21. juni 2008

Evaluering av BloggeUngkaren

I april fikk leserne mine velge mellom Ungkarenprosjektet og Matematikkuke. 55% valgte Ungkaren.

Truls ble spurt om å være ungkar, men takket nei, så jeg (Esquil) tok jobben selv. I mai ble både menn og damer, opptatte og single, invitert til å delta. Premien var en middag med Ungkaren, som kunne aksepteres eller avslås. Den første oppgaven var 'hvem ville du delt en middag med, og hvorfor'. Førti deltagere svarte, under nick. Nå vet vi hvem 24 av dem var:

Ida (Iversen)
EmblaIsabelle (Drea)
Spurvi (Ann-Helen, bloggleser)
Vilje (?)
Sara (?)
Tara (Jorunn)
Frodige Frida (frikke)
Marija (?)
Rødhette (?)
Silenia (?)
Amanda (Lill)
Carmen (?)
Astrid (Arvid)
hemmelig damenick (røverdatter)
Anonym 1X (?)
Fergie (?)
Susana (?)
Prinsessen (Sandra, bloggleser)
Willow (Guri)
Lilja (bloggleser)
Lakrisfe (?)
Too Late (Bloodymary)
Trisha (?)
Kristine Kochanski (Sonja)
Dina-Nina (Virrvarr)
Mona (bloggleser)
Ågot (tina)
Thea (?)
Hanna-Anna (?)
Ylva (Prinsesse Lea)
Sofie (?)
Juno (Thomas)
H (?)
Marina (Sigurd)
Marilyn (Beamer, bloggleser)
Linda Å (Avil)
Mona (bloggleser)
Askepott (mirakel)
Talicia Jones (Minneapolise)
Kamikaze (studinen, bloggleser)
Athina (bloggleser)

Tjue av disse gikk videre til runde to, duell mot duell, i det som antagelig er den lengste posten i denne bloggen. Ungkarstradisjonen tro var valgene selvfølgelig vanskelige, men mest fordi informasjonen om deltagerne var så liten. Blant de jeg presterte å hive ut tidlig var flere jeg kjenner, som Bloodymary, Røverdatter og Guri. Pluss Norges kommende blondinebella, Drea. Tara og Ida trakk seg. Jeg ble heldigvis også kvitt noen gutter, pluss mange som aldri røpte hvem de var.

I andre runde var en av oppgavene 'hva er et bra kyss'. Det kom mange vakre, poetiske og romantiske svar. Forhåndsfavoritter som Sonja og Virrvarr røk i denne runden. Etter roseutvelgelsen i to deler, og etter at Sofie trakk seg og Mona fikk plassen, var ti deltagere igjen. To av disse var menn, fem var opptatte damer, to var single damer og en (H) vet vi fortsatt ikke noe om.

I tredje runde ble det spurt om utseende, orden, fotball og kvinnekamp. I utvelgelsen forsvant både Thomas og Sigurd, de mennene som kom lengst i konkurransen. Også mystiske H forsvant. Nå var det bare damer igjen, men bare to av sju var single.

Fjerde runde var andra chansen. To nye skulle inn i konkurransen. 25 prøvde seg, selv om Ungkaren fisket etter hvor mange sexpartnere damene hadde hatt:

Alexandra (?)
Anastasia (?)
Scarlett (Guri)
Maria (Maria)
Theodora (?)
Lilja (bloggleser)
Virgo: (Bloodymary)
Ariel (Lill)
Rose (?)
Ylva (Prinsesse Lea)
Iamyourpeach (?)
H (?)
Evangeline Lilly (?)
Dolly Duck (?)
Thea (?)
Shakira (Truls)
Bellatrix (?)
Soria Moria (Jorunn)
Silenia (?)
Marija (?)
Madonnan i hagen (?)
Juno (Thomas)
Fruktfat (?)
Sola di (?)
Lille Persille (?)

