30. august 2006

Forklaringen på trønderens overlegenhet


Vampus kjørte ut en ganske vellykket trøndermobbing her om dagen. I og med denne posten hos Vampus har de tre største bloggene* i dette strøket av bloggebyen mobbet trøndere. Vi lurer på hva all denne hetsen skyldes, og vi har snakket med bloggens forsker Helmut Brummkreisel for å finne svaret.
- Det kommer av misunnelse.
- Javel?
- Misunnelsen på sin side kommer av en lang rekke idrettstriumfer, særlig Rosenborgs tretten strake seriemesterskap.
- Jeg tviler egentlig på at Vampus er fotballinteressert ...
- Hør. Er det du eller jeg som er forskeren her?
- Du.
- LordX og Vampus vet ikke nødvendigvis hvorfor Oslo er misunnelig på Trondheim, de føler bare misunnelsen, på samme måte som man kan være sint uten å huske grunnen. Hvis en by var en mann, ville fotballaget vært tissefanten, det er knyttet stor skam og avmakt til det å ha et dårlig fotballag. Særlig for en by som Oslo, som isteden for en slagkraftig stolthet har flere ynkelige, gjennområtne, totalpatetiske unnskyl...
- Greit. Nå skal vi ikke fornærme leserne. Du har en teori for hvorfor Rosenborg ble så gode?
- Ja. Det skyldes CO2-økningen i atmosfæren.
- Jasså?
- CO2 er det samme stoffet som forårsaker drivhuseffekten. Det siste hundreåret har CO2-en i lufta økt, slik at alle mennesker, både trøndere og andre, får i seg mer CO2 enn de er bygd for. Min teori er at trøndere trives bedre i luft med mye CO2, og dermed presterer bedre.
- Hvorfor?
- Det skyldes bartemoten i Trøndelag. Alle mennesker puster inn oksygen og ut CO2. Uten bart suser CO2-en fra nesen ut i luften, men har man bart bremses gassen slik at mer av den blir med inn i neste åndedrag. Slik har trøndere med bart gjennom mange generasjoner vent seg til å puste inn mye CO2, på samme måte som sherpaene i Nepal har vent seg til tynn luft. Sherpaene presterer bedre enn alle andre i høyden, og trønderne presterer bedre enn alle andre i CO2-rik luft.
- Men ... det er noe som skurrer her.
- Ja?
- Hvis trøndere har bart vil jo de få dobbelt dose CO2 nå, både fra barten og lufta, og dermed skulle jo også de få overdose.
- Korrekt. Men bartemoten blant trendy trøndere gikk over på slutten av 80-tallet, omtrent da østlendingene begynte å mobbe dem. På åtti-tallet var det en del bart på Rosenborg, men hvis du ser på lagbildene til Rosenborg på nittitallet er det null bartkailler igjen. Uten barter fikk trønderne på RBK akkurat den mengden CO2 de var bygd for å tåle, mens alle konkurrentene fikk mer. RBK slo Milan med ni glattrakede trøndere på laget. Det er et historisk faktum at da Rosenborg tok barten begynte de å vinne.
- Jøss.
- Du ser den samme effekten i Oddvar Brås karriere. Han hadde bart, da han ble gammel mann og skulle lagt opp fjernet han barten og hentet hjem sitt livs beste OL-plassering. OL-rekorden på 800 meter løping kommer til å stå til dommedag, og er satt av en trønder uten bart. I siste ski-VM tok trønderne cirka dobbelt så mange gull som beste nasjon, ingen ble vunnet med bart. Jo mer du ser på denne teorien, jo sterkere blir den.

Bilde: Tore på sporet, merittert trøndersk kappgjenger. Uten et fjon på overleppa.

I've run out of complicated theories... NOT:

Hvorfor hai er porno
Hvorfor rike menn er stygge
Hvorfor svarte tissefanter er lengre enn hvite

11 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, ja. Trøndersk er kult da.

VamPus sa...

Aaah. Det demrer...

Anonym sa...

Det er, om ikke annet, et usedvanlig lekkert bilde av Tore du har plukket ut!

Nissemann sa...

Interessant teori, men hadde ikke Ola By Rise bart til langt utpå nittitallet? Og han fikk til og med sitte på landslagsbenken i drøssevis med kamper...

Esquil sa...

Godt husket, nissemainn. Ola By Rise testet bart i ca. en sesong. Det samme gjorde Mini, som ikke har trøndergener. By Rise er keeper og ikke avhengig av kondis. Og det er all barten du skal finne i tretten sesonger ganger en stall på noenogtjue mann. Til og med Sverre Brandhaug raket barten på slutten av karrieren, da seiersrekka begynte.

Takk, RD, jeg gjorde mitt beste og det føles godt å bli anerkjent :)

Prinsesse Lea sa...

Uæ, din gale mann... Det er IKKE sunt å bli møtt med det bildet der når man skrur på PC'en om morran... Skummelt!

Anonym sa...

Bartetrønderer finnes det fremdeles mye av, men noen ganger kan man bli lurt og så står det en hedemarking og sjanser på deg i stedet.

Esquil sa...

Sadie: du har helt klart mer livserfaring enn meg på området bli sjekket opp av menn med bart. Og takk for det.

Prinsesse: me so sorry. Men jeg må opplyse om at det fins *hmm*skal*jeg* egentlig*si*dette*hmmm***äsch** whatever* en viss nytteverdi i bilder av Tore. Som mann havner man iblant i situasjoner hvor en ønsker at ens seksuelle opphisselse var noget lavere. Da pleier jeg alltid å tenke på Tore Str*møy mens han måker møkk i en grisebinge. Jeg vet ikke hvorfor det funker så bra, men det gjør det, og jeg er Tore evig takknemlig.

Anonym sa...

Er det jeg som er RD? Er jeg liksom RD nå? Og i hvilke situasjoner kan det være at en "ønsker at ens seksuelle opphisselse var noget lavere"??

Esquil sa...

hehehe nice try ronja

Anonym sa...

Ja, det sies at det er lov å prøve seg...hmpf!