31. januar 2007

Og i dag ser MSM på bloggen til ...

Avisen i denne byen ('avisen' i entall er så nær korrekt at det må vi godta), Adresseavisen, googler hver dag en tilfeldig søkestreng, velger ut et av treffene, og trykker utdrag fra det utvalgte nettstedet på selveste sistesiden. Jeg har ventet og lengtet og bevret, og i dag skjedde det endelig. Men ikke med meg. Med en blogger på linkelista mi.

Dagens søkestreng var "bare et rykte". Og den utvalgte nettsiden ble selvfølgelig Vampus Verden. Alltid Vampus. Den eneste medieaksepterte bloggeren. Hun hadde sikkert hjelp av at treff nummer to var et Leveraas-intervju med henne. Heldig med sitatet var hun også:

"Muttern begynner å oppføre seg som en full brudepike bare hun får ett lite glass hvitvin innabords, at hennes far hadde vondt i hodet etter 40-års laget sitt er antakeligvis bare et rykte, mens Mormor begynner å fortelle vitser bare man viser henne etiketten på en sherryflaske."

Såh. Skal man bli grønn og stikke nåler i dukker fordi Vampus får alt rampelyset? Nope. Vampus gir bloggingen et ansikt, miljøet er mye mer tjent med at media lager tredve vampusartikler enn en om hver av tredve bloggere. Det drar lesere til bloggen hennes, som har den nest lengste linkelisten i bloggebyen, slik at leserne blir spredd godt utover i samfunnet. Bra for alle.

(men den dagen googleduellen googler sitt eget navn ... oh la la ... da blir jeg outet som wannabee i lokalavisen. sukk.)

5 kommentarer:

Betty Boom sa...

wanna be?
;-)
betty

VamPus sa...

Wot? Ok. Godt ikke muttern har Adressa. Hun er ikke særlig begeistra for den der. Men egentlig litt morsomt at avisa gjør sånt, da? Du kommer nok snart du også :-)

Esquil sa...

tja, vet ikke om jeg håper på det ... jeg forstår førstereaksjonen din, det er slett ikke alt i bloggen man vil ha i lokalavisa. her på nett er vi vår generasjon og nedover, i avisa kommuniserer man med generasjonen over.

Anonym sa...

tror du at ingen på feit-førti-og-ferdig leser blogger ... eller svarer på ... eller har egen nettside og blog? og at ikke morra di surfer på nettet?

er dette dagbok eller leserbrev?
er det forbudt for andre enn vennene å lese det?
hvorfor vil du ikke ha det i adressa?
en vakker dag kommer det vel på laukøytv?
dslfs

fra HH

Esquil sa...

Bloggen er offentlig tilgjengelig, men i dette miljøet er man på ironigenerasjonens premisser. de godt voksne som trives i bloggmiljøet er typisk ungdommelige voksne. det er lite her jeg ville sendt til ordet-fritt spalten i adressa, hvor normen er helt annerledes.

dslfs? Ditt Sabla Late Feite Søplehue? nei nu har jeg aldri hørt på maken :)