15. august 2006

Drittslenging i kommentarfeltet

Kristin har blitt kåret til en av norges heitaste, og har ikke lagt skjul på det (hvorfor skulle hun?) Nå har hun fått drittslenging i kommentarfeltet:


alle som leser denne bloggen skjønner jo at du bare er misunnelig på de 100 som er på listen,kristin, spesielt fordi du drar d så ***** opp og faktisk skriver om d. (...)så skaff deg et liv, og gjør noe selv så du ikke trenger å være misunnelig på andre
Tonje fikk jobb gjennom bloggen sin, og har ikke lagt skjul på det (hvorfor skulle hun?) Hun fikk anonym drittslenging i kommentarfeltet.

Tonje er et pubertalt fjols som ynder å spre pikeromslogikk. (..) Hun er et feilvareprodukt, der hennes oppvekst er preget av pedagogiske brilletanter i en innestengt multikulturell indoktrineringsleir.(..)
Din art og vesen er fullstendig mekanisk i hodet. Men maskinisten var bare en flue.....


Hjorten skrev en rekke gripende innlegg da barnet hans døde. De postingene var av en høyere leseverdi enn det meste annet som produseres her, han fikk mange lesere, toppet SOLratings. Og fikk utrolig nok motbør i kommentarfeltet.

Groteskt. Dele bilde av begravelsen med hele verden. Er dette et stunt eller? For er dette ikke saker som er for personlig til å dele ut. Kanskje kristendommen har gått til hodet på dere. Sultefóret på ekte følelser.


I løpet av den tiden jeg har blogget har jeg vært intervjuet én gang i Main Stream Media. Jeg har også fått én drittslenging i kommentarfeltet. Drittslengingen hadde tilsynelatende ikke noe med intervjuet å gjøre. Men den kunne kommet når som helst i de 8 månedene jeg har blogget, den kom samme dag som intervjuet ble offentliggjort (13 t 42 min reaskjonstid).

Drittslengingen tok utgangspunkt i at jeg skrev valp med h. Kommentaren fra Anonymous var pyntet med bannskap og personlige fornærmelser, jeg var blant annet en **** bedreviter. Bannskap bryter med bloggens policy og gjorde at jeg dessverre måtte slette kommentaren.

(Jeg skal ikke påstå at jeg ikke har lurt på hvem den anonyme er, dessuten er jeg utstyrt med en hjerne som henter frem all søpla folk har kastet i hodet mitt når jeg er som svakest. Men det var greit å få en slik anonym kommentar og oppleve at den ikke er av de verste, fordi den kommer av at jeg har gjort noe bra og ikke av at jeg har gjort noe galt.)

Vampus mener slik drittslenging er det ekte merket på kjendisstatus. Det er kanskje å ta i, men det er de bloggene som til enhver tid er mest i vinden som får oppleve mest av dette fenomenet. Vampus bor i vinden og snakker nok av erfaring.

Men hvem er drittslengerne? Man vil jo helst tro at de skriver med fingrene som tyter ut av tvangstrøya mens de venter på pillene sine. Men Hjortens basher beklaget seg etterpå og fremsto som et angrende, normalt menneske. Bildet er nyansert. Kanskje kan vi alle bli redskap for slike krefter i en gitt situasjon.

Misunnelse er dypt festet i menneskenaturen, i sum lager den en samfunnsmekanisme som skal dra ned de som går opp. I land og områder hvor folk er lite villige til å bekjempe sin egen misunnelse får man mye "jantelov", og det bidrar nok til at de fra slike områder i mindre grad lykkes. Når vi åpenbart er laget slik spør jeg meg om mekanismen kan ha en hensikt. Men inntil jeg finner et svar tror jeg på dette kinesiske ordtaket:

Ikke misunn noen hans triumfer, du kjenner ikke hans skjulte byrder.

28 kommentarer:

Esquil sa...

Ja enig i det du sier om nettikette. Når folk skriver dårlig er det særlig viktig at vi behandler dem pent, for de stemmene er i størst fare for å forstumme. Jeg tipper rettskriving er noe av grunnen til mangelen på innvandrerblogger.

Anonym sa...

Esquil, du aner ikke hva du snakker om. Hold kjeft, din forpulte kukskalle.