(Hvis du kan hjelpe oss nysgjerrige menneskene på jorden å bytte ut noen av spørsmålstegnene i deltagerlistene, er det selvfølgelig bare hyggelig :)

Favoritten i jentehuset var Truls. Men vinnerne ble Lilja og Jorunn. Jorunn, som var Soria Moria, takket først ja til rosen hvorpå hun trakk seg, ganske likt det hun gjorde i første runde som Tara. Prinsesse Lea ble dermed tatt inn igjen, etter å ha stått over runde tre. Singletallet forble konstant, siden Athina forsvant.

I den nest siste runden fikk de åtte deltagerne et mini-meme. Nå var det fire bloggere og fire ikke-bloggere igjen. De fire bloggerne røk ut, mye fordi de ble gjenkjent. Avil og Minneapolise forsvant, sammen med de to siste single, Mirakel og Prinsesse Lea. Altså var bare opptatte damer igjen, og Ungkaren var allerede før finalen dømt til å bli avvist på den siste roseseremonien.

Finalistene var Mona, Marilyn, Lilja og Kamikaze. Finalespørsmålet handlet om å møte familien til finalistene. Finalen ble jevn, men Kamikaze hadde gjort en solid innsats i rundene før finalen, og ble kåret til vinner.

Selv hadde jeg det gøy. Jeg var nervøs for å få null deltagere, men slik det ble følte jeg meg direkte omsvermet. Ihvertfall inntil jeg fant ut at det ikke var noen i finalen som var der for premien. Lesertallene var gode på ungkarsdagene, men dårlige utenfor, som tydet på at jeg skremte vekk noen vanlige lesere og endret leserskaren i denne perioden.

Som den av de single som hang med i flest runder var det bare naturlig at Mirakel tok opp tråden. Hun er nå bachelorette i Date My Friend, som fortsatt pågår.

Både hun og andre kan ha nytte av at vi evaluerer Ungkaren-prosjektet. Hvis Rølerbloggen fins neste vår kan det jo være også vi gjentar det. Det siste spørsmålet til deltagerne er derfor, hva fungerte bra, og hva kan gjøres bedre?


Postpost: Denne bloggen pleier å ligge brakk i tre uker på sommeren, men i år har Truls sagt seg villig til å holde butikken åpen. Det setter jeg pris på, håper dere gjør det samme.

28 kommentarer:

mirakel sa...

Ah, spennende at du spør om evaluering. Kanskje vi kan lære av deg.. :)

Jeg husker jeg syns det gikk altfor langt mellom spørsmål og utvelgelse. Men jeg ser jo at vi er enda tregere. Det handler vel om tid og prioriteringer (hadde jeg drevet alene hadde vinneren allerede vært kåret og datet). Ellers likte jeg konseptet ditt godt. Hadde vel ikke kopiert deler av det uten! Syns det var spesielt genialt at vi fikk velge bilder (visuelle inntrykk er viktig), og at du hadde litt alternative spørsmål.

Hva likte du best selv? Og hva tenker du at du kan endre?

Anonym sa...

Jeg kan vel røpe at Ida var en noe uinspirert Ivers, som dessverre hadde uflaks med nettilgang. Planen var å vinne hele dritten.

Esquil sa...

takk Mirakel :)

syns det kom en del fine tekster, spesielt på kyss-spørsmålet og spørsmålet om symbol på kjærligheten.

oppdaget jo at det ble mye jobb, men ser ikke umiddelbart at jeg ville endret så mye. vi får høre hva folket sier.

Ivers: så hyggelig, savner du middagene med meg så mye altså :)

Anonym sa...

Jeg har vel heller ikke så mye jeg ville ha endret på... Kan si at jeg var veldig takknemlig for at tempoet ganske raskt ble regulert ned til ett svar i uka. Tror vi fort kunne gått lei om det hadde vært så tett som i starten. Og så er det er vel allerede nevnt at det er en fordel om Ungkar og programleder blir to forskjellige neste gang?

Syns kanskje Ungkaren kunne blitt satt litt på prøve også? For eksempel en runde der jentene kunne stille spm til ungkaren, og det/de spm programlederen likte best måtte Ungkaren svare på?

Litt artig at du likte best de rundene jeg svettet mest over. Flere slike spørsmål i fremtiden, er kanskje måten å bli kvitt oss opptatte på?

