28. mai 2008

Roseseremoni 8 -> 4

Egentlig har jeg lyst til å bryte med ungkarenklisjéene og si at steike så enkelt dette valget var. Men det er jo ikke det vettu. Det er som å kjøpe bil basert på lakkprøver, kjøpe hus ved å kikke inn gjennom nøkkelhullet, eller å kjøpe stereoanlegg ut fra lukten.

Lilja vs Ylva

Dette er vinnerne fra Andra Chansen, og siden de har hatt mindre tid på seg enn de andre må de naturligvis møtes til duell.

1. Hvilke tre ord beskriver deg aller dårligst?

Lilja:

Jeg antar det er personligheten vår du er mest opptatt av, men siden de andre har fått svare på flere spørsmål enn jeg har fått, så tillater jeg meg litt friheter:

Jeg er verken høy, blond eller brunøyd.

Dersom vi tar turen under overflaten, så ville jeg aldri beskrevet meg selv som "dum", "sårbar" eller "tålmodig".

Ylva:

1. I.Feig - vel, etter mottoet "å være modig er ikke å ikke være redd for noe, det er å gjøre noe selv om man er redd".
II. Negativ - jeg kan være melankolsk, men er likevel alltid optimist når det kommer til stykket. Dessuten tror jeg at jeg er over gjennomsnittlig flink til ikke å baksnakke og prate dritt om folk, selv når "alle andre" gjør det.
III. Uengasjert (Den gir seg vel selv.)


Det er en bra egenskap av Ylva å ikke bli med på gruppe-baksnakk. Hun virker som en smart dame, og skriver som den rett frem-grei å forholde seg til-personen hun sier at hun er. Lilja har en anti-egenskap som jeg også ville svart på spørsmålet, og en som jeg neppe ville valgt. Lilja er mindre reservert enn Ylva og lurer også inn litt smiger:

Når jeg nå har fått oppgavene (som jeg forøvrig liker kjempegodt) føler jeg derimot litt ærefrykt siden dette kan bli den viktigste kommentaren jeg kommer til å skrive.

Lilja har også tidligere scoret flere flørtepoeng. Hun virker smart og har et sprudlende språk. I like.

Barne-TV-yndlingsserien hennes, Shagma, gikk på NRK fra 1986, og Lilja er også Harry Potter-fan. Jeg tror Lilja er ca. 28 år.

Lilja, vil du ha tre roser?


Kamikaze vs. Linda Å


4. Hvilken av de sju dødssyndene sliter du mest med?
Kamikaze:
Ja, som nevnt over, så er jeg ikke særlig langsint av meg, jeg er faktisk ikke særlig sint overhodet. Så jeg har litt problem med vrede. De andre seks, derimot, er jeg ganske god til.
5. Hva het yndlings-barne-TV-serien din?

Linda:
Jeg hadde ingen. Jeg husker barnetv som først skummelt, så merkelig, og senere kjedelig. Bøker, derimot. Jeg elsket Ruffen, sjøormen som ikke kunne svømme. Jeg elsker ham i grunnen fortsatt.

Ruffen husker jeg også! Så Linda er min generasjon. Kamikaze har en genial løsning på oppgave 4, hvor hun snur det på hodet. Jeg lo meg gjennom Kamikazes meme. Som på en måte styrker sjansene hennes og på en annen måte får meg til å frykte at hun er Truls.

Kamikaze er nok generelt den av de gjenværende med mest mannemistanke knyttet til seg:
3. Hva gjorde du i går kveld?
Jeg pumpet jern.
Men jeg klamrer meg til håpet om at en mann ikke ville funnet på dette:
mens jeg tidligere spaserte rett gjennom med peppersprayen min.
Egentlig tror jeg jeg er kvitt gutta nå. Kamikaze er smart og jeg digger humoren. Linda Å har gjort en sterk innsats hvor runde to og tre var helt i toppen. Men Linda har vist seg å være Avil, og anonymitet er en forutsetning.

Kamikaze liker Gullars, som gikk på NRK fra 1983–1989. Jeg tror hun er rundt 30 år og fra Vestlandet.

Kamikaze, vil du ha en rose?


