7. september 2008

En dag våkner du og liker Trond Giske

Her om dagen fikk jeg spørsmål om hva jeg syntes om Trond Giske. Jeg gikk kjapt tilbake til under EU-kampen, da vi gutta plaget Giske hver gang vi så ham på byen. Og han var en del på byen. Men deretter lette jeg i dypet av min sjel. Den gamle antipatien var der ikke lenger. Jeg innser at jeg liker Trond Giske, og har ikke noe imot at han blir statsminister en dag.

Hvordan kommer en mann så langt ut å kjøre fra allmenn Giskeoppfatning?

Det verden har tatt Giske på i det siste er at han er partystatsråd.

Skjønner ikke hvorfor det er negativt for en statsråd å ha Mira Craig på skuldrene under en popkonsert. Er det fordi halvparten av velgere også gjerne vil ha hodet mellom de bena men ikke får lov? Da koker det ned til misunnelse. Jeg trenger ikke lage meningene mine ut fra misunnelse.

Mannen gjør jobben sin, han er handlekraftig og tar avgjørelser istedet for å la byråkratene styre. Og han er smart. Du ser ham ikke tape debatter. Jeg tror at når politikere har vært der lenge og tatt imot mye piss gjennom mange år, så utvikler man til slutt sympati for dem. En dag liker du også Trond Giske.

Men Trond, glem å sette ut de automatene da, vil du?

11 kommentarer:

Anonym sa...

Selv synes jeg at Giske virker bra til å være fra arbeiderpartiet.

Støvkorn sa...

Åh, fint skrevet :) Tror det er en del misunnelse ute og går, men folks antipati kan springe ut fra så mye.. jeg har iallefall ikke noe i mot ham.

Sigurd sa...

Hvordan var det der?
Kommentatorene mente at Bush jr. ble valgt til president fordi at folk flest kunne tenke seg å ta en pils med han.

...og det gikk jo veldig bra...

Torstein Dahle for the win!

Anonym sa...

Det Giske sliter med er vel et integritetsproblem. Kan ikke ha en statsminister som til stadighet forsøker sjekk opp småjenter. Nå er han jo heldigvis skilt, men det var iallefall ikke bra den gang han ennå var gift.

Lilja sa...

Godt innlegg, esquil! :-)

Anonym sa...

enig, tor

takk, confiteor. ja, en kan jo ikke vite.

sig, du ville tatt en øl med dahle? jeg ville ha tatt en øl med dagfinn høybråthen. det har han neppe smakt før, så jeg tror det kunne blitt uhyre festlig.

anonym, jeg har ikke registrert at han har sjekket noen mens han var gift. men på ryktebørsen kan jo ikke en kjendis lukte på en ølkork uten at h*n er 'full' eller prate med et menneske uten at det er 'sjekking'.
og damene giske henger med er ikke småjenter, nå forveksler du med søviknes.

takk, lilja :)

Anonym sa...

Jeg har slitt med denne posten i bakhodet ett par dager nå. Og: - nei, jeg tror ikke jeg våkner opp og er komfortabel med tanken på Trond Giske som statsminister noen gang.

Jeg klarer ikke helt å sette fingeren på hvorfor. Men det blir litt for glatt og lite tyngde. Om jeg skal legge godviljen til, så kanskje han er for flink til å ikke tape debatter? Sånn at jeg får følelsen av at han debatterer for å debattere heller enn fordi han virkelig brenner for eller har kunnskaper i saken det snakkes om?

Anonym sa...

Jeg _tror_ beamer er inne på noe. Slik jeg har oppfattet Giske så er han veldig glatt, og ikke helt til å stole på, og ikke helt ryggrad. Jeg sitter igjen med inntrykket av at han egentlig ikke har noen visjoner, ikke egentlig har noen ideer om hva han vil, uten å ha makt.

En lite likandes følelse.

Men for all del, jeg kjenner for lite til både ham og den faktiske politikken han fører. Men gi meg nå politikere som brenner for ting, om det så er ting jeg er dypt uenig i.

Esquil sa...

jeg tenker litt motsatt. han er ikke karismatisk av natur, han er ikke en sånn som alle liker øyeblikkelig. og karisma gir veldig hjelp opp gjennom det politiske systemet. så at giske når så langt i politikken skyldes mer dyktighet. og som sigurd sa lenger oppe her, så er ikke disse karismatikerne nødvendigvis de beste til å styre et land.

har inntrykk av at han kan brenne for ting. han var for eksempel aktiv eu-motstander, det er et elendig standpunkt å ha hvis du skal klatre i vår tids arbeiderparti. han har vel kommet så langt som en neimann kan komme i ap, kommer ikke på ikke noen nei-mennesker over ham. hvis han bare var opptatt av posisjon skulle han vært for eu, eller mumlet.

Anonym sa...

Nope!
Helvete fryser til LENGE før jeg kan våkne opp og like TG!

Anonym sa...

Jeg har, som Beamer, lurt en stund på hva jeg skal si til dette.

Jeg begynte å mislike Giske da han begynte å grafse nedi lommeboka mi da jeg var student; han var aldri utenlandsstudentenes mann. Jeg deler Beamers inntrykk av en glatt mann, pluss at jeg ikke er en stor fan av yrkespolitikere som aldri har jobbet med annet enn politikk. Men sistnevnte diskvalifiserer jo mange fler enn Giske, da.