5. juni 2008

Den siste roseseremonien, 4->1

De fire finaledamene er nå plassert i hver sin limousin. Jepp, vi har råd til fire limoer, Rølerbloggen har dobbelt så stort budsjett som enhver TV-kanal.

I den første limoen sitter Marilyn. Marilyn ruller opp til den rosebladbelagte utendørsscenen. Og jeg skal forsøke å analysere hvorfor finalistene har kommet hit, i håp om avdekke universielle sannheter om sjekking.

Marilyn markerte seg tidlig ved å legge skikkelig innsats i svarene helt fra starten. Både i måten hun svarte på og mottok roser på. Det tydet på at hun virkelig ville vinne. Hun sparte heller ikke på flørting og komplimenter, og Ungkaren har vist seg nesten skuffende påvirkbar for sånt.

Marilyn satset på Marilyn Monroe som et ikon, som ikke er dumme assjosiasjonsbilder å lure inn i hjernen på Ungkaren. Monroe har eleganse og klasse.

Marilyn virket smart og morsom. Det største plusspoenget scoret hun likevel ikke i Ungkaren-postene, men i Damer som banker menn-posten:
Jeg lå likt med en gruppe gutter de siste kilometerene inn mot mål. (..) De vant spurten, men jeg knuste dem med over 4 minutter sammenlagt...

Det viste seg at Marilyn drev utholdenhetsidrett. Og det har jeg anlegg for selv. Det er en fordel å være god i noe som sjekkeobjektet er god i.

Mens vi venter på rose-dommen får Marilyn pris for innsatsen:
Blogging with a Purpose Award
Fordi jeg liker å drite meg ut, skal jeg også forsøke å gjette hvem finalistene er:

Marilyn ga meg en følelse som HvaHunSa tidligere har gitt meg, begge sjekker rimelig offensivt. Men at hun driver utholdenhetsidrett gjør at jeg ikke tror Marilyn er en blogger jeg kjenner godt, og selv om jeg kjenner mange løpedamer IRL tror jeg ikke noen av dem er henne. Det at jeg tror Marilyn er et nytt bekjentskap har også bidratt til å bringe henne langt.

Lilja


Lilja røk ut av første runde, da hun skrev om Harry Potter og lurte meg til å tro at hun var for ung. Deretter vant hun andra chansen, vinnertrikset hennes var kanskje å kommentere i bloggen kvelden før andra chansen, mens Ungkaren tradisjonelt har skrekk for å få null respons:

Lilja gleder seg til å få en ny mulighet til å sjarmere Norges kjekkeste bloggeungkar i morgen! ;-) Håper forresten at du, Esquil, ikke lar deg skremme av at unge piker som ikke får rose i første runde ikke vil ta nei for et svar...

Smiger er alltid lurt. Kommentaren gjorde meg ekstra oppmerksom på det hun skrev i andra chansen, det er ellers lett å drukne i mengden. Jeg likte måten Lilja skriver på, hun virker å være en humørspreder. Selv om hun røk ut på Harry Potter-saken, viste den også at hun har evne til å ta opp mye kunnskap, som er et pluss.

For alt dette tildeles Lilja:
Blogging with a Purpose Award
Lilja greier jeg ikke plassere. Hun er ut fra barne-TV-opplysningen ca. 28, men hun føles yngre. Hun føltes litt som Virrvarrs 19-årige talentfulle søster, som neppe deltar.

Når jeg blar tilbake ser jeg at jeg ganske tidlig har dannet meg oppfatninger av folk, og at de senere kommentarene de avgir stort sett får mindre betydning. Jeg tror at hvis man gjør et godt førsteinntrykk, og deretter ikke krangler eller lager dårlig stemning, kommer man langt.

Mona


Mona virket som en Bra Dame.

Hun kunne være morsom:

Og superlangbein er kanskje morsom og interessant, men kjekk? Hadde han vært trønder, innbiller jeg meg at han hadde vært langrennsløper (langbeinsløper) med slimete kjeft.

Og smart (som man også ser på språket):

2. Hva ved deg er lettest å beundre?
Jeg er typisk skoleflink, og det synes på vitnemålene mine.

Men det jeg likte best var kanskje måten hun reagerte på da hun ble kastet ut i en kort periode:

Nå ble jeg mer skuffet enn jeg burde. Ikke har jeg grønne tentakler engang. Men takk for oppmerksomheten, esquil, det var moro så lenge det varte. Og til dere jenter: Takk for kampen, og lykke til videre!

