18. september 2007

De første dagene etter Blodføre

Anmeldelsene av Blodføre har vært bra, det er stort sett bare en ting boken får tyn for og det er at man finner det usannsynlig at NATO kunne arrangert et slikt kappløp. Jeg respekterer anmeldernes oppfatning, men jeg vil gjerne si noen trøstens ord til de som fant historien plausibel og som nå føler at de kan for lite om NATO og verden rundt seg:

- I beskrivelsene av NATOs indre liv har jeg støttet meg på min far, som er gammel forsvarspamp og kjenner møterommene i NATOs hovedkvarter i Brüssel fra innsiden.

- Forlegger Håkon Harket, som antok boka og har bidratt i redigeringsarbeidet, har også forsket på utenriksforhold og vet hva NATO er.

- USA og en rekke andre NATO-land utnyttet en bølge av irritasjon i folket etter en Saudi-Arabers angrep på World Trade Center til å invadere Irak, et land som ikke hadde noe med angrepene å gjøre. Er Irak-invasjonen, med Powells bløffetale i FN om våpen som ikke fantes, og Bush' ønske om å avsette Saddam fordi 'he tried to kill my father' en troverdig NATO-historie?

- Norges beste bok de siste årene handler om en mann som flytter ut i Nordmarka og blir kompis med en elgkalv.

Nuvel. Jeg er stolt av anmeldelsene og har ingenting å klage over. Tenkte å legge dem ut i margen her (og da velger jeg seff selv hva jeg siterer, for sånn er reglene og det vet du godt).

Boken har vært vanskelig å få tak i i en del bokhandler den første uken, men jeg har inntrykk av at det bedrer seg nå. Og det virker som om en del har funnet en løsning på problemet. Her er bestselgerlista til Haugen bok for uke 37 (klikkbar):

Plassen foran Ragde. Det er bare en bokhandel, men jeg synes dette er gedigent. *klype arm* Tusen takk til alle dere som har kjøpt!

34 kommentarer:

Anonym sa...

Og jeg venter fortsatt på postkassepakkemannen. Skal den håndtrykkes av barnehender i Kina og fraktes med muldyr over Uralfjellene av tvilsomme typer med skjegg og turban? Utålmodig, nå.

Anonym sa...

Det ER gedigent, og du fortjener både oppmerksomhet og ros!

Jeg synes forøvrig at det er deilig at du deler gleden med oss :-)

Rigmor sa...

Nå har jeg bedt min mor om å kjøpe boken din med seg til meg når hun kommer til London. Det blir gøy å se hvordan den endelige historien blir, så nå håper jeg, håper jeg, håper jeg at hun fikk fatt i den!

Forresten likte jeg Doppler mye bedre enn den etterfølgeren.

Esquil sa...

Martin: Forlaget lagde nerdrumboken omtrent på den måten, og var ikke helt fornøyd, så det er ikke der problemet ligger denne gangen. Men det er vel mulig at nettbokhandelen hadde bestilt for få eksemplarer.

takk HHS :) glad for å ha kommet på den gode siden av deg, det er det jo ikke alle trondheimsforfattere som har.

rigmor: håper jeg og. Og, enig.

Anonym sa...

Squee- jeg liker at du er urealistisk når Dopler er helt greit, ja :D

Men der har du den mystiske leseropplevelsen. Det kjennes mindre logisk ut at Nato gjør syke ting enn at gal mann bor med elg og spikker totempæl. Subjektiv oppfattelse av ting er rare greier (c;

At du har såpass bakgrunnskunnskap på Nato-miljøet er artig, jeg lurte litt på hvor mye «tyngde» som lå bak det.

Esquil sa...

Skjønner hva du mener, tror kanskje det har mer med sjanger å gjøre enn med NATO vs. Nordmarka. Jeg erkjenner at jeg kunne valgt en sjanger med lavere krav til troverdighet.

Ja, apropos det, du skrev i din utmerkede anmeldelse "Jeg vet ikke hvor nøyaktig Eskil har vært når han har gjort forarbeide, men om alt er bare jug, lurer han meg glatt":

Jeg har vært veldig grundig. Det du oppfatter som facts, er facts. Med forbehold for anekdoten om ivan den grusomme som stikker ut øynene på arkitekter, den er behandlet som fakta i grimbergs verdenshistorie mens andre historiske verker stiller spørsmål ved sannhetsgehalten.

Anonym sa...

Gratulerer med tredjeplassen! Pallen skal en ikke kimse av selv om det selvfølgelig er surt å ha en Liverpoolsupporter foran seg.
Har ikke fått boken ennå, men regner med det blir helgens lektyre mellom treningsøktene :)

Flopsy sa...

Gratulerer så mye, Esquil. Håper boka selger som bare det, og helst bedre enn Ragde.