Trisha er for tiden uten nett, men jeg har fått lov til å røpe at det er en singel venninne av meg. Relativt fast rølerbloggleser, men tror ikke hun har gitt lyd fra seg i kommentarfeltene utenom Ungkaren.

Da hun gikk ut og jeg ble værende, så fikk jeg en veldig entusiastisk supporter. Det viste seg i ettertid at hun hadde håpet at jeg skulle vinne slik at jeg kunne gi premien videre til henne…

Anonym sa...

...så om du hadde tilbudt meg siste rosen, så hadde du ikke blitt avvist, men... eh... hva blir ordet? Viderevist?

Anonym sa...

Jeg slutter meg til det at programleder og ungkar nok bør splittes neste gang, og synes beamer hadde en god ide mht å la konkurrentene sette premien på prøve(r) også. Jeg synes det funket greit med faste dager; da vet man "når det skjer". Noe av det "gøye" med slike konkurranser på nett er vel at man risikerer at gutter sjekker som jenter og omvendt, og at opptatte sjekker som om de var single. Det er det man risikerer ved å holde slike konkurranser på nett og ikke i RL. Det er naturligvis ikke like "gøy" med disse overraskelsesmomentene dersom den som er ungkar håper å finne sin livsledsager gjennom spillet. Dette må den som er ungkar, evt. sammen med en fremtidig programleder, ta stilling til ved neste runde. Håper på nye prosjekter å delta i! Sommerklem fra Lilja

Esquil sa...

det med spørsmål motsatte veien er en god idé jeg skal merke meg.

åh var trisha dame? trisha gjorde det jo bra, men jeg ble sikker på at trisha var mann ... på grunn av at marija, som trisha slo ut, sa
"du som er så god i matte, kan ikke du regne ut sannsynligheten for at du har kasta ut samtlige single damer allerede og nå sitter igjen med gifte eller menn?", så da tolket jeg det som at marija var slått ut av en mann ...

Anonym sa...

I høyeste grad dame. Og ei jeg virkelig kan gå god for ;-) Så du gikk glipp av noe veldig bra, der.

Esquil sa...

lilja, vi kommenterte forbi hverandre.

jeg tror nok man er vel optimistisk hvis man forventer å finne livsledsager på denne måten. da inviterer man kanskje ikke kjønn som faller utenfor ens legning til å delta heller.

et problem med å splitte er nok at programleder kan være mindre motivert enn premien, slik at turneringen kan skli mer ut i tid og bli seig. Men vi får se til neste år, om f.eks. truls er medgjørlig. evt om han vil være programleder. det var jo forbausende gøy å være premie :)

Esquil sa...

beamer, si ikke det, vi planlegger å være planeten i mange år ennå.

Anonym sa...

Bra innstilling ;-)

Anonym sa...

Jeg er enig med Mirakel i at det gikk litt lang tid mellom spørsmål og utvelgelse, spesielt etter hvert som vi ble færre så føltes det litt utdratt på tid. Men jeg ser jo også at det er mye jobb for den som arrangerer det hele, og det var ikke noe stort problem.

Jeg synes i det hele tatt det var veldig bra arrangert, men det kan jo hende at jeg er litt subjektiv ettersom jeg fikk den siste rosen.

For Mirakel kan jeg foreslå mer spørsmål av den romantisk/intime sorten for å bli kvitt de opptatte, de syntes jeg i hvert fall var veldig vanskelige å svare på.

Esquil sa...

det er et poeng. da det var tjue som skulle svare, eller da vi hadde andra chansen, måtte det være et par dager mellom spørsmål og utvelgelse. men på slutten svarte jo alle på en dag. samtidig mister man rytmen hvis man skal forandre. det er kanskje mer et problem for de siste få deltagerne enn det er et leserproblem?

ellers takk for ros :)

Esquil sa...

... være planeten ... veier tross alt ikke mye.

Anonym sa...

Problemet som du nevner ved å splitte programleder og "premie" med at ting kan skli ut i tid og sånn bør kunne løses ved en fastsatt timeplan som skal følges hver uke. Naturligvis må programlederen vite hva vedkommende går til, og være motivert for oppgaven. Det kan gjøre det hele mer uforutsigbart både for deltakere og for "premie" med en slik mellommann. Ellers er du velkommen til å kjøre igang matematikkuke når som helst - er som sagt spent på alle nye prosjekter fra din kant.