Smart å 'bli skuffet', får meg til å tro at vi har et bånd. Og veldig smart å takle skuffelse så pent, det er en menneskelig egenskap jeg setter høyt.

Mens vi venter får Mona pris:
Blogging with a Purpose Award

Jeg aner ikke hvem Mona er, men jeg vil tippe hun er en dyktig blogger jeg ikke kjenner veldig godt. Kanskje for eksempel Serendipity eller Frøken Skavlan.


Kamikaze:
Kamikaze startet ungkaren med å si:
Jeg ville spist middag med George Bush, og vi skulle spist burger med arsenikkdressing.

Det kunne endt der, for jeg liker ikke snakk om å ta livet sitt, det er en kjepphest jeg har. Men hun berget videre, heldigvis, på den svarte humoren.

På oppgave to, "hva er et bra kyss", svarte hun kortfattet og reservert, og hun var den nest siste som karret seg videre til topp 10. For å få med de jeg likte videre planla jeg at hun skulle ryke ut i neste runde.

Men i runde tre fikk hun toppscore på alle tre spørsmålene. Hun var morsom. Kvinnesakssvaret hennes likte jeg fordi jeg selv som kvinnesaksvennlig mann har fått mye kjeft fra feminister (om hun traff på flaks eller kjennskap vet jeg ikke), og fordi den siste formuleringen er elegant.

Kvinnekampen, eller kjønnskampen som jeg heller vil kalle den, hadde gått mye bedre hvis feminister og andre som synes kjønn betyr litt for mye i samfunnet vårt, kunne holde opp med å hakke på hverandre og ta for seg dem som er virkelig uenige med dem. Splitt og hersk fungerer best hvis du splitter dem som er imot deg, ikke dem som er på din side.

Dermed begynte Kamikaze klatringen gjennom feltet.

I runde fire leverte hun et grisebra svar på symbolet for kjærligheten (Mandelbrots fraktal). At hun taklet dette temnaet så bra var overraskende etter at hun ikke virket for romantisk i runde to. Etter dette var Kamikaze i favorittgruppa.

I runde fem merket jeg meg at jeg lo flere ganger av hennes svar enn de andres til sammen. Det var egentlig avgjort etter den runden, og Ungkaren ble derfor en runde kortere enn planlagt.

Kamikaze har ikke flørtet seg hit så mye som hun har skrevet seg hit. For å bli interessert trenger jeg noe jeg kan beundre, og Kamikaze skriver beundringsverdig. Hun er den rettmessige vinneren av BloggeUngkaren 2008.

Kamikaze, vil du ha den siste rosen?


Da jeg gjettet at Kamikaze var 30 år og fra Vestlandet, falt mistanken samtidig på Sonja. Det stemmer også med humor og matematikkunnskaper. Men mens Talicia og Askepott ble avslørt på at de gir meg samme følelse som sine alter egos, føles ikke Kamikaze som Sonja. Kamikaze føles mørkere og mer tilbakeholden. Så, jeg er ikke sikker på hvem du er.

Tusen takk til alle som har deltatt i Ungkaren 2008! Takk for alle de fine ordene, de sterke tekstene og den gode stemningen som ble skapt. For meg har det vært det artigste prosjektet evah, jeg håper det har vært underholdende for deltagere og lesere også.

Nå skal jeg hit...

35 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer til Kamikaze!

Takk for kampen, jenter. Det har vært en ære å konkurrere mot dere :-) Og takk til Eskil for "Ett tidsfordriv att dö för".

Anonym sa...

Unnskuld igjen!
Du kan få ein is som plaster på såret. Eg kan laga sukkerfri is :)

Anonym sa...

Glitrende, Esquil. Og Kamikaze!

Selv er jeg toppfornøyd med å ha fått være med helt til slutt. Og har hatt det strålende gøy underveis!

Anonym sa...

Gratulerer med bra gjennomført Ungkaren da! :-D

Jeg er litt bedåret av at du tippet på meg som Mona her, selv om det dessverre ikke er riktig.. Men jeg hadde gjerne tatt en middag med deg når som helst!

Jeg vurderte å hive meg med på leken, men har dessverre ikke hatt muligheten til å følge opp jevnlig i det siste. Det har dog vært utrolig morsomt å lese innimellom!!

Lykke til med daten!!

(PS: Riktig link til meg er www.serendipity.no).

