10. januar 2007

En blaa blogg med brune prikker

Resultatet fra 'valget' i margen:

SV 21,6% HØYT
AP 18,1% LAVT
SP 2,2% LAVT
KrF 2,2% LAVT
V 12,5% HØYT
H 15,9% NORMALT
FrP 18,1% LAVT
NS-DAP 9,1% HØYT
--
Sofavelgere 8% LAVT

95 stemte.

NS-DAP gjorde et brakvalg, tatt i betraktning av at de hadde utrydding av homofile, jøder og handikappede, invasjon av Polen og verdenskrig på programmet, og at spørsmålet var 'hva stemmer du' mens det ikke har gått an å stemme på NS-DAP siden førtitallet. Vi har tre teorier om dette:

- Min teori om at det er en del spøkelser på internett.
- Kristins teori om at folk trekkes mot det mest absurde alternativet.
- Swazis teori om at en del FrP'ere helst ville stemt NS-DAP, siden FrP pluss NS-DAP fikk omtrent det samme som FrP får i meningsmålinger.

Selv om SV fikk flest stemmer, vant høyresiden valget* og ville fått statministeren. Hvem det ville blitt er ikke selvsagt, siden viljen til å forhandle med FrP og NS-DAP sikkert er lav i V. Trolig ville Erna Solberg blitt statsminister i Rølerbloggen. Til min smule overraskelse (men jeg kan egentlig leve greit med alt fra Erna og vestover.)

* Forutsetter at NS-DAP ikke støtter en statsminister fra SV. NS-DAP ville nok ikke likt Erna heller. Mest sannsynlig ville de ikke møtt opp i det hele tatt, men heller prøvd å sette fyr på Stortinget for deretter å skylde på Erik Solheim.

Sp og KrF bukker under for sperregrensa. Mystisk at denne bannefrie bloggen ikke appellererer til kristne.

Få sofavelgere, men dette var et dustete alternativ siden en som ikke stemmer i politisk valg heller neppe tiltrekkes av en politisk poll.

Ellers merker jeg meg at FrP kom sterkt på slutten, mens SV og V åpnet sterkest. Jeg vil anta de faste leserne mine er ofte innom og derfor stemte tidlig, og at andelen googlere økte sent i valget. Googlere er de som søker seg hit via søkemotorer, og de mest brukte søkeordene hit er i rekkefølge p*le, kn*lle, f*tte, gamle damer, k*k.

Regulert for dette, fratrekk for absurditet, og sett i forhold til valgresultatet:

Leserne liker best:
V
SV
H
Leserne liker ikke:
Sofavelgerne
FrP

De som scorer best på NRK's 'test nasjonen' IQ-test:
V
SV
H
De som scorer dårligst på IQ-testen:
Sofavelgerne
FrP

Dette tar jeg som et tydelig tegn på at leserne mine (du ja) er mer intelligente enn gjennomsnittet :)

---

PS: En artig avstemning jeg nettopp hørte på radio:

Hva vil du helst:
Se Henrik Ibsens Vildanden oppført på teater: 26%
Bli slått i hodet med en hammer: 74%

18 kommentarer:

Anonym sa...

Det manglet jo en haug med mindre partier i pollen, så de som ikke fant "sitt" parti valgte sikkert å bruke NS-DAP som "annet"-valget.

Esquil sa...

RV/NKP datt ut pga teknisk feil pluss påfølgende latskap. Men derfra og til gammelnazisme? ikke søren.

Er det kystpartistene du tenker på?

Anonym sa...

No er jo ikkje RV og NKP det same då... Meinte du kanskje RV/AKP ;)

Esquil sa...

mente RV og NKP.

litt søtt dette på venstresida med en rekke grupper (SV RV AKP-ml NKP) som mener det samme i enhver debatt av praktisk betydning, men som syns de andre er idioter.

VamPus sa...

Tja, hvorfor skulle ikke en nasjonalsosialist kunne støtte en sosialist som statsminister? NSDAP var et sosialistisk parti - tilhengere av en stor og sterk stat og hatet frihandel og foraktet kapitalisme. Boka om Per Imerslund ("Det ariske idol") gir et innblikk i de venstrefascistiske miljøene i Norge før og under krigen og kan anbefales.

Esquil sa...

