14. januar 2007

Bloggrevolusjonen tar nye skanser

Radiohode klager fordi "eliten", bl.a. jeg, ikke linker til ham. (Vel, det kommer IKKE til å skje på den måten). Maren oppfordrer til boikott av "elitens", bl.a. mitt, kommentarfelt. Jeg oppfatter henne ikke helt seriøs, men kanskje gjør andre det, Betty følger opp med:
Så dukker kremen opp og kommenterer/forsvarer seg og så forsvinner de igjen, og det er jo greit det, fordi alle kan ikke følge med på alt. Jeg leser ikke blogger hver dag jeg helder. Men det er noe med den interne greia kjernen har. "Koser" ihverandres kommentarfelt og driter gjerne ut andre med "read between the lines". Så er det denne kommentar ignoreringen deres.
Peter Andrej fortsetter bloggrevolusjonen med å trakassere Vampus fordi han har falt ut av linkelisten hennes. Anja47 og til en viss grad Sexy Sadie støtter Bettys tanker. Både Anja og Betty teller nå antall kommentarer i kommentarfeltet mitt.

---

Jeg følger vantro med på debatten, dette er jo folk jeg liker, jeg tenker vær så snill da kjære mennesker ikke drit dere sånn ut, ikke gjør dere selv så små, ikke vær så grisepatetiske.

Å være "bloggelite" må være like digert som "Lagerbaron" og "Fusakonge". Som å krone noen til keisere av dassrullen. Blogging er frivillig ubetalt arbeid som ikke gir makt, penger eller posisjoner. Sorry, men skal vi på liv og død rangere, så er blogging skrivingens tredjedivisjon. Du snakker ikke om en elite i tredjedivisjon.

Selv om majoriteten beholder fornuften ligger debatten i bakhodet. Hva vil folk tenke hvis jeg sier noe hyggelig til Iversen? Bør jeg være småslem i denne kommentaren til Tine så ingen tar oss for fraterniserende arrogant elite? Kommentarene i bloggen min har jeg plutselig plikt til å svare på, ellers "ignorerer" jeg folk. Jeg ante ikke at mennesker tenkte på denne måten. Jeg kan få uvenner av å gjøre ingenting, og det passer meg fantastisk dårlig.

(Vedrørende kommentarer er sjakktrekket, både her og hos andre, å kommentere postene mens de er så unge som mulig, hvis du kommenterer med eneste mål å få svar fra bloggeren. Selv finner jeg nytteverdi i å kommentere selv om jeg ikke får respons hver gang.)

Jeg setter veldig pris på kommentarene jeg får, mange av dere lyser opp dagen min. Men fra midnatt stenger jeg for kommentarer i en periode. Jeg har levd uten kommentarer i store deler av min tid som blogger, jeg klarer fint noen dager til. Samtidig oppfordrer jeg til å besøke disse menneskene som føler seg neglisjert, gi dem en sjanse og prat hyggelig med dem, slik at de kanskje kan utvikle varmere følelser i forhold til verden rundt seg.

23 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er så hjertens enig. Hvis folk skal gjøre link-listene til en populraritetskonkurranse, så har de vel misforstått kraftig?

Anonym sa...

Hei Esquil!
Digge bloggen din!
Skriv dustekommentara for å bli provvvosert right back-
Synes det er bare sunt med litt action i resp felt- men i bunn og grunn så e vi som blogger ganske lik hverandre :Æreskjære(moi),forfengelige(moi)og tørste på oppmerksomhet(moi)
Trur lite på endel bloggere som hevder kommentarer/ respons er uvesentlig-
Synes det er sunt med noen bloggere som får høye "seertall"- så vi andre får noe å strekke oss etter-
Slutt
Tuareghilsen ifra Anja :o)

fr.martinsen sa...

Jeg f.eks, lo godt av en kommentar du la inn hos meg, som du ikke fikk svar på.

Jeg har enda ikke funnet på en smart kombinasjon av å bruke "It`ll end in tears" og "merker jeg" på en slik måte at du skjønner at jeg så begge de to.

fr.martinsen sa...

den var til esquil den der over.

med håp om å vippe deg i en annen retning.

Maren sa...

" Maren oppfordrer til boikott av "elitens", bl.a. mitt, kommentarfelt. Jeg oppfatter henne ikke helt seriøs, "
Kanskje første gang jeg faktisk er GLAD for at folk ikke tar meg seriøst?