Esquil sa...

hehei marilyn, gratulerer med innsatsen :) husker jeg tenkte på at du fort kunne være med langt beamer, men greide aldri plassere deg.

næmmen guri, har jeg kastet deg ut to ganger? jaja trøst deg med at live-versjonen av deg er vesentlig vanskeligere å slå.

grattis med innsatsen mona, artig at du er ikke-blogger.

leser kommentarfeltet hos virrvarr nå, og er fornøyd med at det er få menn og mange nye bekjentskaper i toppen. ikke like fornøyd med all opptattheten.

fornøyd med roseseremoni 10->7 derimot, der jeg rensket unna gutta (sigurd og thomas). thomas lå jo farlig bra an til han begynte å ymte frampå om komplekser.

Anonym sa...

Esquil - vi forventer egen post om din ferd gjennom Jentehuset!

Og hvem vet - kanskje dukker jeg snart opp i en blogg nær deg...

Anonym sa...

Oisann!

Nå ble jeg visst litt overveldet, jeg hadde nemlig tenkt å ta med meg de andre damene på ballongtur etter at en av dem vant. Men wow, jeg vil gjerne ha rose!

Du kjenner meg ikke, og jeg er ikke blogger, men bloggleser. Jeg er en mattedame og Esquils blogg er en av mine favorittmåter å ikke skrive avhandling på.

Nå er det sånn at jeg, i likhet med de andre finaledamene, allerede har en alldeles utmerket mann i mitt liv, og jeg var bare med fordi det var så morsomt (hvordan skal det gå med selvtilliten nå når jeg ikke får komplimenter en gang i uka?)

I tillegg bor jeg ikke i Norge, så jeg vil gjerne gi bort middagen med Ungkaren til en søt og singel stand-in-dame, som Esquil får velge selv. Ikke fordi jeg ikke vil eller våger spise middag med Esquil, men fordi jeg ikke ser noen mulighet for å fullføre den delen.

Og så vil jeg gjerne takke de andre damene for kampen og selskapet i jentehuset! Vi kanskje ses i et kommentatorfelt en gang snart...;)

Tjohei!

Anonym sa...

Gratulerer til Kamikaze og stor takk til Esquil for å ha arrangert bloggeungkaren 2008 - veldig gøy å være med for en som så godt som aldri har tidligere har vært med verken i bloggeverdenen eller i kommentarfelt! Siden jeg sjelden har kommentert hos noen bloggere tidligere og i alle fall ikke vært gjenkjennbar så kommer forhåpentligvis Lilja til å tre litt mer ut i lyset nå. Det har vært kjempegøy å få være med, og jeg er veldig glad for å komme med igjen etter andra chansen. Tror nok ikke jeg hadde vært her i dag om ikke Talicia, Linda Å og Askepott hadde røket på gjenkjennelse, men det trenger jeg ikke tenke så mye på. :-) Gleder meg til neste prosjekt som du kjører i gang med! Klem fra Lilja, som du ikke kjenner som noenting som helst fra før, som ikke er i slekt med Virrvarr og som nærmer seg de tredve raskere enn du ser ut til å tro. :-)

Anonym sa...

Yes you did.
Og likevel vil eg gi deg is. Ganske storsinna av meg er eg :p

Esquil sa...

kamikaze: dette var jo nedtur da. som Mona må jeg si at jeg ble mer skufffet enn jeg burde.


Er du 30 og fra vestlandet da?

De åtte siste var:

Kamikaze: opptatt dame
Mona: opptatt dame
Lilja: opptatt dame
Marilyn/Beamer: opptatt dame
Askepott/Mirakel: single dame
Talicia/Minnea: opptatt dame
Linda Å/Avil: opptatt dame
Ylva/Prinsesse Lea: opptatt dame

Da gir det seg vel selv hvem som får middagen. Og det selv om hun ikke gikk så langt som hun skulle pga. avsløring :)

Tror listen indikerer at dette spillet er mye lettere når man slipper risiko. (Heller det enn 'de beste er opptatt'-forklaringen...)

lilja: velkommen ut i lyset. du holder deg godt :)

Og jeg føler meg Lurt av finalistene mine.