Anonym sa...

Heisann, Jeg var Bellatrix. En ung dame som leser rundt på bloggene og lurer på å starte en selv når overskuddet kommer. Jeg har kjæreste da så kanskje like greit jeg ikke kom videre.

Jeg syntes hele prosjektet var spennende og det var gøy å lese alt som kom! :o)

Rigmor sa...

Det virker som en kjempejobb fra din side, Eskil. Det eneste jeg oppdaget var at det var vanskelig å følge med - men det sier gjerne mer om min uregelmessige forhold til blogging enn noe annet :)

Morsom var det i allefall.

Anonym sa...

Selvsagt, jeg ligger våken natt etter natt og lengter tilbake til Shamrock med fritert kylling og favoritt-trønderen min. :D

Esquil sa...

lilja, takk, det blir truls som skal rule bloggen en stund nå, så matematikkuka ligger i beste fall et stykke frem i tid.

hei angel, hyggelig å høre :) ja, like greit jeg slapp å måtte slåss med kjæresten din med bare en sløv restaurantkniv som våpen.

rigmor, ja, det ble slit å skulle starte hver post med bakover-referat. men interessant innspill, det er jo ment å skulle funke også for sporadiske lesere.

iversen, vi får lage film en gang davettu. syns du hadde bra skuespillertalent.

Anonym sa...

Jeg har ikke noe behov for å leke mystisk, så jeg kan godt presenter meg. Men det er ikke så mye å si i grunn, om jeg da ikke skal legge igjen navn og telefonnummer? ;) Jeg har ingen åpen blogg, har lest din en stund, men har aldri kommentert her før så du kjenner meg ikke under noe annet navn enn h. Jeg er jente, singel, og har spilt meg selv i Ungkaren.
Mitt utgangspunkt for å delta var vel å se om det var mulig å komme videre ved å være helt alminnelig. Ikke late som eller fake noe som helst, ikke flørte aktivt, bare svare som jeg kunne gjort ansikt til ansikt med en hvilken som helst tilfeldig fremmed, i en setting uten overbygg av flørt og sjekking. (Jada, jada. Jeg skjønner jo også at ”Bloggeungkaren” er en setting hvor det skal være flørt og sjekking, hallo - det er jo liksom det som er poenget! En kan ikke bare kan se bort i fra det! Men en kan alltids forsøke? Fallhøyden føltes i alle fall mindre da, det er ok å ryke ut når en har valgt å sette seg forsiktig på nederste trappetrinn.) Skal innrømme at jeg ikke hadde så stor tro på mitt eget (litt uklare) prosjekt, tenkte jeg ville være for tilbakeholden, passiv, anonym og kjedelig, og dermed lett å avvise. Det vil si, jeg hadde tro på det jeg antok skulle bli den raske konklusjonen; at man må være pågående flørtende og gjerne litt småfrekk for å henge med. Jeg tok feil på mange måter.

Og når alt dette er sagt; jeg hadde selvsagt ikke vært med om jeg ikke trodde du var verdt å bli kjent med :)

Skal jeg til slutt svare på det siste spørsmålet ditt, så syntes jeg du (og deltakerne dine) lagde en fin og spennende konkurranse. Oppgavene du ga generete mange søte, morsomme, veldig gode og lesverdige svar, roseseremonitekstene var imponerende, du klarte å holde et godt og positivt klima i konkurransen hele veien igjennom. Når det gjelder tidsbruk og tidspunkt så synes jeg det fungerte greit. Men jeg er usikker på hvorfor du valgte å ha såpass mange dager fra en utvelgelse til neste spørsmål ble stilt.
Totalkonklusjon? Godt gjennomført!

Anonym sa...