:) og du tror også norske venstre er på venstresiden? eller at svenske og norske venstre er på samme side?

har vært i flere sånne diskusjoner nå, og det er jo totalt historieløst. nsdap gikk jo vitterlig til verdenskrig mot kommunismen. fascister og kommunister var og er politiske motpoler. hitler kom til makta ved støtte av de adeliges parti.

nsdap er et arbeiderparti mye på samme måten som frp så definitivt er et arbeiderparti.

forøvrig var dette under weimarrepublikken, hvor det tyske demokratiet var splitternytt, og partiene lignet lite på de vi har i dag. jeg sier at hitler, franco, bush og mussolini ville støttet norsk høyreside. stalin, mao, castro og ceaucescu ville støttet norsk venstreside. og ingen av påstandene sier noe om norsk politikk i dag.

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Anonym sa...

Men Eskil då, mitt poeng er jo at RV/AKP (dei skal slå seg saman) stiller til val, det gjer då vitterleg ikkje NKP. Eller har eg gått glipp av noko no?

For øvrig vil eg påstå at å vera pasifist og å vera for væpna revolusjon, til dømes, er nokså ulike greier...

(Argh! Eg får ikkje til word werificationen. Det er så j*** (er eg ikkje snill som sensurerar meg sjøv i ikkje-banne-bloggen din?) lange "ord")

Esquil sa...

det gjer då vitterleg ikkje NSDAP heller. slike smålege hensyn tek me ikkje :)

eg slite òg med han. men som den antikommersielle dama du er håpar eg på forståelse for at eg ikkje vil ha bloggji full or reklame.

Anonym sa...

Siden alt det politiske er overkommentert velger jeg noe annet:
Angående Herik Ibsens Vildanden på teater: Det er grusomheten selv, og jeg liker faktisk teater svært godt.

Hammer, ja takk.

Anonym sa...

Vampus forsøker vel bare å bevise at hun ikke vet hva hun snakker om, men at hun i det minste har lest mye høyrevridd møl fra Amerika.

Den nazististiske ideologien er verken spesielt høyreekstrem (som i frihandel) eller spesielt venstreekstrem. Men den er ekstrem, og vesentlige deler av i utgangspunktet konservativ høyreside støttet tilsvarende ideologer i en rekke europeiske land i årene opp mot andre verdenskrig. Handels- og Sjøfartstidende, datidens Dagens Næringsliv, ba endatil om "litt fascisme, hr. statsminister" på lederplass.

Når man ser allslags islamofobt møl enkelte "konservative" og en del "liberalister" lirer ut av seg i dagens Norge bør det heller ikke overraske om noen små blå hyler heil neste gang også.

Rondesyn sa...

..eller noen små røde som hyler halleluja neste gang Pol Pot eller Stalin stikker innom...

Anonym sa...

Du har eit poeng Eskil.

Fantastisk nynorsk forresten :p

VamPus sa...

Min sensor likte heller ikke analysen og min sosialistiske foreleser skjærte ansiktsgrimaser - men jeg fikk nå en gang toppkarakter i politisk idèhistorie med en sammenligning av kommunismen og nazismen. Ikke det, norsk skole er jo ranket på linje med enkelte U-land i OECD, så Øyvind kan jo ha et poeng.

Esquil sa...

gratulerer med det!

snakker vi om videregående? eller en blank på universitetet?

men ikke ta det så tungt du. jeg husker heller ikke så mye av fagene jeg tok rent :)

Esquil sa...

Kanskje glemt mest av faget "oppførsel". Og "orden", ikke minst.

Anonym sa...

rondesyn:

Ja, forsåvidt.

Vampus:

Det er ikke noe galt med å sammenligne stalinisme og nazisme, det finnes da også fellestrekk. I Italia og noen andre land har de til og med sett en del maoist-nazister, og i diverse (stort sett) østeuropeiske land finnes det nasjonalbolsjevistiske partier som prøver å forene nasjonalisme og sosialisme på en måte som vel kan kalles nasjonalsosialisme.

Problemet er at det er absurd å tilskrive nazismen venstresiden, akkurat som om det er absurd å kalle den "far right", les gjerne hva jeg har skrevet om det her:
http://www.oyvindstrommen.be/wiki//pmwiki.php?n=Main.TheFarRight

Ikke bare er det absurd, det er også dumt, nettopp fordi man da frikjenner de delene av klassisk høyreside som - i likhet med deler av venstresiden (det Svenska Sosialistiska Partiet er et utmerket eksempel) - lot seg lokke inn i allianse med nazistene.

Og at en eller annen gav deg toppkarakter endrer fint lite på det.

Anonym sa...

NKP stiller forresten til val.