Esquil sa...

hei cat, du skal ikke føle deg for trygg for at du ikke blir holdt ansvarlig for den uttalelsen, siden jeg muligens får en oslotur til sommeren. og siden det plutselig viser seg at det likevel ikke kryr av single damer som vil treffe meg.

hei mona, joa, det er mye som skal fordøyes først. mulig at det jeg har å si havner i kommentarfeltene. kult at du vurderer å bli blogger :)

Dette er nesten som gary larson-stripen med en flokk av sauer som tar av seg sauekostymene og oppdager at samtlige er ulver.

Esquil sa...

det skal du ha, guri :) hvis du var willow aner det meg at du ikke prøvde for hardt...

Anonym sa...

At spillet er enklere når man er opptatt gjelder jo så absolutt på "det vanlige markedet" også.

Selv har jeg vært singel uendelig mange år av mitt liv (derav mitt overbevisende svar på "hvorfor er du singel"-spørsmålet), og jeg husker med gru hvordan mine opptatte venninner svinset rundt og - oops - fikk seg beundrere både her og der. Beundrerne deres var gjerne de samme som jeg iherdig forsøkte å sjekke opp.

Knurr.

Anonym sa...

Jeg vil også gjerne skryte litt av Esquil her, etter at han har skrytt oss langt oppover veggene i mange uker.

BloggeUngkaren var et genialt prosjekt, fantastisk morsomt og dessuten umulig for noen å bli sur over. Som mer eller mindre uforstående tilskuer har jeg syntes at du, Esquil, har fått alt for mye pepper for dine tidligere prosjekter, som jeg har ledd masse av. Denne gangen håper jeg virkelig du slipper unna.

Ettersom jeg jobber med det jeg gjør, bruker jeg ganske mye tid på å sitte ved pc'en og lete etter distraksjoner. Jeg begynte å lese blogger forrige sommer fordi nettavisene var så elendige til å oppdatere, og siden har bloggen din blitt en av sidene jeg bare innom for å se om det har kommet noe mer sprell. Og ja, jeg går inn på Esquil røler før jeg går til Aftenposten ;)

I motsetning til en del andre synes jeg ikke du er det minste merkelig -- det er nok en yrkesskade. Derimot synes jeg du skriver interessant, morsomt, rørende og fascinerende. Og det virker som om det er veldig mange fler som synes det samme!

Ønsker deg masser av lykke til med den videre jakten på kjærligheten, fra de seneste postene virker det da som om du klarer deg utmerket uten Ungkarskonkurranser ;) Og jeg dukker sikkert opp i kommentatorfeltet igjen. Tror jeg beholder navnet kamikaze, jeg liker henne. Hun er modigere og frekkere enn meg, men ikke mer enn at jeg kan stå for det meste!

Klem, kamikaze

PS, nå så jeg de senere kommentarene.

Jeg er lei meg for at du føler deg lurt. Jeg flørtet ikke særlig mye, og grunnen til det var nettopp at jeg ikke kunne gjøre det.Og jeg følte meg ikke mer aktuell som vinner enn de andre damene heller.

Hvis jeg hadde slått ut en singel dame på slutten hadde jeg trukket meg, men de forsvant dessverre lenge innen. Og hvis jeg hadde vært en singel dame i Norge hadde jeg også mer enn gjerne kommet på middag. Men no can do.

Jeg er yngre enn 30 og opprinnelig trønder, faktisk, men har ikke bodd der på ganske mange år.

Så unnskyld hvis jeg har skuffet deg! Jeg håper jeg får lov til å stikke innom kommentatorfeltet i blant allikevel.

Esquil sa...

lilja: ikke "tålmodig" nei. "sårbar"

Esquil sa...

ey! nå har jeg etter å ha lurt og skuffet deltagere i mange uker lengtet etter å få være lurt og skuffet selv. ikke ta fra meg det.

Anonym sa...

Oi, beklager. Da nevner jeg med det samme at jeg har hår på haka, ølmage og hammertær. Og ja, jeg har grønne tentakler. Jeg sa jo det?

Esquil sa...

grønne tentakler er seksig.

var det bare thomas av ungkaren-karene fra i fjor som var sporty nok til å delta? (synes jo enkelte derfra burde tatt den perfekte hevn ved å vinne dette.)

da har thomas flørtet med meg både når han trodde jeg var dame, og når jeg trodde han var dame. Han var jevnt over flink i begge rollene. Jeg føler jeg kjenner Thomas såpass godt nå at jeg trygt kan anbefale ham til damene.

Anonym sa...

Haha, dette var morsomt. Og en velfortjent seier til Kamikaze!

