14. november 2008

Jeg er en sabla daarlig guttehore

Blogger live fra Nelson Mandela gate i Banjul, Gambia. Herlig land. Vannet maa ristes ut av dusjhodet, bare kaldvann aa faa, hotellet var dobbeltbooket, strommen gaar hele tiden, og jeg tror filmen danser med malariamygg ble spilt inn her nede. De gaar paa GMT tidssone her, men det betyr ikke greenwich time, det betyr Gambian Maybe Time. Bussene kan gaa foer tiden, eller lenge etter.

Polygami er mer vanlig enn monogami, altsaa de fleste lever i ekteskap som inneholder mer enn en kone. Og jeg trodde jeg skulle konkurrere med tiggerne her, etter aa ha klart uavgjort med tiggeren i markveien, men tiggerne her leker ikke butikk, de er innpaaslitne gnagsaar av noen guttehorer som foelger etter oss overalt. Horene paa karl johan er virkelig diskrete i sammeligning. Jeg har ikke noe aa stille opp med i dette selskapet.

I morges skulle jeg paa stranden, men det viste seg at stranden ikke var for aa bade paa, det var klipper rett ned i atlanterhavet og bare en tynn sti gjennom gresset. Det var kult nok, jeg jogget langs det varme atlanterhavet i bare shorts, og mens gresset kilte de bare leggene mine lot jeg meg forbause over at jeg kunne ha sjoestripen saa helt for meg selv i et saa tettbebodd land. Jeg passerte et slags krokodilleskinnformet hylster paa stien, men tenkte ikke over det foer det ble flere og flere av disse skinnene, de laa i hauger, og jeg innsaa plutselig at det var skinn fra slanger som skifter ham til giftsesongen.
Tilbaketuren gikk vesentlig fortere.

19 kommentarer:

Anonym sa...

:-)

Anonym sa...

Du skriver så bra, Eskil. Hva er hovedmotivet for å dra til Gambia?Boken din er nå ferdiglest - jeg legger inn vurdering til deg snart....

Emmy

AstridVU sa...

Har skjønt at du er en gammel traver bloggmessig sett - men har ikke fått ut fingeren og lest noe av deg ...før nå. Jeg synes timingen min var bra, dette var bra lesning. Nå er du RSS'et, så jeg får sett hva alle skryter så fælt av (ref. TB).

Anonym sa...

Haha, velkommen til Afrika! Og enda er vel Gambia ganske så turistvennlig, etter hva jeg har hørt.

Kos deg på ferie!

Anonym sa...

Åh hjelpe meg :-S
Vær forsiktig nå da!!!

Anonym sa...

æsj! nå får jeg ikke sove... uææhh
kom deg hjem til MARKveien
grøss

milo

Tonita sa...

Fint at du våger deg på en slik stor ferie. Take care.

Anonym sa...

Ha det fint i Gambia og husk motgift i baklomma :)

Håper du har trent såpass at du løper fra krokodillene.

=Anja sa...

Kuuult:o)

Rigmor sa...

Velkommen til Afrika!
Det er ikke ille at du har stabilt nettverk nok til å blogge... :)

Anonym sa...

Dette må jo være den ultimate testen på at du er helt frisk. Mer ustabile omgivelser finnes vel. Men, Afrika er nå Afrika...

Anonym sa...

He he Thats Africa for you:-)
Inponert av at du fant såpass nett at du fikk blogget, jeg hadde mine tolmodighetsprøver på en internettcafe i Ghana. Kjenner igjen mange av opplevelsene, spesielt de forlatte strendene.

Forskjellen i Ghana var det få tiggere, derimot ihuga selgere, de solgte alt fra toalettpapir til rottekjøtt, de stakk hode inn igjenom vindu og løp med fortsatt hode inni bussen når den begynte å kjøre, det var så og si umulig å komme fra uten å kjøpe noe.

Det er mye å rive seg i håret over i Afrika men allikevel hadde jeg "the time of my life" i Ghana
Har du en positiv opplevelse der nede eller?

Anonym sa...

Du.. nå er det vel fire fem dager siden du ga lyd. Ikke spist av slange vel?

Anonym sa...

Men... det var vel litt gøy innimellom?

Anonym sa...

Har den unge løytnant Glahn nå gått seg vill i de gambiske skoger....

Esquil sa...

emmy: nei, bare mobiltelefonen hans.

sonja: klart det, men 'vi har det så godt og varmt mens dere fryser haleseksjonen av dere'-poster slår liksom ikke så bra an.

og ellers tusen takk for kommentarer folkens! jeg er fortsatt i fremmede land og har begrenset adgang til internettet, men skal prøve å få klemt ut en bloggpost snart.

Anonym sa...

Ah, lille toubab. Du bringer fram minner fra Påska 2008 gut. Var der nede da. Lær deg noen strofer Wolof, så slipper du lettere unna eventuelle impåslitne selgere/kompiser.

http://www.lunders-and.no/wp/?p=100

Esquil sa...

salaam alekum, toubab.

samme u-lands-record som meg, gitt. hva likte du best av thailand og gambia? jeg likte gambia, slet en del med maten i thailand. og så er jeg eldre og tryggere på at det løser seg.

Anonym sa...

Tror jeg likte thailand best, selv om vi var ganske priviligert da vi var i Gambia. I følget vi reiste var en fra Gambia og hadde masse slekt der. Det hjelper på inntrykk og muligheter for å se andre ting enn det vanlige.