4. januar 2009

Rølerbloggen, en suksesshistorie

Jeg har ikke snakket så mye om dette, men 'Esquil røler om:' er ikke en amatørblogg, det er en bedrift med mange ansatte.

Dette er suksesshistorien:

2006


Tidlig i 2006 oppdaget jeg noen søyler i leserstatistikken som bare kunne forklares med at bloggen hadde lesere.

Dette var kort tid etter Dagbladets store kåring av landets beste blogg. Blogging var i støtet, jeg tok med statistikken til DnB NOR og tok opp et lån på 1.4 millioner kroner. Bloggen ble delt i en utviklingsavdeling, en avdeling for drifting av bloggen, og en avdeling for salg og marked.

Her er utviklingsavdelingen fra 2006, Aksel, Peder, Svein og Birgit. De forsker her på hvorvidt det er gunstig med kolon etter ordet "om" i "Esquil røler om". Forskningen på kolonet pågår fortsatt for fullt, en delrapport er ventet rundt årsskiftet 2009/2010.

Regnskapet for 2006 viste lån på 1,4 mill, utgifter på 1,2 mill, overskudd 200.000.

2007

I 2007 fikk bedriften sitt eneste alvorlige tilbakeslag, da en oppmerksom underdirektør i driftsavdelingen oppdaget at det vi i 2006 tolket som lesere, var treffene jeg selv lagde da jeg oppdaterte bloggen. Likevel sa Glitnir Bank seg villig til å låne oss nye 9 millioner for å ta et større segment av det voksende bloggmarkedet.


Salgs og markedsavdelingen 2007. Georg (t.v.) hadde den geniale ideen å ikke ha reklame i bloggen, slik at den kunne tiltrekke seg antikommersielle lesere. At de ikke selger noen reklamer ga salgs- og markedsavdelingen mye tid til egenutvikling, her er de under en studiereise til Honolulu, Hawaii.

Bunnlinja i 2007 viste at utgiftene var på 9,4 mill, fratrukket inntektene fra lånet i Glitnir ble det underskudd på 400.000, som ble dekket inn av forbrukslån hos Lehman Brothers.

2008


I 2008 gjorde den nye forskningsdivisjonen i utviklingsavdelingen et massivt gjennombrudd. De fant funksjonen i Statcounter som gjør at man kan fjerne sine egne besøk fra statistikken. Forskerne beviste dermed at bloggen faktisk har en leser som ikke er meg. Dette har hovedæren for at vi fikk et lån på femti millioner kroner i Kaupthing Bank.

Vi ansatte sjåfør med hvite hansker, og utvidet fra 14 til 40 ansatte. Elleve av de nyansatte jobbet heltid med leserundersøkelser, det vil si å finne ut hvem som skjuler seg bak IP-adressen til vår leser.

Sytedivisjonen, som i mange år har båret det viktige ansvaret med å syte over hvor dårlig bloggbestyreren blir behandlet av andre bloggere, har også sytt en del internt. Problemet var at de måtte dele lokaler med divisjonen for hetsing av andre bloggere. Problemet ble nå løst med flunkende nye kontorer i Dubai og Kuala Lumpur.

2009


I 2009 er målet å få et lån på hundre millioner. Noen av våre bankkontakter har dessverre lagt ned driften, og de andre bankene får akkurat nå best avkastning ved å låne penger av Norges Bank og sette dem inn igjen i Norges Bank. Men vi tror at det er bare er et tidsspørsmål før nok skattepenger er skutt inn i finanssektoren, og situasjonen går tilbake til normalt. Signalene fra politikerne går også ut på at bedriftene for all del ikke skal redusere aktiviteten. Rølerbloggen satser derfor friskt videre i det spennende og ekspanderende bloggmarkedet.

Adeleide, Australia: Kai Terje i driftsavdelingen avslutter Rølerbloggens årsmøte i 2008 med en klokkeren Eagle, noe som lover godt for det nye året.

Siste nytt: Leseren vår er funnet! Gutta på utviklingsavdelingen kaller ham allerede bare Les. De første notatene fra leserundersøkelsen tyder på at det fulle navnet hans er Googles Crawler.


---


Postpost: Enkelte av opplysningene i denne bloggposten kan være unøyaktige. Eller såkalt 'funnet på'. At en del bedrifter tror lån er inntekt, er dessverre ikke blant disse.

13 kommentarer:

Tonita sa...

Herlig. Jeg sier ikke mer.

Godt at det er et nytt år.

Anonym sa...

Moro. Jeg lurer på om det kunne være deg jeg hørte i radioen i morges, eller?

Anonym sa...

Moro. Jeg lurer på om det kunne være deg jeg hørte i radioen i morges, eller?

Zahg sa...

Genialt. :)

Esquil sa...

takk tonita :) og nytt godt år til deg

anonym, ja, jeg brukte opp tre av mine femten minutter i morges.

thank you zagh :)

Anonym sa...

2009: Rølekonsernet undertegner intensjonsavtale om fusjon med Meland Gruppen (vi får anta at særskrivingen er tilsiktet) -- en friendly takeover i alle retninger, kan hende?

Esquil sa...

oj, kult!

meland gruppen virker absolutt som et interessant objekt i vår portefølje. en fusjon kan fort komme på tale, men rølerbloggen vil stå hardt på det faktum at vi allerede har leser.

Anonym sa...

hehe så utrolig bra!

Anonym sa...

Veldig bra!

Og så er jeg spent på den delrapporten om bruk av kolon.

Esquil sa...

takk, vic ;)

og takk, abre :) kolonrapporten er dessverre forsinket, fordi man etter fem hundre sider kom inn i en prinsipiell diskusjon om hvorvidt det er riktig å bruke koloner i selve rapporten hvis den til slutt konkluderer med at kolon blir feil. å skrive videre med koloner legger en føring på hva man tror konklusjonen blir, på den annen side, det gjør også det å begynne på nytt uten bruk av koloner. svært delikat sak.

Anonym sa...

Ler meg skakk, inspirerende:-)

Esquil sa...

takk, trude :)
håper du ikke blir inspirert til å ta opp hundre millioner i lån :)

(hm. er flertall av kolon egentlig "koloner"? janeivel.)

Anonym sa...

Kolon er i tillegg et utrykk som kan misforstås av medisinsk personale...