Marilyn vs Mona

2. Hva ved deg er lettest å beundre?
Mona:
Jeg er typisk skoleflink, og det synes på vitnemålene mine.

Marilyn:
Ukuelig optimisme og godt humør. For all del, ikke noen sånn ”gladkristen”-overlykkelig for ingenting-optimisme, det gjør meg svett på ryggen og fremkaller egentlig litt dengebehov… Men jeg har plukka med meg en del ballast i livet, og uansett hva som skjer syns jeg stort sett at livet er veldig verdt å leve.
Bra svar her. Jeg liker skoleflink, jeg gjør jo det. Og Marilyn skriver morsomt.

3. Hva gjorde du i går kveld?
Marilyn:
Så Ungkaren på TvNorge, selvfølgelig… Var dette et lurespørsmål, eller?

Mona:
Så på Ungkaren, selvfølgelig!
Jeg føler at kandidatene står påfallende likt på dette punktet ...

6. Hvorfor er en super dame som deg single?
Mona:
Det der er faktisk det kjipeste spørsmålet jeg vet om. Spørsmålet har jo en iboende forutsetning om at alle ”vellykkede” mennesker har kjæreste, og at det er de mislykkede som står igjen. (..)
Marilyn:
Jeg syns jeg fortjener en intelligent type med humor og ironi nok til å få meg til å le. En som er glad i sport, særlig langdistanseidretter der man blir ekte svett og sliten. En som har samfunnsengasjement og klare meninger, men som likevel har forståelse for at det finnes mennesker som tenker annerledes. En som kan argumentere meg imot, men som på bunn har de samme verdiene som meg. En som er glad i naturen, som legger merke til og setter pris på de små ting i livet. En som jeg aldri vil få en kjedelig dag sammen med, men som også kan gi meg trygghet og ro. Fordi personen selv har ro. En person som jeg kan ta vare på og som kan ta vare på meg. En person som gjør meg lykkelig, og som jeg kan gjøre lykkelig.

En person med alle disse kvalitetene er vanskelige å finne, skal jeg si deg… Kjenner du noen?

Hvis jeg er skikkelig innbilsk, vil jeg si at Marilyn la inn en bråte plusspoeng her. Beklager til Mona om spørsmålet er kjipt, svaret tyder ihvertfall på at du faktisk er single. Jeg syns Natasja Bedingfield svarer bra for oss.

Mona har hevdet seg bra i de siste rundene. Hun virker søt. Marilyn er også lett å like og er god på å smigre og flørte. Samtidig lager hun store forventninger foran den eventuelle daten.

Monas yndlingsserie, Portveien 2, ble sendt fra 1986. Jeg tror Mona er ca 29 år og noen måneder.

Marilyn oppgir Skomakergata (på NRK fra 1979), Emil , Saltkråkan (lagd på 60-tallet) og ”Det var en gang et menneske” (på NRK fra 1979). Jeg tror Marilyn er ca 38 år.

Dette er to bra damer, avgjørelsen er svinevanskelig og blir utsatt til slutt.

Talicia Jones vs Askepott

Jeg trodde dette skulle bli finalen. Da jeg snakket om en som hadde rykket fra i antall plusser etter to runder, var det Askepott jeg snakket om. Etter tre runder delte de teten. De holder høyt nivå på humor og smartness, men det Askepott og Talicia gjør spesielt bra er flørtingen. De får det til på en naturlig, selvsikker måte, som attraktive kvinner flørter, komplimenteringen blir aldri klam eller klengete.

6. Hvorfor er en super dame som deg single?

Askepott:
Fordi vi ikke har møttes enda, selvsagt. ;)

Talicia:
Jeg er ikke anti-forhold på noen måte, men jeg har heller ikke det store behovet for å være i et. Jeg bruker tid på å bli kjent med folk heller enn å hoppe inn i et forhold. (..)
Så jeg hadde ikke vært en bra deltaker på den vanlige ungkaren, men når du er premien kunne jeg ikke la være å melde meg på. Uansett hvilken vei det hadde gått etter så vet jeg vi hadde hatt det veldig bra sammen på date. Så nå krysser jeg fingrer og nylakkede tær for at det blir plass til meg i firkløveret som får bli.


Når en av disse to må ut "allerede" nå er det fordi jeg har fått for sterke mistanker om hvem de er. Jeg tror at Talicia er Minneapolise og at Askepott er Mirakel. Og når jeg tror dette for sterkt, vet jeg plutselig mye mer om noen av deltagerne enn om andre.

