14. juni 2008

Hvem sprengte EGENTLIG Dødsstjernen?

Det er slutten på Star Wars. Luke Skywalker flyr den lille X-jageren sin inn mot, og deretter langs, den enorme Dødsstjernen.
Han dropper to protonbomber i en søppelsjakt, og vips eksploderer hele sulamitten.
Du har sett bildene før. Vi er alle vokst opp med denne historien, vi har fått den innprentet fra barnsben av. Du er sikkert ikke i tvil om at Luke Skywalker sprengte Dødsstjernen.

Men tenk en gang til på saken. Her har du universets sterkeste våpenanlegg, en romstasjon med styrke til å sprenge stjerner til pulver. Og så skulle et par skarve bomber i en søppelsjakt være nok til å detronisere hele greia?

Eksplosjonen er perfekt. En slik sprengning kunne ikke skjedd uten at det var plassert ut sprengladninger rundt om i hele Dødsstjernen. Det kan ikke opprørerne ha klart.

- For å stoppe Skywalker sendte ikke imperiet ut hele flåten, bare EN mann kom etter ham. Darth Vader, hans egen far. Og tross at Vader faktisk var faren til piloten som sprengte Dødsstjernen, ble det ikke satt i gang granskning.

- Opprøret ble ledet av datteren til den samme Darth Vader. Heller ingen granskning, ingen kommisjoner nedsatt.

- Hvorfor var tilfeldigvis både Vader og Keiser Palpatine ikke i Dødsstjernen da den sprengte? Visste de noe som stormtroppene ikke visste?

- Denne videoen viser hvordan eksplosjonen ikke sender ut en, men to skyer av partikler, som tyder på at det ikke var en, men to eksplosjoner.

- På tiden protonbombene trenger fra søppelsjakten til å sprenge stjernen, rekker romskipene å bevege seg minst lengden av tre dødsstjerner. Hva gjorde bombene på vei inn i Dødsstjernen? Stoppet de for å drikke kaffe?

- Keiser Palpatine leste for skolebarn da han fikk budskapet om at Dødsstjernen var sprengt. Han fortsatte å lese i flere minutter før han gikk.Dødsstjernen ble åpenbart sprengt av Imperiet selv. Skylden ble lagt på opprørerne. Keiseren ville ha en ny og mer moderne Dødsstjerne, og han ville motivere folket til fortsatt krig. Han fikk det som han ville.

--


Posten er tungt inspirert av en rekke amerikanske websider om dødsstjernekonspirasjonen.

25 kommentarer:

Anonym sa...

He he, som George Jr. synes jeg det er koseligere med barneboeker enn med terror.

Anonym sa...

hehehe likte denne posten :D

Esquil sa...

dnort, kanskje du skal bli president? :)

galithralia, jeg likte nicket ditt :) velkommen hit.

Anonym sa...

Hehe, briljant. Samtidskunst kaller jeg dette (mer eller mindre) (^_^)

Anonym sa...

Hehe, briljant. Samtidskunst kaller jeg dette (mer eller mindre) (^_^)

Swazi sa...

Alt blir klart for meg. Jeg tar dette som et tegn. Vi går til aksjon!

e sa...

Fantastisk teori :-)

Anonym sa...

Artig!

Helt alvorlig:
Er det noen som har lurt på hvorfor det var et TV-kamera til stede da Bush leste den uskyldige geitehistorien for skolebarna?

Viktor Viktorsen sa...

Ikke meg i hvert fall! :)

Anonym sa...

tusen takk! Et lite spørsmål ;) er du en star wars fan?

Esquil sa...

hei tankekorset, anonym, ljarl, hyggelig at dere likte teksten. som sagt skal jeg ikke ha æren for denne ideen...

swazi, det høres ut osm om du har det klart, ja :)

galithralia: ja, pensjonert starwarsfan. pengene gikk stort sett til star-wars-figurer noen år i oppveksten. men jeg har glemt mye av hardcorekunnskapen.

Anonym sa...

hehe så gøy, mamma sa blankt nei til star wars figurer :P no kjøper jeg heller bøkene ;)

Nemo sa...

Her er du så absolutt inne på noe.

Et annet viktig poeng er at det finnes to versjoner av selve eksplosjonen. Helt klart har en prøvd å skjule noe her. Var "spesialeffektene" for dårlige på den første propagandafilmen?

