13. august 2006

Mine ti dårligste prestasjoner: Plass 8

Hydro-cup Fotball

Noe av det fine med å begynne på nytt et sted er at man blir kvitt tilnavn man ikke digger. Jeg hadde dimmet militæret, hvor de ga meg kallenavn etter diverse komiserier. Nå var jeg fersk på NTH og hadde fått en sjanse til å ikke være klovnen. Klassen min stilte lag i fotballturneringen, og jeg ble med.

Noen stor fotballstjerne er jeg ikke, men fremover på banen er jeg ikke helt ubrukbar. Jeg har for eksempel scoret vinnermålet mot Rosenborg i seriekamp. Vi burde egentlig møttes en gang i året vi som har gjort det, David Beckham, Thierry Henry, meg og de andre gutta. Det kunne jeg likt.

Nok om det, jeg gikk på linjen for industriell økonomi, hvor alle vil opp og frem og alle har sterke viljer, mine advarsler ble ikke hørt, det endte med at Esquil ble plassert i midtforsvaret. Jeg pleide å spille dårlig med vilje når treneren satte meg i forsvar, den vanen måtte brytes skulle jeg få gjort det gode førsteinntrykket.

Vi slet i den innledende kampen, men keeperen vår ryddet unna det som kom, og 0-0 så ut til å holde seg. Vi nådde den fasen hvor det var bare å ri av sluttstormen. Der jeg stod på midtstopperplassen, rett foran mål, fikk jeg en enkel markkryper mot meg. Jeg planla å pole ballen til månen. Jeg traff hardt men utsøkt dårlig. Ballen gikk i en praktfull bue bak meg og utagbart i krysset bak vår keeper. Vi røk ut av cupen med hud og hår. Og formen på ballbanen sørget for at jeg startet NTH-karrieren med tilnavnet Banan-Esquil.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vinnermål i seriesammenheng mot RBK? Nå ble jeg nysgjerrig. Fortelle?

Esquil sa...

Vel, det var tidlig på åtti-tallet. Eneste grunn til at jeg husker oppgjøret var at det var jomfrukampen min som spiss, og jeg var desperat etter en scoring for å slippe å bli flytta ned til midtbanen igjen. Det stod 1-1 da jeg avgjorde kampen med et langskudd.

Det høres lekkert ut nå, siden RBK i dag bare har gode senior- og junior-lag. Men på åttitallet stilte de lag langt ned i aldersklassene, og de kunne være ganske overkommelige... så vi blir nok en del folk på de årlige treffene med beckham :)

Nissemann sa...

Lykke til med ideen om matchvinnertreff, håper Beckham tar med kona!

Anonym sa...

Det slår mine "store" fotbalminner ihvertfall. :D Hils Becks.

Anonym sa...

Kan dessverre ikke dele ut noe medlidenhet her. Jeg har sett Hjorthen spille ball, og han er det virkelig synd på.