Jeg prøver å ikke forske på hvem dere er, men når en mistanke kommer prøver jeg å få den avkreftet, og da oppdager jeg jo ting som styrker teorien (pro) og som svekker den (con). Jeg overlater bevisførselen til aktoratet:

Talicia:
pro: Samme finslepne flørteteknikk som minnea, tekstene hennes ga meg minnea-følelse
pro: Har iblant engelske orddelinger i et ellers strøkent språk, et tegn på lengre utenlandsopphold (Minneapolise er i USA). Samme fenomen, og bra språk, finner man også i Minneas blogg.
pro: En del av kommentarene hennes har kommet sent på natta (kl 04-05), mens det er dag i Amerika. Ingen har kommet på formiddagen, når amerikanerne sover.
con: Hun nevner en søster. Jeg tror ikke Minnea har søster, og ihvertfall ikke hos seg. Men denne kommentaren kom etter at jeg luftet mistanken for Minnea.
con: Jeg snakket med minnea og hun villedet meg fra mistanken.
pro: Dama er lur nok til å greie det.

Askepott:
pro: Tekstene gir Mirakel-følelse
pro: Veldig dyktig til å skrive om romlemantiske ting, som kyssing og nytt symbol for kjærlighet
pro: Askepott var en av de som leverte svar etter at Mirakel først svarte som seg selv på en oppgave.
con: Linda Å sa noe i forrige runde som var eksakt sitat fra en samtale jeg hadde med Mirakel rett før. Jeg var iferd med å tro at Mirakel like gjerne kunne være Linda...
pro: ... men Linda Å viser seg å være Avil.

Konklusjon:
Jeg er for sikker på Askepott=Mirakel og Talicia=Minnea. Hvis Talicia ikke er Minnea (og ikke nattevakt), er hun antagelig på et annet kontinent.

De er ikke slått ut på kvalitet. Så de vinner faktisk hver sin hovedpremie. Lite risiko i å treffe to jeg kjenner så godt (evt som ligner på noen jeg kjenner så godt). Pluss, de regnes blant de fem beste, så begge får bloggeprisen "Blogging With A Purpose". Men rosebuketten vokser ikke.

Blogging with a Purpose Award
Tildeles bloggeren her kjent som Askepott for sin varme, ekte og nestekjærlige blogg.


Blogging with a Purpose Award
Tildeles bloggeren her kjent som Talicia Jones for sin intelligente høykvalitetsblogg.

(Hæ? Korrupt? Jeg? Neineinei. At prisene kommer fordi de har sjekket meg opp, er ikke noe problem. Det er slik de fleste priser blir vunnet. Jeg er bare ærligere rundt det.)

Så, tilbake til showet:

Mona, vil du ha en rose?


Marilyn, vil du ha en rose?
Beklager at postene blir så lange. Jeg skal skjerpe meg når Ungkaren er over.

16 kommentarer:

Anonym sa...

Du er for grundig Eskil :)

Anonym sa...

Hei kjære, takk for rosen! Klart jeg vil ha en til :)

Jaså, du mistenker meg for å være Truls? Det var en fin kompliment! Men selv om du er suveren på det meste, er du dessverre ikke så god til å gjette, i hvert fall ikke når det gjelder meg.

Du er modig som lar meg være med, selv om det hittil oppmalede blidet viser en nerdete muskelbunt med store pupper, pene føtter og pepperspray i hånda. Ou je.

Jeg liker å spille på mine maskuline sider. Det funker antakeligvis bedre i det virkelige livet, der det er nokså åpenlyst at jeg faktisk ikke er mann, og der jeg dessuten ser så uskyldig og snill ut at jeg blir antastet av hver eneste Hare Krishna jeg går forbi på gaten. Utseendet gir rom for å spille på kontraster, og jeg synes det er gøy å bryte med forventninger.

Så -- takk for at du ikke har latt deg skremme til å kaste meg ut enda!

Anonym sa...

Ah - hvilken lettelse! Selvfølgelig vil jeg ha tre roser - naturligvis vil jeg ha det!

Anonym sa...

*halvveis besvimt av spenning, klarer ikke å tenke en eneste tanke annet enn at:*

-Jaaaaa! Jeg vil ha rose!

*kaster seg rundt halsen på ungkaren.*

*puh! Puste med magen:*

...og jeg kan si såpass at jeg er nærmere den Mona-alderen du tippa enn den du tippa på meg ;-) Jeg har et par søsken som er sånn ca rundt 38, og mine beste barne-tv minner er kanskje mye styrt av hva jeg såg sammen med de...?

Jeg var nok temmelig forelska i Jarl Goli jeg også, helt frem til han kom med den potetsangen. Jeg hata poteter som barn. Jeg skrev faktisk om sangen til "ta en banan", for bananer likte jeg...