Esquil sa...

OK da. Den lagde jeg sjøl.

Anonym sa...

'Flamere' og 'trollere' har vel eksistert like lenge som det interaktive internett. Dessverre fortsetter det i 'blogsfæren' etter at diskusjonsforumene måtte gi tapt mot disse.

Esquil sa...

Sant. De fleste nettstedene jeg har hengt på har startet med bra folk og endt opp med ikke fullt så bra folk.

det var vel egne newsgroups for flamere, hvor de kunne flame hverandre og la resten av verden i fred. men det blir vel som når man merker en hundeskiløype. Det er ikke der det havner flest hundespor.

Anonym sa...

Vent! Skriver man ikke hvalp med h?

Jeg vet ikke hvor mye man skal skylde på janteloven. Kanskje må man bare innfinne seg med at det er folk der ute som ikke tåler trynet på oss.

Men dårlig impulskontroll, det har de. Om de hadde hatt noe på hjertet annet enn å få ut litt grugg der og da, hadde de vel formulert seg så man kunne forstått dem.

Anonym sa...

Hallois Esquil!
Takk for linken til bloggen min, det var hyggelig gjort av deg. Nå har du enda et element du kan skrive om i tabbeserien din. Jeg går å håper på at noen gidder å slenge dritt til meg også en dag.
Hjorthen: "Ta det som en Esquil."
og lag en serie med dine opplevelser med ball ;-)

Esquil sa...

Tonje: sant nok. Man aner jo ikke hva som ligger bak. Det som er påfallende er at de lager lyd rett etter at man har markert seg, som med Kristin nå nettopp.

Habben: Ikkje noe problem, du di sjeivronka blodpulte sjarkhora. ;)

palodegard sa...

Jeg tenkte litt på å starte en egen liten samleblogg for slike perler som dukker opp i kommentarfeltet. Litt ala Tjuvlyssnat, så man kan samle alle trollene, hetserne og sinnataggene på ett sted. Jeg har jo fått noen herlige kommentarer selv. Husker en som ga meg en skikkelig æresskjelling for at jeg skrev islam med stor forbokstav.

At jeg skrev Stortinget med liten -s i samme innlegg brydde han seg ikke om. Så det var nok ikke bare rettskrivingsregler som var drivkraften...

Anonym sa...

Palode: Fantastisk idé! Samle alle kommentarbloggmonstre på ett sted. (dette kunne høres ironisk ut, men er skrevet i sin beste mening)
Hvalp med h... det har jeg også skrevet. Hvordan skriver man hverken? (H)Verken?
Det er kanskje som Hjorten sier, at det er så lett å legge igjen kommentarer. Men selv om det er lett, skulle man jo tro at dannetheten er noe på nett samtidig.
Og takk for link, Esquil :-)

Anonym sa...

Jeg ble slengt dritt til i dag, jeg ble kalt harry og dum.

Har ikke vedkommende fått med seg at jeg er trønder? :ler:

dvexb

=Anja sa...

Hei Esquil-
Endelig funne mæ en blågg og en kommentarspalte som fænge

Aoh Anja Slutt

Anonym sa...

Takk skal du ha Esquil, den varma helt ned i pungen.

Anonym sa...

Ingen grunn til å glede seg over at man ikke har slemme kommentatorer, skjønner jeg. Det betyr nok bare at man ikke har gjort særlig inntrykk.

Ingenting så bra at det ikke er galt for noe, var det slik det var? :-)

Esquil sa...

catmo: hverken verken eller hverken er feil, tror jeg :)

takk anja, jeg er også fornøyd med kommentatorene på bloggen, mye bra folk. Nesten litt uventet, siden ca 600 kommer hit hver måned etter å ha googlet forskjellige beskrivelser av seksuell aktivitet.

bra folk gjelder dere også, sadie og habben. trass i hva jeg eller andre hare sagt til dere i dag :)

Kristin Storrusten sa...

Jeg vil ha kommentar-tyvlyttet!

Anonym sa...

Det samme sier jeg!

Einar sa...

Og hvorfor i alle dager kommer folk til min blogg henvist av posten din om å pule gamle damer?

At en av dem var fra Tyskland gjorde det enda mer kuriøst.

Einar sa...