Verre er det at en kan beregne at det behøves en energi lik minimum 2.4E32 joules for å sprenge en middels stor jordlik planet, noe som fysisk sett er nær umulig å oppnå. Eksplosive ladninger må derfor ha vært plassert også på Alderaan på forhånd.

Gnister som likner mistenkelig på termitt kan skimtes på enkelte bilder. Skal vi tro hele dødsstjernen var en bløff? En propagandamaskin for å terrorisere galaksen?

Med andre ord - er alt basert på FX?

Konspirasjonen er større enn en skulle tro!

Gjervan sa...

Grand Moff Wilhuff Tarkin gikk jo med i eksplosjonen, selv etter at han fikk forespørsel av en gruppe offiserer om å gjøre seg klar til å stikke av. Ved første øyekast kan det virke merkelig at Tarkins håndlanger Darth Vader visste mer om planen enn sin øverstkommanderende, i det "utvidede universet" (bøker, TV-serier, tegneserier osv.) beskrives det at keiseren hadde forfremmet Darth Vader bak Tarkins rygg, og Darth Vader adlød Tarkin kun for å skjule at keiseren stolte mer på Darth Vader. Grunnen til at Tarkin ble holdt uvitende om planene kan være at Tarkin ikke var like villig til å ofre sitt hjertebarn (Dødsstjernen) for en slik svindel, da han var mer interresert i makt og frykt enn manipulasjon og falsk trygghet som keiseren. At keiseren skulle vært villig til å ofre Tarkin er ikke vanskelig å tenke seg.
Grunnen til at Darth Vader overlevde Slaget ved Yavin var hans spesielle TIE-jager med hyperspace-motorer. Han "mistet" riktignok den privilegien etter Slaget ved Yavin, men hva var grunnen han fikk utdelt en til å begynne med, tro..?

Esquil sa...

helge, gjervan, jeg ville vært forsiktig hvis jeg var dere. dere vet for mye.

Nemo sa...

Og jeg har ikke engang nevnt opprørernes konspirasjon om å undertrykke nedslaktingen av de koselige Ewok'ene.

Ved å sprenge Dødsstjernen II i lav omløpsbane omkring Endor, vil en rask kalkulasjon av masse og månens gravitasjon gi bare en mulig utgang. Total ødeleggelse av Endors biosfære. Millioner av tonn med fragmenter og støv vil skape en "atomvinter" som vil vare i tiår.

Opprørerne har med andre ord god grunn til å undertrykke denne kunnskapen.

Jeg føler meg imidlertid trygg her i Sith'enes hovedkvarter, men takk for omtanken.

Anonym sa...

Må bare få takke for en strålende post!

Anonym sa...

haha! herlig :D

Esquil sa...

lars martin, takk det samme :)

leste nettopp mobbeposten din. syns det er flott at du deler dette, det er sånt som gjør det interessant å lese blogger fremfor aviser. ble veldig irritert på frank kenneth (er det virkelig navnet hans? det måtte jo bare gå galt).

ellers lurer jeg på om feilen i bloggtittelen din er med vilje (jeg ville skrevet "you read it"). Jeg har nok styrt unna bloggen før pga denne. Men du skriver bra!

vaarloek: takk skal du ha :)

helge: jeg ville nok heller ikke følt meg trygg i sithenes hovedkvarter, er ikke darth vader en sith-lord?

Anonym sa...

Ah, denne posten var så fin, at jeg fniser og ler midt mellom to rotfyllinger :) Ikke verst!

Esquil sa...

kunne vært mer imponerende hvis det var din munn de rotfyllingene foregikk i. jeg trodde tannleger alltid lo mellom rotfyllingene ...

Lon sa...

Siden jeg leser Johan Harstad sin bok Hässelby for tiden så må jeg si at dette virkelig bygger opp omkring tankene om "akausale årsakssammenhenger og hverdagens synkronitet"... Skremmende. Må nesten se meg over skuldra her nå.

Anonym sa...

Nei, vi ler UNDER rotfyllingene ;)

Esquil sa...

lon, jeg har ikke lest den, men det kan være det skjer. kicket ikke på plottet albert-åberg-som-voksen, men nå høres du jo spennende ut.

tine, selvfølgelig. my bad :)

Anonym sa...

to måneder senere: ler fremdeles! vil se star wars. må skrive prosjekt om historie, kontekst og fakt. mangler 40 ord. 40 ord er ikke nok. surfer blogger istedet.