Stolt over å være sitert, forøvrig :-)

Minneapolise sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Jøss! Det er vel stort nok i seg selv å være på topp ti lista som debutant, og så tredjeplass da! Gratulerer :D

Vet boka var ferdigskrevet før jeg i det hele tatt visste hvem du var, og jeg har fortsatt ikke lest den, men jeg blir likevel så stolt av deg jeg :)

Esquil sa...

takk beach, det er en sannhet med modifikasjoner, du har jo lest den før. frode øverli har jeg den største respekt for, jeg er ikke verdig til mer enn å bidra til salget hans. quiz-formen nærmer seg forresten...

takk flopsy, og takk for anmeldelsen :)

minnea: jo, takk. det er bare en bokhandel og gjelder ca 60 bøker, men jeg syntes det var stort. prestasjoner kommer i et annet relieff med denne type liv. jeg husker da jeg fikk TV inn i rommet mitt og ville trykke på permanent mute-knappen for å få den til å holde kjeft. men knappen var på TV'en, og å nå helt bort til TV'en var en lengre distanse enn jeg hadde tilbakelagt på et år. likevel greide jeg det. da fikk jeg en veldig følelse av stor prestasjon...

syns det er lov, jeg føler at et bra salg for blodføre gir kred til hele bloggmiljøet. håper også det kan lette veien for andre bloggere som senere vil ugtgi bøker.

Anonym sa...

Hmmm. Er akkurat iferd med å lese ferdig en bok nå. Kanskje Blodføre skal bli min neste?

Gratulerer med anmeldelser og plass på topp 3!

Anonym sa...

Gratulerer, - og mer kan jeg ikke si, for jeg har ikke lest den - ennå :-)

Anonym sa...

Det har ant meg at quizformen snart er i anmarsj. Grunnen til at du ikke har blitt forespurt er at man skandaløst nok ikke kjører runder på Samf i høst, sannsynligvis pga at UKA er det eneste som står i hodet på folket der. UKA er vel og bra, men quizen hadde ikke trengt å ta pause for det.
Du får fortsette å holde deg oppdatert så satser vi på at det blir quizrunder fra januar av!

Anonym sa...

Eg er over halvvegs (nevnte eg at eg les grusomt langsamt?) og held korta tett til kroppen før anmeldelsen kjem på blåggen.
;-)

Men du og du for ei nydeleg bestselgarliste!
Gratulerer ein miljonmiljard!

Anonym sa...

Avils kommentar tiltredes (jeg leser ikke spesielt langsomt, men jeg har plutselig så mye å gjøre... sånn er det når man får seg jobb).

Anonym sa...

Gratulerer med en flott plass på lista!
Jeg gleder meg til å lese boken.

Esquil sa...

frank, kanskje det? tror den passer deg.

takk, hege :) you should try it someday

beach, så det var noe quizgreier om pop/rock som var flyttet fra 3b til argh. det hadde kanskje hjulpet om jeg husket hvor. men det var ihvertfall ment som et tips hvis abstinensen din blir stor.

avil, da har du den beste delen igjen, etter min smak :) takk for ratuglasjoner

bm, ser frem til det :) prøv å ikke les de andre anmeldelsene før du skriver selv...

takk, lindamac, jeg liker måten du tenker på :)

Anonym sa...

Ferdig!

Esquil sa...

wow!

<3

Unknown sa...

Neeeeeeii
boken kom seg ikke over pytten. Men det gjorde derimot en damaskduk fra farmor.

Anonym sa...

Boka kan kjøpes både gjennom bokkilden.no og Bokklubbene.no. Jeg kjøpte min gjennom den første.

Anonym sa...

tredjeplass i uke 38 også, gitt. knaill.

Esquil sa...

takk for tipsene!

ble glad nå, anderfo. trodde det var et blaff...

Lon sa...

Nå er jeg i gang. Gampinga på taigaen har startet og jeg kjenner en svak emmen blodsmak i kjeften. Den var å finne på Nordli på Solsiden.

Anonym sa...

Blodføre anmeldt i Fædrelandsvennen i dag. Terningkast 4. Knut Holt finner også historien noe usannsynlig, men er eller s godt fornøyd med resten av gjennomføringen. Han ønsker mer litteratur fra Aasmul.

Esquil sa...

det varmer å høre, lon. håper du slipper å kjenne svettelukt.

takk for tipset, lta! har prøvd å få tak i avisen nå, men trondheim skuffer.

Anonym sa...

Hvis Posten Norge AS gjør jobben sin, så har du anmeldelsen i postkassen i morgen

Anonym sa...

Aasmuul!

Takk for bok, skal lese og se om du muligens er en bedre forfatter enn mitrvakt.

KBS

Esquil sa...

hei KBS, det tror jeg kanskje jeg kan røpe at jeg er :)

jeg er ca like god forfatter som jeg var til å forfalske signaturen din.

LTA: tusen takk, det var veldig ålreit av deg :)

Anonym sa...

Siden jeg lovte det... Kommer sent men godt :)
http://bokanbefalinger.blogspot.com/2007/10/blodfre-av-eskil-aasmul-2007.html

Esquil sa...

takk skal du ha :)

håper det blir lang venteliste på den :)

Nissemann sa...

Skriver det heller her enn i mail til deg: Har lest boka di i juleferien, og likte den. Spesielt avslutningen av - tror det var andre etappe... Da lo jeg godt. Snedig plott, passe åpent til og begynne med - og helt selvfølgelig på slutten. Gode beskrivelser av miljøer du kjenner godt (orientering, matematiske beregninger). Blir spennende å se hva du skal skrive om neste gang (!) - kanskje en fysikk-matematikk-thriller? Eller en humorbok i Erlend Loe / Knut Nærum-sjanger?

Nissemann sa...

Må legge inn en melding til, glemte å be om å få tilsendt nye kommentarer på mail... :o)