Og opplys gjerne når noen søker deg opp på "sjeivronka blodpulte sjarkhora", hehe...

Marina sa...

Er ikke sikker på at drittslenging "merket på kjendisstatus", for hvis jeg kan stole på Statcounter får bloggen min rundtom 10 treff dagen, og minst to anonyme drittkommentarer ukentlig. Mange av dem har ingenting med blogginnlegget de kommenterer, og jeg fjerner dem på lik linje med kommentar-spam, noe jeg derimot sjelden får.

Hvis noen starter en blogg for å samle drittslening-kommentarer kan de få dem. Jeg har ingen bruk for dem.

Anonym sa...

Det jeg ikke helt fatter med de her bloggetrollene er hvorfor de ikke starter sin egen blogg hvor de kan pøse på med eder og galle over de bloggerne som irriterer dem.

Da hadde man selv kunne bestemt om man gad å bry seg med det eller ei.

Anonym sa...

Dette var en av de bedre bloggpostene jeg har lest. Tankevekkende og provoserende faktisk.
Hvorfor det skjer? Godt spørsmål: Lurer vel på om fellesnevneren for alle drittposter, om det er hos disse bloggerne eller på Dagblogget (www.db.no) er vel anonymiteten nettet gir oss. Test: Hvor mange klarer å spore min ID f.eks...
Min teori er at disse "trolla" stort sett er 17-åringer som får for dårlig oppfølging av foreldra. Men jeg er langt fra sikker. Drittsekkfaktoren er ekstremt høy - bare ta en tur på byen en vanlig fredagskveld.
Og for å avslutte diskusjonen: Hvalp skrives med v.

Esquil sa...

sadie: Fisheyes blogg er vel ganske nært det du beskriver ... selv om fisheye var snill med meg ... problemet er kanskje at få har lyst til å kommentere en slik blogg.

Marina: to i uka? høres ut som om du har fått deg en stalker.

Einar: rent teknisk, fordi du er i bloggrollen min. Men hvorfor noen som er ute etter den aktiviteten klikker på navnet Einar beats me. Be afraid. Be very afraid.

takk geirsan :)

Esquil sa...

Forresten Einar, en mulig forklaring på at du får tyske lesere herfra kan være at tyske a-ha-fans lærer seg norsk og deretter linker hit. Rølerbloggen goes international, syntes det var litt stort da jeg oppdaget det :)

Marina sa...

Mulig jeg har fått en stalker, ja. Kommentarene ser ut til å være skrevet av samme person, og er begrenset til hva som kanskje kan kalles person-angrep. Stort sett begynner de med: "Alle vet jo at du ikke er helt god/litt teit/ikke helt der..."
Jeg spurte endel folk jeg kjenner, og de var ikke klar over dette, så i tillegg til mangel på dannelse og kreativitet er denne personen dårlig opplyst.
Stakkaren får vel ikke den oppfølgingen han/hun trenger fra psykiateren...

Anonym sa...

"lærer seg norsk"? nå, det er lit av et for sterkt uttryk. if you are referring to my link to your site, that is.
i'm sorry if you see that as stalking... i was merely reading along, but i certainly didn't post any comments that were meant as a personal attack on this site.

Anonym sa...

De fleste får drittkommentarer slengt etter seg, bare man holder på lenge nok, skriver om aktuelle emner og gjerne har en del lesere.

Det er åpenbart vanskelig for en viss andel av befolkningen å opptre på en høflig måte, enten man skriver anonymt eller navngitt. Selv har jeg tatt konsekvensen av dette ved å opprette noen retningslinjer for kommentarposting i min egen weblogg [1]. Kommentarer som jeg føler skjærer veldig med retningslinjene sletter jeg. Kall det fascistisk, men det er i det minste ikke mindre hjernedødt enn kommentaren.

[1] http://www.bekkelund.net/retningslinjer.php

Esquil sa...

Simone: nonono that's definetly not stalking, that's a great honour, as I tried to say when I wrote "syntes det var litt stort" :D

We can probably communicate in five languages (with some difficulty in swedish and danish of course). I don't think I have met such a person before.

Mariana: that's definetly stalking. Litt trist å høre egentlig, unner deg ikke det der.

Martin: det holder nok ikke til å få fasciststempel :) støtter den.