2. august 2007

Rølr butik

Det går ikke lenger an å skjule at Rølerbloggen har pinlig lave inntekter. Timelønnen min har nå falt under barnearbeidertaksten i Den Sentralafrikanske Republikk. Du skuler rett inn i et latent konkursbo. Derfor har jeg utarbeidet en del produkter som jeg vurderer å selge gjennom bloggen.

Først ut er vodkaen Sjelden:

Sjelden smaker som vodka, hverken mer eller mindre. Men den har et fortrinn. Du som setter pris på det sterke, er vant til flakkende blikk og hosting når arbeidsgiver, svigerfamilie, hushai eller andre spør om alkoholvanene dine. Men fra nå av kan du flekke engleøyne og uttale: Jeg drikker sjelden.

Aldri er en mer eksklusiv vodka enn Sjelden. Hvis Sjelden er økonomiklasse, er Aldri business class. OK, så er innholdet akkurat det samme. Men denne vodkaen oppgraderer samtalene dine til
- Og hvordan er kandidatens forhold til alkohol?
- Jeg drikker aldri.

- Drikker du, svigersønn?
- Jeg drikker aldri. Og det er jeg konsekvent på. Nesten fanatisk.

og så videre.

"Ikke" er for sjåføren. Du gjetter rett, inni flasken er vodkaen fortsatt den samme. Når politikonstabelen vifter deg inn i veikanten og spør om du har drukket, kan du si "jeg drakk ikke, og det har jeg vitner på." Hvorpå kompisene i baksetet med like ærlige øyne kan bekrefte, "det stemmer, konstabel, han drakk ikke."

Eksempel fra den tilsvarende serien for røykere.
- Jeg vil ikke leie ut leiligheten til røykere.
- Men jeg røyker aldri.
- Da så.

Møt biffen Vegetarmat. Biffen er så rå at du kan ane rauting når du tar den ut av pakken, etter måltidet kan du føle hvordan blodcellene må kjøre kolonnekjøring i årene. Den er utviklet fordi det fins vegetarianere som anser kroppene til kjøttetere som dyrekirkegårder, og nekter å ha sex med kjøttetere. Noen av vegetarianerne kan være søte.

Møter du en slik, kan du nå oppriktig bruke setninger som "vegetarmat er det beste jeg vet" og "til middag spiser jeg bare vegetarmat".

Til slutt en godbit for barna. 'Mamma, kan jeg spise en gulrot før middag?'

Takk til Røverdatter for inspirasjon. Jeg har riktignok en mistanke om at andre har hatt ideen før meg, all den tid det russiske ordet 'vodka' betyr 'vann'...

17 kommentarer:

Knut Johannessen sa...

Jeg dro sporenstreks til mitt lokale polutsalg for å sikre meg "IKKE", men dusten bak disken sto der som et spørsmålstegn. Han ringte HK uten at det løste problemet. Kan jeg bestille direkte hos produsenten?

Esquil sa...

hei knut :)
jeg tror sannelig du ljuger til meg. du svarte for raskt til at du kunne har rukket til polet og tilbake.

på den annen side ljuger jo jeg også, jeg har ikke tenkt å bli spritpusher. så vi er vel like gode.

Anonym sa...

Da kan dere vel begge lyge til svigermor og hushaier også? Hva de ikke vet får de ikke hjerteattakk av.

Esquil sa...

touchè.

men en ting er å ljuge i blog, noe annet er å ljuge øye til øye. det er ihvertfall jeg dårlig på.

Anonym sa...

Ah! Jeg bare velter meg i vissheten om å være en kilde til inspirasjon. -For ikke å si muse.
*spiser en gulrot og tenner en aldri* ;)

Anonym sa...

smart. nå må du bare komme med whiskey i samme merkene :P

Esquil sa...

muse, faktisk. det varmr å høre røvrdatr

takk, whiskeyen "Kunne Ikke Falle Meg Inn" er under testing, andré. (jasså, er det sånn du er)

Esquil sa...

Jeg husker nå at jeg har vært i en slik situasjon selv, altså hvor et ord har to betydninger og man dermed kan si sannheten og likevel ljuge seg ut av situasjonen.

I militæret var det den del som var strebere og en del som var anti jalla og stort sett gikk rundt og sa "hater max". Jeg tilhørte sistnevnte kategori. Streberne på rommet begynte å konkurrere om hvem som hadde flest ferdighetsmerker på uniformen. Altså merker for tremil, infanteriløp, skarpskyting og så videre. Jeg så meg lei, og siden jeg jobbet på riktig kontor knabbet jeg rett og slett ett av hvert merke og pyntet på uniformen for å stoppe kjeften på dem.

Merkene glemte jeg helt til en dag det var stor inspeksjon og den skumle Kapteinen skulle inspisere oss. Han er kanskje den autoriteten jeg har vært mest redd for i livet, han var gjennomskummel. Han stilte seg foran meg og så lenge på merkene mine, og jeg svelget hardt. Så sa han, "jøss, har du tatt alle de merkene?" Hvorpå jeg kunne svare et stødig Ja.

=Anja sa...

Haha
Brygget på arbeider(trygde)strøket Flatåsen???
Hilsen et noe bedre strøk av byen:0)

Slutt

Anonym sa...

Du slapp pent unna den der ja ;)

Esquil sa...

anja: FlatåsTOPPEN. Den lokale Kollenåsen.

takk andre, og du glir unna selv seg jeg :)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Gikk du rundt og sa "hater max"? Fantastiksk. fakstiks (lkarer ikke å srkive i dga, sm du sre)...
Hva med ølmerket "lite"? Mer troverdig synes jeg. eller v nærmere ettertanke; "ikke så mye" eller "ikke så veldig mye". Yougetit.
bm

Esquil sa...

hei på deg BM :)
det ble mye "hater max" og "max hat" ja. bra ingen av soldatene het max.

=Anja sa...

Flatåstoppen du.... :0)

Anonym sa...

Eg vil gjerne ha ein pakke metholrøyk som heiter "berre når det er fest", og ei flaske skikkeleg god raudvin som heiter "berre eit glas til maten". Når du har gjort deg ferdig med røyk og alkohol ser eg fram til klesmerket "Kostar 49,50 per del på salg".

Esquil sa...

bra avil, jeg ser for meg at du kan passe i en stilling som produktutvikler :)