Godt oppsummerings-innlegg, synes jeg!:)

Anonym sa...

Jeg surmuler aldri, vesle trønderbartefjas! :-)

Nå er det riktignok slik at ironi var en sånn 90-tallsgreie, men den kan vel få luftes litt nå og da likevel?

Anonym sa...

Jeg syns det er veldig trist at du føler det sånn, Esquil. Jeg er veldig glad i rølerbloggen og ikke minst takhøyden her i kommentarfeltene. -Jeg har jo slått meg ned med beina på bordet for lengst. (Til dere som måtte tro at dette er noe internt; dette er billedlig talt.)

Håper lock-out'en ikke varer så lenge. -Jeg kommer til å overnatte i sovepose utenfor døra til det åpner igjen i hvert fall. :)

Anonym sa...

Hvordan får du det til å stemme at jeg driter meg ut når jeg snakker om at blogging er en kollektiv sosial greie?

Det handler da ikke om surmuling fordi man ikke får kommentarer på egne poster. Da har du lest meg feil.

[i]Det hele koker visst ned til det at blogging ikke er et verktøy for debatt, som jeg trodde i utgangspunktet.[/i]

Anonym sa...

Enig. Jeg skjønner lite av denne "debatten". Først trodde jeg det var mest kødding om et fenomen som jo er uungåelig - at enkelte blogger er mer populære enn andre og at bloggere som har mange lesere også leser og kommenterer hos hverandre. Det dannes vennegjenger og klikker overalt i samfunnet og ikke alle får være med. Elite? Hardly, ikke engang bloggeliten for å være ærlig. Så viser det seg kanskje at enkelte kanskje tar dette med blogging litt for seriøst. Vil noen tilhøre eliten vil jeg anbefale en toppjobb i UD eller sjefsredaktør i Aftenposten. Håper kommentarfeltet kommer tilbake. Swazi

Betty Boom sa...

Jeg er ikke sur, jeg har sagt hva jeg mener og går videre. Det må du også gjøre Esquil.

Er det ikke pittelittegranne fint å være i eliten da? :-)

Betty

Anonym sa...

Dette blir så dumt at jeg vet ikke hvilket ben jeg skal stå på. Hvis det er dette bloggingen ender opp i, blir det mer interessant å plukke dun ut av navlehula.
Folkebevegelsen som skulle endre våre begreper om ytringsfrihet og pressemakt ender opp i en virtuell fyllefest i en blokkleilighet på Heimdal. (Er det blokker på Heimdal?)
Er ikke verden større?

Anonym sa...

Man sier sin mening om et fenomen og så blir man sett på som sur??

Hallo...

Eskild, nå er det du som er kjerring.

klems.

Anonym sa...

Sexy Sadie: Hva med å vise litt respekt for andres meninger? -Så hadde du kanskje ikke blitt oppfattet som sur? Du kan også mene hva du vil, men hvis du vil at andre skal respektere din mening, må du også respektere deres. -Noe som det ikke virker som du gjør, når du kaller dem kjerring!

Og en ting har du nok rett i: at blogging ikke er et verktøy for debatt. -I hvert fall ikke på samme måte som i ulike diskusjonsforum på nett.
Nå har sikkert ikke jeg fått med meg alt som er skrevet i denne debatten, men det er vel enda ingen som har sagt seg uenig i at blogging er en form for sosial greie. Det er mer måten det blir gjort på som det er uenighet om.

Som noen har prøvd å gi velmenende råd om før: prøv å tenk over hvordan du formulerer deg. Som du skjønner så har det mye å si for hvordan du blir oppfattet. Det ansvaret kan ikke ligge ene og alene hos leseren.

Anonym sa...

Røverdatter: Tja, det er noe med det at nå synes jeg det at jeg og Eskild kjenner hverandre så godt på nett at vi kan være direkte til hverandre uten at vi blir dødsens sure av det.

Når det kommer til velmenende råd om hvordan jeg skal være sosial på nett, så tror jeg ikke at jeg trenger det fra deg eller noen andre.

Det er nemlig slik, at jeg ikke lefler med folk eller smisker med bloggerne. De skal nemlig vite hvor de har meg hen og hvis de ikke tåler direkte tale i det som liksom skal være et kommentarfelt for diskusjon, så er det deres problem. Og ja, jeg respekterer andres meninger, som en av de få, i bloggeland.

