7. januar 2009

Jeg tror på kjærligheten

Som unge hørte jeg på morgenkåserier i radioen. Jeg hadde en drøm om en dag å holde et sånt selv. På søndagen ble drømmen virkelighet. Jeg fikk holde et kåseri i radio P1, i programmet som heter mellom himmel og jord. Kåseriene i programmet starter med 'jeg tror på', og det viste seg at jeg trodde på kjærligheten.

Podcasten ligger her, kåseriet utgjør tre minutter midt i programmet.Takk, Virr!

13 kommentarer:

Anonym sa...

Så fikk man sove godt i natt også

Anonym sa...

hihi, hvor vittig å høre deg på radio :D
Fint innlegg, men det er kanskje vanskelig å tro på kjærlighet for de som opplever det fullstendig motsatte: barn som mobbes på skolen. etc..
hvoran forklarer du det til dem?

trine40 sa...

Så rart å høre stemmen din. Jeg fikk litt å tenke på, siden sykkelen min ble stjålet i fjor..Jeg tror sterkt på kjærligheten i alle mennesker, og det å bry seg er en del av det hele. Men jeg må nesten spørre om sykkeltjuven gjorde seg noen tanker om hvor vanskelig han gjorde min tilværelse akkurat da og for ei veldig lang stund framover. Ka trur du om det?

Ble forøvrig meget rørt - du framstår til tider som en jeg ikke vet om mener fleip eller alvor, men jeg hørte en sårbarhet i stemmen din.

Ha en god dag!

=Anja sa...

"Tiltrædes"
Særdeles rørende at kåseriet ble etterfulgt av Joan Armatrading`s "Rosie"- selv om det muligens var tilfeldig (hehe-men det kan man vel aldri helt vite)

En god dag ifra Bløderprinsessen:0)

Slutt

Anonym sa...

har du ikke noe mer nøyaktig tidspunkt for når i sendingen kåseriet ditt starter? Er ikke så interessert i annet enn å høre deg, da det er et program jeg vanligvis ikke hører på :-)

Anonym sa...

I believe in a thing called love
Just listen to the rhythm of my heart
There's a chance we could make it now
We'll be rocking 'til the sun goes down
I believe in a thing called love
Ooh!

Anonym sa...

Fint å høre :-)

..og den kjærligheten du snakker om tror jeg også at man må være mer bevisst på og kanskje jobbe litt mer med enn forelskelsen f.eks., men så får man veldig mye igjen for det også da...

Tonita sa...

Takk for at du la ut podcasten her jeg gikk glipp av selve sendingen, - og har gitt opp Mellom himmel og jord som abonnementspodcast til min ipod - fordi det blir for mye.

Og så - takk for fine ord. Ord som gir meg mye å tenke på, ord som gir meg tro på mennesker.

Nå som du er i Oslo, - jeg vet jo ikke hva du gjør og om du er kjempeopptatt alle dager, - men om du skulle tenke deg å nærme deg Blindern en dag - si fra da, så kan vi kanskje ta en kaffe.

Esquil sa...

hei, beklager at jeg svarer tregt. viktige spørsmål her.

anonym1: takk :)
men det var da også noe å melde klokka 04.14 på natta...

anonym2: godt spørsmål. akkurat det er min innfallsvinkel. jeg ble jo også herjet med på barne- og ungdomsskole, og hadde vel ikke veldig høye tanker om dem som gjorde slikt. det jeg opplevde da jeg ble sjuk var at folk som hadde opptrådt plagsomt da jeg var frisk, kunne være ekstra omtenksom da jeg var syk.

har også i andre sammenhenger innsett at mobbing kan være et utfall av ugjengjeldt beundring, eller kjærlighet om du vil, slik begrepet her ble brukt. min far inviterte min verste mobber hjem til oss da jeg var ti år, og jeg trodde jo at det var det siste ungen ville. men han kom, og da far min foreslo at vi skulle leke sammen var han helt med på det. det fikk slutt på mobbinga. han ville egentlig henge med meg. på samme måte som en del gutter helst plager de jentene de er forelska i.

blant de som har herjet verst med hverandre i bloggebyen, er også en del folk som før har vært i kjærlighetsforhold.

så jeg tror ikke mobbing utelukker kjærlighet, og ikke at hat og kjærlighet er motpoler.

trine: livet er sikkert ikke lett for dem som må stjele. når det skjer meg, tenker jeg at jeg heller vil være den som blir frastålet enn å være en tjuv.

anja, takk skal du ha, god dag til deg og :)

eugenie, programmet starter 10.03 og jeg mener jeg var på ca halv elleve. du skal ikke lete lenge hvis du flytter spillegreia litt rundt midten.

sig, prøver du å si at jeg ikke var original? :)

s-cat, det kan være. jeg føler det kanskje motsatt, at forholdskjærlighet er det man bør/må jobbe mest med.

tonita, det kan jo hende. jobber du der?

Anonym sa...

Takk for podcasten!
Fikk det ikke med meg i rett sendetid selfølgelig. det visst jeg jo ;-)

Jeg liker å lese det du skriver og det blir ikke mindre interessant når du leser det opp høyt.

Jeg tror på det gode i menneskene og den kjærligheten du beskriver her er vel en del av den.
Men for å se dette må en være ett svært godt menneske selv, noe du da må være.
Takk som delte.

Vero sa...

Oj det er stort! Gratulerer med å ha oppnådd en av drømmene dine!

Anonym sa...

Den var bra.

Esquil sa...

tusen takk, tordenlill! og det er sikkert du også :)

takk, vero, det var vel ikke en type drøm jeg har vært bevisst på i et kvart århundre, men det var ihvertfall noe jeg ville gjøre da jeg var liten.

takk, tor :)