*puh, nå kan jeg endelig sove om natta igjen. Har vært litt redd for overtolkning på spm 2, men "testen" ble bestått. Nå har jeg fått bekrefta at Ungkaren tar humoren min også!

Store forventninger, sa han? Det er jeg ikke redd for. Jeg har jo bare vært meg selv, og det skal jeg være på daten også.*

Anonym sa...

Oi.
Jeg føler jeg karrer meg videre på en god del flaks her. Først fordi Sofie trakk seg. Så fordi du bestemte deg for å droppe noen dueller. Og nå fordi de sterkeste kandidatene på ulike måter har avslørt sin identitet. Dette duker for en fantastisk bryllupstale, en gang i fremtiden, om skjebnen og tilfeldighetenes spill!

Mye annet jeg har lyst til å kommentere her, men det får bli over et glass rødvin…

Og ja – selvfølgelig tar jeg imot rosen!

Klem fra Mona, 28 år og noen måneder.

Anonym sa...

Oi... spennende! Må innrømme at jeg har én sterk anti-favoritt blant de gjenværende, men det blir vel den rette som står igjen til slutt likevel...:)

Avil sa...

Eg vil også ha diskvalifiseringspremie. *snurt*

Eg er nemleg den bloggaren som har kåra deg til å vere blant verdas mest sexy menn, lenge før Ungkaren.

*snurt*

Avil sa...

*meir snurt* og litt *full*

Anonym sa...

gid, holder du på med dette mølet fremdeles? sukk. hvor ble alle de gode norske bloggene av?

Esquil sa...

hei, hyggelig å høre at dere fortsatt vil ha roser, damer :) beklager sent svar (har vært på oslotur).

taliciapolise: takk for imponerende deltagelse :)

tilskuer: bra vi har forskjellig smak. eller vet du noe jeg ikke vet?

avil: det skal vi se nærmere på. du må ikke avsløre deg selv davettu.

anonym: skjerp deg. hvis du i det hele tatt har lest her vet du at dette alltid var en møkkablogg.

mirakel sa...

Nå har jeg lest dette enda en gang, og NÅ ser jeg at du faktisk gir meg en premie. Hipp hurra. :) Da blir det et møte på oss etterhvert, da.

Ellers: lykke til videre med ungkaren. Måtte kjærligheten blomstre bare bittelitt, sånn at den ikke er brukt opp til jeg kommer.

- askepott

Esquil sa...

Før jeg skjønte hvem du var, og i hjortheskrekkens glade dager, var jeg bekymret for at nicket askepott betød at du planla å stikke av på slaget 12, altså si nei til den siste rosen når du hadde vunnet hele pakka.

Og, helt malapropos.

mirakel sa...

Hehe.. du analyserer som en jente. :p Evnt. som meg.

Men jeg hadde aldri stukket av på målstreken. Jeg (som aldri vinner noe) hadde vært overlykkelig.

Og ditt lille malapropos er notert. Greit å vite at du er den ene av de fire. ;)

Anonym sa...

Esquil: det er nok bare smaken som er forskjellig. Jeg tror ikke "tilskuer" over her vet noe du ikke vet.

Jeg kan i alle fall forsikre deg om at alle 4 finalistene på alle måter stiller 100% på lik linje. Så du kan trygt fokusere på kun det du leser og dine egne følelser.

Anonym sa...

Da jeg oppdaget at det ble premie på meg hoppet jeg selvfølgelig på neste fly til Norge og cashet inn date. Den var riktignok med anstand, men når anstanden er hyggelig så blir det jo bra allikevel. Så å ta imot premie anbefales herved alle vinnere. Jeg hadde jetlag og var en smule slått ut av varmen, men Eskil var bare søt og sjarmerende :)

Dr Rex sa...

Hallo,

Vi er her igjen for å kjøpe nyre for våre pasienter og de har avtalt å betale god sum penger til alle som ønsker å donere en nyre for å redde dem og så. Hvis du er interessert i å være en donor eller du vil redde et liv, Du skal skrive oss på e-posten nedenfor.

Dette er en mulighet for at du skal være rik ok, vi forsikrer og garanterer deg 100% sikker transaksjon med oss, alt vil bli gjort i henhold til lovgivende nyredonorer.
Så kast bort ikke mer tid, vennligst skriv oss på irruaspecialisthospital20@gmail.com

Irrua-spesialistundervisningssykehus.