Det betyr faktisk at jeg også respekterer deg. :snill:


Klemz.

Anonym sa...

Sadie: Nei, jeg skal ikke si noe om hvordan du skal være eller ikke være. Men siden du ved flere anledninger har skrevet at ingen skjønner hva du mener, så har det kanskje noe med hvordan du uttrykker deg å gjøre.

Det er forskjell på å være direkte og tydelig og å være uhøflig og nedlatende.

Uansett: det var ikke min intensjon å svare for Esquil her, for det klarer han helt fint selv. Jeg bare reagerer på hvordan du snakker til folk. (Dette er jo ikke første gangen.) Du kan prøve deg inne hos meg, og så kan vi evt. ta det da.

Anonym sa...

Røverdatter: Synes det er synd folk oversetter "direkte" med sur og grinete.

Hvis Eskild blir sur eller lei seg for at jeg kalte ham litt kjerring så skal jeg be om unnskyldning. Dog vil jeg faktisk si at det blir mellom ham og meg og at jeg mener at ditt utbrudd og måten du tolker meg på, gjør det verre enn det er.

Ellers da, så skal jeg kommentere hos deg hvis du lager en flott bloggpost til uken.

klemz.

Esquil sa...

det er ikke berettiget kritikk som gjør folk irriterte. det er uberettiget.

Eksempler 1-3:

1. Sadie, du hører bare såvidt med i denne gruppen. Fordi jeg mener at du til en viss grad oppfatter bloggsfæren på samme måte som Betty. Du har forsynt deg med mer kritikk enn det som var tiltenkt deg. Kanskje burde jeg ikke linket til deg i denne sammenhengen, og jeg fjerner linken hvis du vil.

Jeg mener uansett ikke at du eller noen andre her er patetiske, jeg mener ikke en gang at alle innleggene jeg linket til var patetiske, det er eliteklikktankegangen som ligger bak som er og blir himmelropende grisepatetisk.

2. Radiohode, du føler ikke at du surmuler. Jeg tror deg, jeg reformulerer.

3. Og dette innlegget kommer fordi jeg ikke føler meg rettferdig behandlet når jeg blir plassert i en elitebås som bedriver klikkvirksomhet. Hadde jeg følt meg truffet hadde jeg kanskje holdt kjeft.

Takk ellers til tine, fr.martinsen, anja, røverdatter, maren, swazi og betty for hyggelige komplimenter og kommentarer!

svaret er nei, betty, ikke pittelitt engang. det strider mot hele mitt menneskesyn.

geirsan, jeg ser ingen herfra men det fins blokker her ja.

---

Med to tidligere kommentarpauser, to ferier og en nedleggelse er dette sjette gang jeg tar pause fra bloggmiljøet. og sånn kommer det til å fortsette, jeg trenger stille perioder for å være kreativ, som igjen må til for å holde bloggen på et visst nivå.

så å skylde pausen på denne debatten er verken helt riktig eller helt feil. men man liker jo å sette ting på spissen. det er derfor jeg kan leve med "kjerring" som berettiget kritikk, siden jeg føler meg som en dramaqueen i dag :)

Tine sa...

Dramaqueen eller ikke, fort deg tilbake da :) Blir mye kjedelig tid på jobb når pasientene ikke dukker opp, når du tar pause.

Anonym sa...

Nå lurte du meg nesten, Esquil. Her satt jeg et lite øyeblikk og trodde at folk tok denne debatten på alvor. Luringen!

(Sett inn noe kjipt her så folk ikke tror vi danner klikk)

Anonym sa...

Eskild, hvis du fjerner linken min i innlegget, så vil ikke jeg linke til deg heller. :med nesa opp i sky:

Ellers forstår jeg og respekterer resten.

Kreativiteten og rølerbloggen lenge leve!

KjederMegPåJobb sa...

People say it's a real world out there, it might be true

Anonym sa...

Er jo de som får betalt for å blogge.. blir det da eliteblogging?
eller bare bloggeflaks? svar ikke krevd og ingen uvennskap oppstår mellom fremmede av den grunn.

Esquil sa...

javel, godtfolk.

da er det midnatt (et eller annet sted i verden), så nå stenger serveringen og stillheten senker seg over rølerblogg.

*blinker med taklysene*

kom så. dere får heller fortsette praten et annet sted.

...og velkommen tilbake senere :)

*svart*