14. mai 2006

Tjene penger på Melodi Grand Prix


Du leser til stadighet gjennom rølinga mi uten å få betalt. Det må vi få en slutt på. Siden jeg har sluttet å gamble kan jeg by på mine beste oddstips i blant.

Dagens tips gjelder Melodi Grand Prix. Norsk Tipping pleier å tilby odds på Norges plassering. Her er det god norsk tradisjon å overvurdere Norges bidrag. Hvis du sammenligner den norske vurderingen med de internasjonale på nett, ser du ofte et sprik, og det er dette spriket du skal melke gryn på.

Problemet i år er at Norge faktisk kan gjøre det brukbart. Vi er i skrivende stund nummer 7 og nummer 12 på disse to målingene. Jeg stoler mest på den siste, siden den første bruker feil metode. Bookmakeren Centrebet har oss på 10.plass, de kan overvurdere oss litt fordi de har overvekt av norske kunder. Dessuten kan land passere oss etter semifinalen. Ikke bry deg om listene norsk media refererer, de liker lister som underbygger at Norge er blant favorittene. Finn egne lister på nett. Hvis listene ser ut som disse når finalen nærmer seg ville jeg spilt på plassene 10-13. Forutsatt at oddsen der blir OK.

Målingen som sier 12.plass har det problemet at jeg er helt enig i at de tre beste låtene i år er Romania, Hellas og Belgia. Det tyder på at de som har stemt på nett ikke er den samme gjengen som stemmer på telefon. For jeg bommer på vinneren hvert år. Trass i slike problemer har jeg over tid tjent gode penger på denne metoden.

---
PS: legg merke til Litauen i år. Gutta tror de synger We Are The Winners, men uttaler det som We Are The Weeners.

En weener er i følge meg og Urban dictionary en meget dårlig utstyrt mann. Ordet er avledet av pee wee som betyr unormalt liten penis.

Det er sånt som gjør Grand Prix!

Bilde: Christine Gulbrandsen som synger årets norske bidrag, Alvedansen.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Det første du må gjøre når du skal peile ut vinnerbidrager er å ta vekk alt som heter Vest-Europa. Jeg vet at Hellas vanligvis ligger under V-E, men de ligger georgrafisk sett i øst, så de teller ikke. Jeg tør vedde to millioner dollar på at Øst-Europa tar hjem seieren til tross for at de stort sett bare er representert med dritt i år. I så fall bør Estland vinne, men ellers likte jeg best Storbritannia, Tyskland, Belgia, Spania, Danmark og Andorra.

Rambukk sa...

Eh, dette var da svært så uegennyttig. Ved å dele dine tips, risikerer du jo å bidra til at oddsen reduseres. Rambukk liker å tro det beste om mennesker, og velger å tolke dette som en genuin kjærlighet til dine lesere...

Esquil sa...

anonym, du har et poeng. men 2000000$ var dristig, vi her i nord har også en sjanse... jeg skal publisere noe forskning på akkurat det senere i uka.

Det er korrekt, Rambukk :) trikset vil ikke fungere hvis for mange følger det. men vi er ikke så mange her...

Som sagt har jeg sluttet med gambling. jeg opplever gambling og børs som vanskelig forenelig med å skape åndsverk, det blir kollisjon i sjelen...

Anonym sa...

Historien har vist oss at det generelt sett er liten risiko forbundet med å gamble med idiotisk høye beløp i utenlandsk valuta i en spøkefull tone sånn passe anonymt på nettet. Når det er sagt så er det alltids en sjangs for at jeg tar feil og at Vest-Europa tar hjem kaka denne gangen. Jeg er enig med esquil i at det er liten grunn til å frykte at oddsen raser på grunn av min opprinnelige posting. Dette av flere grunner, men først og fremst med tanke på at vi tross alt befinner oss i ganske så grisgrendte strøk av internettet. Men vi får se, jeg trekker min opprinnelige innsats og legger inn en hundrings på Latvia hos et eller annet lugubert gamblingselskap (Norsk Tipping for eksempel). Time vill sjåvv. Forøvrig også enig med Esquil i at gambling og børs er å regne som de reneste åndsbanditter, men når det gjelder Eurovision gjør jeg altså et lite unntak fra handlingsregelen. Swazi

Esquil sa...

Jeg gjorde også et MGP-unntak fra min handlingsregel om å ikke telefonstemme. Under grand-prix-finalen i fjor. Og jeg stemte på (trommehvirvel) Latvia!

Spooky...

Lun og fin humor forresten :) men husk at selv om bloggen min ikke er så stor så er den veldig tynn.

Anonym sa...

Skal huske. :) Swazi

Anonym sa...

Jeg sier som samboeren: Tenk så digg hun Gulbrandsen hadde vært uten det enorme gebisset.

Esquil sa...

Det er greia til bergenske artister dette med tennene. De får omvendt tannregulering for å skille seg ut.

Når det er sagt skulle jeg ikke klagd hvis jeg så ut som Christine Guldbrandsen. Eller, jeg ville vel klagd, siden jeg er mann, men bortsett fra det.

Kristin Storrusten sa...

Blir meget glad over at noen faktisk tar MGP med den seriøsiteten det fortjener! Stemte også selv på Latvia i fjor, de var rett og slett herlige.

Esquil sa...

he-hey en åndsfrende!

Nå er semifinalen over og den beste poplåten, Belgia, røyk selvfølgelig ut. Mens den blodharry fotballsangen fra Litauen (we are the weeners) dundret videre.

Som betyr at harryene ruler i år igjen og at listene jeg linket til må betraktes i forhold til det.

Bloggen din er forresten minst like bra som musikksmaken, Kristin.