22. april 2006

Silikonpupper


er jeg skeptisk til.

"Er du gal, mann" spør du sikkert. Men man kan ikke bare tenke med kuken.

Etter operasjonen får noen pupper som sprekker eller gjør vondt. Andre oppdager et nytt problem med kroppen som begynner å plage dem like mye som puppene gjorde før de ble større. Men en andel får også helt sikkert bedre liv av silikonpupper. Ser man på hver enkelt sak, som man gjør når man ser de sprett glade nyopererte på "ekstrem forvandling", kan man lande på at silikonpupper er en bra ting.

Men man må tenke på samfunnet som helhet. Komplekser er en kompleks sak, men forenkler vi litt ser det slik ut:

Jentene i klassen og deres puppestørrelse, målt i fawr, et ukrainsk puppemål. OK, kanskje fawr ikke fins:

Anna 312
Bente 294
Camilla 238
Dordi 196
Evangelina 174
Frida 153
Grete 125
---------------
Hjørdis 113
Ingrid 97
Jannicke 89

Streken er grensa for hva vi betrakter som små pupper. Ingrid har null komplekser, Hjørdis har null penger, mens Jannicke er knekt og kjøper seg silikon. Samme tendensen skjer i klasser over hele byen. Og i klassen får vi en ny liste:

Anna 312
Bente 294
Jannicke 248
Camilla 238
Dordi 196
Evangelina 174
Frida 153
----------
Grete 125
Hjørdis 113
Ingrid 97

Grensa for små pupper sniker seg oppover fordi silikonpuppene spretter ut over alt. Nå har Grete oppdaget at hun har små pupper, og vurderer operasjon. Hjørdis kjenner panikken nærme seg og søker forbrukslån. Ingrid bare flirer. Ingrid er kul.

Silikon hjelper kanskje på kompleksene til den enkelte, men hjelper ikke mye på den totale mengden komplekser. Derfor, og fordi plastisk kirurgi legger beslag på legeressurser, bør vi være forsiktig med bruken. Etterhvert som vi blir rikere vil det ikke bli mindre dekadanse og skjønnhetskirurgi. Kanskje burde det vært en silikon-kvoteordning som vi har co2-kvoter. Eller vært slik at den som tjener penger på å gjøre inngrepet ikke er den samme som bestemmer om det er nødvendig.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Og jeg som alltid har sett en sammenheng mellom pupper og intelligens.... Nå ødela du min eneste funksjonelle definisjon på kunstig intelligens

Esquil sa...

hehe

siden kunstig intelligens er faget mitt kan jeg sikkert gi deg en ny definisjon. Men den blir ikke like gøy.

Rigmor sa...

Ja, Ingrid er kul!

Syntes det er skummelt hvor "normalisert" det blir med plastisk kirurgi - men det er kanskje verre her enn borte i Norge. Og jo mer vanlig, jo høyere press. (Men altså, nei takk, nei takk, nei takk.)

En annen finding:
jo større pupper jo mindre fokuserer folk på det du sier. (Det samme med alkohol; jo mer gutta drekker jo større tror de visst at puppene hennes er - prater de da til deg som om du er en idiot dersom legger inn silikon i tillegg?).

fr.martinsen sa...

Fin matteoppgave, eller hvilket fag blir det nå igjen?

Esquil sa...

Rigmor:
Enig, skumlt.
Interessant finding. Nå er vel ikke alle gutta like, det er et stykke fra paven til rocco hansen. Forresten, når du sier det, gammelpaven hadde vel blikket lavt festet hele tiden...

fr. martinsen:
Takk, matte er sikkert rett :)
Sitat din blogg:
Jeg savner å se på raringer i sammenleggbar orienteringsstol med hull til koppen
Da har du kommet til rett sted. På profilbildet mitt sitter jeg på den sammenleggbare orienteringsstolen, som henger sammen med sekken... (svetten på haka skyldes at jeg akkurat har kommet i mål)

fr.martinsen sa...

He he!
Javel!

Hvis du fortsatt svetter i orienteringsstolen din så fjern-sees vi kanskje i løpet av sommeren.

Jeg drar fortsatt på tur og ser på alle raringene, og ser helt sikkert like fjern ut selv der jeg sitter og leser i boka mi og koser meg.

i1277 sa...

Enig med at dette silikon ikke er noen god idé. Men skal vi slutte å strekke oss etter noe ut fra en begrunnelse om at vi på vår ferd oppover nødvendigvis vil passere noen? Skal vi gjøre oss flid med å være uflidd? Skal Kina stoppe sin økonomiske utvikling ut fra en solidaritet med Nord-Korea, skal jeg forbli kioskarbeider så en annen slipper?

Angående dette med store pupper som magnet for blikk, så gjelder det begge kjønn, også kvinner har vanskelig for å unngå å se dersom noen har en "overdreven" utringning, dersom noen har en veldig lang nese er det forsyne meg vanskelig å ikke se på den og. Dersom denne typen oppmerksomhet ikke er ønsket er det uansett ikke verre enn å gå litt mindre naken, det er ingen som krever at man skal dele så mye hud med gud og hvermann.

Esquil sa...

ms martinsen: blir nok dårlig med o-løp med det første. Men hvilken klubb er du tilknyttet? (Moi: Trollelg)

i1277: Økonomisk utvikling i Kina er bra. Det meste av utvikling er bra. Men å vulkanisere brystkassa til store deler av befolkningen er irrasjonelt, det gjør ikke verden bedre.

fr.martinsen sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
fr.martinsen sa...

Jeg er ikke i noen klubb nei, jeg er på min egen spionere-på-sports-folk-turer.

Det er derfor jeg sitter og leser og glaner. Ingen svette på min leppe.

I`m on a mission, for å finne ut hva dere holder på med.