Helene Rask
Regine Stokke - Face your fear
Are Kalvø
The Boring Store
antropologi.info - sosialantropologi blog
Ottar Grimstad
Webdesign av Mia Holte
Cruzidull

... og her kan du stemme:

Beste bloggen?
Sonja
Livet Leker
NRK Beta
Mihoe
Helene Rask
Regine Stokke
Are Kalvo
The Boring Store
antropologi.info
Ottar Grimstad
Mia Holte
Cruzidull
pollcode.com free polls


Du kan fortsatt legge inn nominasjoner.

For tiden er det dessuten en underskriftskampanje på gang for å få en mer relevant behandling av ME-syke i Norge. Over to tusen har signert, kanskje du også vil hjelpe oss? Les mer om saken hos Hjorthen.

12 kommentarer:

Mia sa...

Dette er enormt morsomt! Tusen takk for nominasjonen!

Iversen sa...

Enstemmetyranniet, del 2: Her er det flere jeg kunne tenkt meg å stemme på, så det blir nok av det i stemmeboksen. Kommentarstemmen syns jeg imidlertid det blir useriøst å gi til andre enn Sonjas Ordentlige Blogg (planen er å kjøre litt Siv Jensen-stajl for å lure flere til å stemme Sonja, derav "useriøst". Bra taktikk!). Den har vært og er så god at jeg til og med har blitt omgangsvenn med Sonja, til tross for at vi bor på hver vår kant av Sør-Norge. Selv det som er skrevet på tomgang er bra hos Sonja. Jeg har vært sjalu siden hun startet.

Lilja sa...

Jeg vil at flere i bloggverdenen skal bli oppmerksom på søte, kloke, flinke og gode Cruzidull. Hun skriver underholdende om hverdagslige ting som de fleste kan kjenne seg igjen i. Jeg håper at hun med sin deltakelse i Den Gyldne Q får flere lesere!

Anonym sa...

peace&love tuuu ju tuuu -ville bare varsle om at når jeg trykker på linken til NRKBeta så henger Mihoe seg på. Eller litt tydeligere forklart: Når jeg vil se Mihoe-bloggen så fønker ikke linken fra sida di. Den henger fast i NRKbeta.

Klokkeklart, ikke sant;-)

chicida sa...

adressen til mihoe er mihoe.org!

jeg vil stemme på mihoe som gammel favoritt, og sonja som ny oppdagelse!

Fred Ut sa...

Jeg vil stemme på Sonja fordi bloggen hennes er veldig fin og fordi jeg er korrupt nok til å stemme på alle jeg har hilst personlig på!

Og på NRK Beta, som er i ferd med å bli en Norsk TwiT, langt foran alle andre "offentlige tjenester" i sitt fokus. De kan godt også få lov til å vinne i år.

Buster N sa...

Takk for alle kommentarer og stemmer i forrige runde. Det regner med treff fra Rølerbloggen hos meg i dag. Sånt liker jeg.

I dette feltet er det mange gode blogger. Sonja og Mia er tøffe. Livet leker er fra Fredrikstad, og jeg er innom en gang i blant. Are Kalvø er sjef, og NRK-beta er stor. Sjekker straks ut de andre.

Regine får min stemme. Hun formidler det mørkeste et menneske kan oppleve, og hun gjør det veldig reflektert og godt.

Takk til deg, Esquil.

~SerendipityCat~ sa...

Jeg vil gjerne gi kommentarstemmer til:
Mihoe - som er et feministisk fyrtårn i bloggerverdenen.

Regine Stokke - Face your fear: Hvem kan unngå å bli berørt av hennes skjebne, og den røft ærlige og uredde måten å dele sine tanker med oss på? Vi kan lære mye av henne.

Ottar Grimstad får en ekstra stemme, fordi et er gledelig at også leger blogger med sine perspektiver, og han har skrevet veldig godt bl.a. om sykefravær.

Lykke til med denne runden også!

~SerendipityCat~ sa...

...og så slo det meg at det føles litt trygt og godt at denne Q-en er i gang igjen. Bare det med at Rølerbloggen er det første jeg sjekker når jeg setter meg ned med kaffekoppen om morran i stedet for å bla hvilesløst omkring i RSS-leseren gir en slags følelse av å komme "hjem". Hmm.. Jaja, tankefull i kveld. Godt å være med på dette i alle fall! Fine folkene!

Esquil sa...

Beklager mihoe-feilen! Det skal være fikset nå.

Takk for hyggelige kommentarer :)

Hanne sa...

Jeg vil veldig gjerne gi en ekstrastemme til Livet leker-bloggen. Å stikke innom den er som å ha et klokt og trygt og interessant sted som alltid står åpent.

Hjorthen sa...

Av taktiske årsaker bør jeg vel avstå fra å stemme nå da?

Men hipp hurra for alle de fine bloggene i dette feltet!