Jeg har allerede blitt avslørt av Beamer, men jeg var altså Trisha. Beamer har rett i det hun skriver om at jeg er ingen blogger, men en regelmessig leser av bloggen din. Hun har også rett i at jeg er singel og en bra dame ;)

Jeg tror nok ikke jeg hadde blitt med på Ungkaren om jeg ikke hadde blitt lokket med av Beamer. Men jeg angret ikke og hadde det gøy så lenge det varte.

Jeg er enig med h som synes at det var mange dager fra utvelgelse til neste spørsmål.

Alt i alt; veldig moro å både delta og være tilskuer.

Esquil sa...

h: hyggelig å høre fra deg :)

distansen fra utvelgelse til neste spørsmål ble stor fordi jeg håpte å få inn noe normal blogging innimellom, man får jo til stadighet vanlige bloggposter i hodet.

"man må være pågående flørtende og gjerne litt småfrekk for å henge med. Jeg tok feil på mange måter."

kanskje du klarte deg godt uten, men jeg syntes nok at flørting ble en veldig effektiv måte å nå frem på. og flørting var mye mer utbredt blant de opptatte damene enn blant de single. jeg var forberedt på at det kunne bli slik, jeg tør ihvertfall ikke flørte mye mer enn motparten gjør i en singel-singel-setting, det må være en viss balanse. (så jeg valgte en vinner som ikke flørtet så hardt, men det hjalp ikke. å avsløre opptatthet er en utfordring til neste ungkar.)

begriper ikke hva som er galt med å legge igjen navn og telefonnummer. dette er jo en renslig blogg med godt renommé :)


hei sunny, jasså, det var et spleiseopplegg fra beamers side? hun kom slepende med denne fyren som du bare måtte prøve ut? og på toppen av det hele tok han deg for å være mann. jaja. beklager det der.

Men såvidt jeg husker fikk Trisha sin egen serie etter showet var over. så nå hviler forventningen tungt på dine smukke skuldre. beamer kan jo ta imot et av gjestebloggertilbudene og være programleder med deg som premie.

Anonym sa...

Jeg var en av de som prøvde meg på sistesjansen, men hadde så sykt dårlig fantasi den dagen at jeg ikke tørr si hvem jeg var en gang :p *flau* og *kremt*

Men utrlig morsomt konsept! Jeg fikk det med meg litt for sent til å delta på "ordentlig", men gøy å være leser. Utrolig masse bra svar og mye kreativitet. Oppgavene var også litt annerledes og morsomme. Jeg ser for meg deg regne på antall sexpartnere ja. Er litt småsur for at du la ut den "symboloppgaven" til siste sjansen siden jeg slet med besvarelsen, men du er for lengst tilgitt;)

Kjør gjerne på med matematikkuke også du:D

Anonym sa...

Det var ikke akkurat slik at jeg ble tvunget av Beamer til å bli med. Jeg visst hva (hvem) jeg gikk til... ;)

Esquil sa...

takk, tornerose :) ikke sikkert det var så dårlig, det var mange bra som ikke kom videre fra den runden.

kan vel fort bli en matteuke en gang til høsten.

sunny: har beamer tvunget deg til å si det der? :)

Anonym sa...

Jeg er da en selvstendig person!

Esquil sa...

bare tullet :)

var hyggelig av deg å påpeke din frivillighet. jeg blir sjenert davettu.

Anonym sa...

Beklager at jeg ikke har kommentert kommentaren din før nå.

Takk for oppklaring mht tid mellom utvelgelse og nytt spørsmål, tenkte ikke på at ”man får jo til stadighet vanlige bloggposter i hodet.” Kan hende man må være aktiv blogger for å kjenne seg igjen :) Mitt hode fungerer i alle fall ikke sånn. (Joda, det er mye rart der inne (når det da ikke kjennes helt tomt), men sjelden noe som slår meg som ”hm, dette må da være ypperlig egnet for offentlig beskuelse!?”. Glad ditt fungerer annerledes!)

Flørte-kommentaren din er jeg enig i. Ikke noe å si om den saken.

Hehe, ingenting galt i å legge igjen navn og telefonnummer, men jeg har da annet å gjøre enn å stå i telefonen hele dagen ;)

Ser i en annen post (Uavhengighetsdag) at du har begynt å ta marka tilbake. Flott! Så finner du meg der en dag.