Forøvrig (for det finnes vel flere ungkarer der ute i cyberspace) så bør jeg påpeke at undertegnede ikke (lenger) er ei opptatt dame. Vet ikke om det gir grunn til å føle seg mindre lurt, men bedrer jo statistikken litt:)

Esquil sa...

mona: det er et poeng. kanskje vi fant noen universielle sannheter likevel?

lea: det bedrer statistikken ja, takk skal du ha og velkommen i klubben :) nå kom vel ikke du så langt på grunn av uhemmet flørting, da.

siden mirakel fikk premie i forrige runde, kan du få kamikazes, hvis du vil. det blir seff med et koselig lite webcam på middagen, og dialogen blir blogget live :)

nei.

Anonym sa...

Ting som den smurfekommentaren i kommentarfeltet til forrige post burde smelte de fleste single damerhjerter, uansett alder... Så jeg har bare en ting å si: get out there!

...men frykter det blir mindre blogging på deg den dagen du ikke er singel lenger...

mirakel sa...

Mine fruer: Gratulerer med å ha vært av de fire siste. :) Dere var en fryd å konkurrere med! Mange som kan flørting, syns jeg..!

Esquil: Ser du mener du kan gi meg premie bare fordi jeg er den eneste single her. Hah. Det skal nok mer til enn som så. Hvor er alle komplimentene jeg ble så vant til?

Og det er nok litt sant at det er ekstra skummelt å være med når man er ekte singel. Jeg følte meg ihvertfall rimelig utsatt i forhold til de andre. ;)

Anonym sa...

Det tror jeg vil bli veldig hyggelig :-) Du får si fra når du begynner å legge Oslo-planer!! Her er det fint å være nå!

Esquil sa...

mirakel, vil du ha denne rosen:

jeg syntes du hadde det smarteste avatarvalget. jenta så søt ut, men viktigere, søt passet til karakteren du var. beamer hadde f.eks. på papiret et av de beste avatarvalgene, men var ikke så veldig goth i kommentarene sine.

mens vi er inne på den leia. talicia jones hadde det beste valget av navn. jeg har ikke plusskjemaet her men jeg mener du mirakel vant første runde, og også andre runde delt med noen (linda å og talicia?).

talicia og kamikaze vant tredje runde, mirakelpott og kamikaze fjerde runde, lilja andre chansen, (husker athina hadde også noen sterke runder men ikke hvilke), kamikaze vant femte runde, og nå i finalen gjorde egentlig alle jevnt solid innsats.

og det var mye bra og jevnt.

Esquil sa...

takk beamer, spørs om det at ungkaren må reklameres for er den beste reklamen ...

I will, cat.

Anonym sa...

Sorry ;-)

Guri sa...

Du anar nok rett ;)
Kvifor kan eg vel heller forklara ikkje midt på internett... :)

Avil sa...

Om ikkje anna, beviser dette at opptatte damer framleis kan forføre ein mann. ;-)

Esquil sa...

beamer: no need to :)

guri: ok

avil: var det noen gang tvil om det?

Anonym sa...

Avatarvalg:
Må innrømme at jeg var lettere frika ut over spørsmålene, men følte meg sikker på å gå videre hvis jeg valgte den avataren. Det var den første og største grunnen til å velge den.

Og jeg liker bildet godt selv om jeg ikke er særlig goth av meg utenfor Ungkaren heller.

mirakel sa...

Det var bedre, Esquil.

Og da tar vi en matbit den gangen vi møtes. Det er en avtale.

:)

Anonym sa...

Gratulerer, Kamikaze! :)

Esquil sa...

beamer, ja, det var et goth valg.

mirakel: diiil

hei rd, trodde du skulle komme langt her jeg. du må ikke si at du ikke er kvalifisert i første kommentar, det tolkes jo som en skjult hentydning om at du er mann eller gift.

Anonym sa...

Litt kjipt å måtte legge Talicia på hylla nå, var nesten mer fornøyd med den enn Minneapolise ;)

Anonym sa...

Til både ungkar og deltakere: Tusen takk for et herlig show!

@Esquil: Om utviklinga fortsetter blir det unektelig som med ulvene...

@Esq/Minnie: Jeg husker første gang jeg så TJ-navnet i konkurransen, jeg syntes det virka kjent, men klarte ikke å plassere det. I det øyeblikket det gikk opp for meg hvor jeg hadde navnet fra måtte jeg gape av beundring. En genistrek, Minnie!